LoKoKon ja somerolaisen Arska-Basketin B-poikien yhteisjoukkue matkasi viime viikonloppuna Lappeenrantaan valtakunnallisen SM-karsinnan 1. kierrokselle. Lappeenrannan lohkoon oli Namikan ja meidän lisäksi arvottu Pussihukat Vantaalta ja Tampereen Pyrintö, molemmat kakkosjoukkueillaan. Ensimmäiselle kierrokselle oli ilmoittautunut kaikkiaan 16 joukkuetta ja kaikki neljän lohkon pelit pelattiin samana viikonloppuna. Jatkopaikan toiselle kierrokselle sai olemalla lohkossaan kahden parhaan joukossa. Myös lohkojen paras kolmonen pääsi jatkoon.

Turnauksen ensimmäinen peli oli lauantaina klo 14.00 vastassa PuHu. Pienen alkujännityksen jälkeen poikien peli alkoi sujua ja valmennustiimi sai rauhassa vaihtaa uutta ukkoa kentälle ns. ”istumajärjestyksessä”. Selvä voitto meille numeroin 79-28. Tämän jälkeen nopeasti hotellille syömään ja vaihtamaan kuivat kamppeet pelikassiin ja sitten takaisin hallille valmistautumaan seuraavaan otteluun.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui Pyrintö 2. Ottelusta muodostui hyvä vääntö. Kaksi ensimmäistä jaksoa mentiin vahvasti Pyrinnön ollessa kuskin paikalla. Puoliajalla olimmekin sitten 14 pistettä jäljessä. Kolmanteen jaksoon muutimme puolustustamme ja seuraava kymmenminuuttinen olikin yhteisjoukkueeltamme aivan huikea. Voitimme kolmannen jakson 32-6 ja johdimme 12 pisteellä neljännen alkaessa. Sitten alkoi Pyrinnön ykköstakamiehen oma henkilökohtainen show. Kaveri laittoi palloa pussiin läheltä ja kaukaa, eikä mikään auttanut, Pyrintö tuli lopulta tasoihin ja joiduimme vielä illan päätteeksi jatkoajalle. Tuon viisiminuuttisen Tamperelaiset veivät nimiinsä 10-6 ja näin ollen koko pelin 80-76. Kirvelevä tappio ja siitä suoraan iltapalalle ja maate.

Sunnuntaina oli jäljellä yksi peli järjestävää seuraa eli Lappeenrannan Namikaa vastaan. Tilanne oli kutkuttava, sillä Namika oli voittanut myös PuHun ja hävinnyt Pyrinnölle, tosin reilut kaksikymmentä pistettä. Eli ottelun panoksena oli jatkopaikka toiselle kierrokselle. Joukkueemme näytti ennen pelin alkua hieman väsähtäneeltä ja edellisen illan tappio näkyi naamasta, se näkyi myös otteissa kentällä. Namika vei vahvalla heittopelillään ensimmäisen jakson ja ilmassa leijui jo hienoinen kotivoiton haju, ainakin kotiyleisön nenässä. Toisen jakson alusta peli muuttui kuitenkin täysin. Toinen ja kolmas meille murskaavasti yhteensä 55-14. Viimeinen jakso vielä pelattiin pois ja loppuvihellyksen soidessa taululla numerot Namika 43 – LoKoKoArska 86 ja pojille ansaitusti jatkopaikka.

Karsinta jatkuu parin viikon päästä Kaarinassa ja valtakunnallinen sarjapaikka on ensimmäisen kierroksen hienojen pelien ansioista yhden askeleen lähempänä. Joukkue lähtee ottamaan sitä ”toista” askelta hyvillä mielin!