LoKoKo:n B-tytöt pelasivat itsensä jatkoon SM-karsintojen ensimmäiseltä kierrokselta, jolle osallistui yhteensä 18 joukkuetta ympäri Suomen. Karsintaturnaukset pelattiin neljällä paikkakunnalla viikonlopun aikana. Loimaan tytöt pelasivat Tampereella neljän joukkueen turnauksen 10.–11.9.2016. Turnauksen kaksi parasta pääsi jatkoon toiselle kierrokselle.

Lauantaina ensimmäinen peli alkoi klo 12 ja vastaan tuli tämän lohkon ennakkosuosikki Honka Espoosta. Lähdimme pelaamaan omaa peliä, vastustaja ehkä vähän yllättyikin pelistämme. Suhteellisen tasaisen alun jälkeen meille merkittiin pelin ensimmäiset pisteet. Kahden erän jälkeen tilanne oli 26–13, ei mitenkään huono vaikka häviöllä olimmekin. Kolmas erä oli tasainen, eräpisteet 20–17. Neljäs erä säästellen jo seuraavaan peliin 17-4 ja koko ottelu 40 minuutin jälkeen Hongan voitto 64–34.

Toinen peli jo klo 15 eikä palautumisaikaa ollut kuin tunti. Se piti käyttää tehokkaasti. Turnauksen järjestäjän Pyrinnön joukkue oli päivän toinen vastustaja, josta lähdettiin hakemaan voittoa. Pyrintö aloitti räväkästi. Erittäin liikkuva ja nopea joukkue ehti joka tilanteeseen ensin vieden ensimmäisen erän selkeästi 18–10. Toinen erä aika lailla ensimmäisen kaltainen, pahimmillaan olimme jo 14 pistettä jäljessä. Kahden erän jälkeen tilanne 19–31. Puoliaikatauolla joukkue oli sitä mieltä, ettei peliä vielä ole hävitty vaan taistellaan loppuun asti. Ja niin myös kävi. Kolmannen erän alkuun 11-0 rani, ja tilanne olikin miltei tasan. Kolmen erän jälkeen tilanne tasan 38–38. Viimeinen 10 min jäljellä ja voimat alkoivat kaikilla loppua, myös vastustajalla. Johto säilyi loppuun asti. Tulos 57–50 oli hieno joukkueena saavutettu voitto.

Raskaan päivän jälkeen lepäämään ja syömään hotelliin sekä valmistautumaan seuraavan päivän klo 10 pelattavaan turnauksen viimeiseen peliin. Aikainen peli on aina hankala vaikka kuinka valmistautuisi. Niin oli tämäkin. Vastustaja oli Forssan Alun tytöt, jotka hakivat vielä ensimmäistä voittoa. Peli alkoi haparoiden eikä viimeistely onnistunut, ensimmäinen erä hävittiin 4-10. Toiseen erään hyvä aloitus ja hetkessä tilanne oli tasan. Forssa ei kuitenkaan antanut tilaa vaan jatkoi tavanomaista paikkapuolustusta, toinen erä loppui lukemissa 12–16. Puoliajan tauolla taas paljon mietittävää miten ottelu käännetään ja aletaan pelaamaan harjoiteltua koripalloa. Kolmas erä vauhdilla käyntiin ja hetkessä olimme saaneet 9 pistettä etumatkaa. FoA kuitenkin sinnitteli hyvin mukana, päästen yhden pisteen päähän, mutta ei enää ohi. Voitto meille 41–34.

Näiden suoritusten jälkeen tulimme turnauksessa toiseksi ja matka jatkuu kahden viikon kuluttua. Karsintojen toinen kierros pelataan viidessä viiden joukkueen lohkossa. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta pelaa tulevalla kaudella B-tyttöjen SM-sarjassa, kaksi seuraavaa joukkuetta B-tyttöjen valtakunnallisessa I divisioonassa ja lohkon viimeinen joukkue alueellisessa sarjassa. LoKoKo:n toisen kierroksen vastustajiksi arvottiin Hyvinkään Ponteva, Peli-Karhut Kotkasta, Orimattilan Jymy ja Leppävaaran Pyrintö Espoosta. Turnaus pelataan Hyvinkäällä 24.–25. syyskuuta.