Bisons–BC Sisu 76–63, (29–28)

LoKoKo-Bisons avasi kakkosdivaritaipaleensa pisteen voitolla BC Sisusta. Lopulliseksi piste-eroksi muodostui 13 pisteettä, vaikka loimaalaiset johtivatkin parhaimmillaan parillakymmenellä.

Ottelun alku ei luvannut paljoa lähes 400:lle peliä seuraamaan saapuneelle katsojalle. Kotijoukkueen korinteko oli äärimmäisen vaikeaa ja puolustuskin keskittyi lähinnä virheiden metsästämiseen. Biisonien ensimmäistä onnistumista jouduttiin odottamaan peräti neljän minuutin verran. Tuolloinkin tuloksena oli yksi vapari. Kotijoukkueen seuraavatkin kolme pistettä tulivat vapaaheitoista. Varsinainen pelitilanneonnistuminen näki päivänvalon vasta lähes yhdeksän peliminuutin jälkeen. Tuolloin Markus Lammela (20/2/1r/1t) avasi varsinaisen Pandoran lippaan, sillä minuutissa Bisons tuli neljän pisteen päähän.

Biisonien saatua ryhtiä hyökkäyspäähänsä, peli pysyi tasaisena. Bisons repäisi peräti 9–0 -runin, jolla se nousi jo neljän pisteen johtoon. Porilaiset olivat kuitenkin loppuhetkillä hereillä tullen pisteen päähän ennen puoliaikataukoa.

Kolmas neljännes muodostui ottelun kulminaatiopisteeksi. Bisons sai lisää vauhtia hyökkäyksiinsä eivätkä ratkaisut jääneet vain 5 vs. 5 -junnaamiseksi. Lammelan lisäksi Emmanuel Jackson (12/8/4/1r) alkoi lämmetä pistetehtailuun. Biisonit repivät eron jo yli 20 pisteen. Kotijoukkue kuittasi neljänneksen 29–7, jolloin viimeisen neljänneksen roolina oli porilaisittain enää lukemien kaunistelu.

Ottelun tilastot ovat sellaisia, joita ei Loimaalla ole vähään aikaan nähty. Bisons voitti levypallokategorian pöyristyttävästi 59–44. Levyistä peräti 20 tuli hyökkäyspäästä. Ottelun alussa lähinnä surkeaksi kuvailtava heittopeli parani kohtalaiseksi pelin vanhetessa (kakkoset 21/49, 43% ja kolmoset 7/28, 25%).

Biisoneista erityismaininnan ansaitsevat etenkin nuoret pelaajat Markus Lammela ja Mika Lahti (4/2). Ennakkoluulottomasti pelanneet nuoret lunastivat paikkansa kentällä ilman vastalauseita. Kehäraakeista Jani Kivinen (3/2/1t) ja Tero Valkama (2/3/1) olivat vielä jokseenkin ruosteessa. Matti Selinheimon (4/2s) pelaaminen oli sen sijaan ilahduttavan vetreää.

Ensimmäisen pelin perusteella on luonnollisesti ennenaikaista lähteä vetämään pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueen suoritustasosta. Tehtävää kuitenkin riittää, jotta joukkueen kemiat kohtaavat hyökkäyspäässä. Nyt monet hyökkäykset kilpistyivät yksinyrittämiseen ja heiton pakottamiseen. Uusista kasvoista Jackson löysi rytminsä yhdessä Vinay Parmarin (9/9/3/1r/1t) kanssa. Sebastian Lyonsilla (10/8/1/1r) ja Kyle Reidillä (6/13/1) riittää vielä tekemistä. Vieraiden kovimmat pelimiehet olivat Olli Kanerva (20/7) sekä Ilon pojat Heikki (11/6) ja Ville (9/11).

Bisons nähdään seuraavaksi tositoimissa vierasottelussa BC Nokiaa vastaan 9.10.2016.