050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Lataa katsojan opas

LATAA TOIMINTAKERTOMUS 2017-2018>>

 

Loimaan Korikonkarit ry

TOIMINTAKERTOMUS 2017-2018

 

1. JOHDANTO

Kausi 2017-2018 oli Loimaan Korikonkarien 52. toimintakausi.

Miesten edustusjoukkue LoKoKo Bisons pelasi valtakunnallista 1B-divisioonaa hienolla menestyksellä, 21 voittoa ja vain yksi tappio. Pudotuspeleissä LoKoKo Bisons voitti puolivälierissä Raholan Pyrkivän 2-0, välierissä Karkkilan 3-0 ja finaaleissa Helsingin NMKY:n 3-1. LoKoKo Bisons nousi valtakunnan toiseksi ylimmälle sarjatasolle 1A-divisioonaan.

LoKoKolla oli aikuisten joukkueet myös miesten ja naisten alueellisissa 3. divisioonissa. Seuralla oli Läntisen alueen sarjoissa pelaavat juniorijoukkueet kaikissa ikäluokissa mikroista A-ikäisiin. C-pojat tekivät yhteistyötä somerolaisten kanssa, ja pelasivat alueellisten sarjojen lisäksi SM-sarjaa LoKoKoArska-joukkueella. A-pojat tekivät yhteistyötä Karhu Basketin kanssa. Osa A-pojista osallistui Karhu Basketin joukkueessa EYBL-sarjaan.
LoKoKon Unified-joukkue osallistui ensimmäistä kertaa sarjatoimintaan. Joukkueen pelaaja Pia Heikkilän taidot noteerattiin, ja hänet valittiin Special Olympics -naisten maajoukkueeseen.

Pitkään kaivatut kuntosarjat käynnistyivät myös Läntisellä alueella. LoKoKosta kuntosarjoihin osallistui peräti kolme joukkuetta, kaksi miesten ja yksi naisten joukkue.

Korikonkareiden rautaisella kokemuksella ja vahvalla talkootyövoimalla järjestettiin useita mittavia tapahtumia kaudella 2017-2018. Syksyn junnuturnaus Mieleinen Basket oli jälleen menestys. Seuran suurin yksittäinen voimainponnistus onnistui hienosti tilaongelmista huolimatta. Sähköisten YO-kirjoitusten vuoksi Yhteiskoulun juhlasali ei ollut enää käytettävissä. Hirvihovi toimi neljäntenä peliareenana kiitettävästi. Turnauksessa pelattiin 90 ottelua kahden päivän aikana. Upean talkooväen ansiosta tapahtuma onnistui tälläkin kertaa loistavasti.

Keväällä 2018 Korikonkarit sai järjestettäväkseen Läntisen alueen mini-ikäisten finaalit. LoKoKo oli luottamuksen arvoinen, ja suoriutui hienosti turnauksesta, jossa pelattiin 28 ottelua yhden päivän aikana. Ottelut pelattiin samanaikaisesti neljällä kentällä Liikuntahallissa ja Yhteiskoulun salissa.
Toukokuussa 2018 järjestettiin Pirkka Street Basket Keskuskoululla yhteistyössä Keskon ja Koripalloliiton kanssa. Katukoristurnaus saavutti jälleen kerran suuren suosion, tapahtumaan osallistui runsaat 600 3.-6.-luokkalaista.

Kesäkuussa 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa Pro Metal Basket -juniorileiri. Leiri oli menestys. 100 mini- ja C-ikäistä junioria sai laadukasta opastusta tunnettujen valmentajien ja pelaajien toimesta.

LoKoKo haki kansainvälistä kosketusta toimintaansa perinteisellä tavalla. Jokavuotinen ulkomaan turnausmatka suuntautui tällä kertaa kahteen eri kohteeseen, Basketshop Open -turnaukseen Tukholmassa sekä Tallinn Nord Cup -turnaukseen Tallinnassa.

Korikonkareiden toimisto muutti uusiin ehompiin tiloihin keväällä 2018. Uusi Toimisto sijaitsee osoitteessa Kauppalankatu 2. Virallisia avajaisia vietettiin Rompepäivien yhteydessä 4.8.2018.

EU:n uusi tietosuoja-asetus tuli voimaan 25.5.2018. GDPR aiheutti myös seuran keräämien henkilötietojen rekisteröintitapoihin muutoksia.
Loimaan Korikonkarit on nyt Sinettiseuran sijaan Tähtiseura. Auditoinnin myötä Loimaan Korikonkarit sai Tähtiseura-tunnuksen, joka luovutettiin seuralle kauden 2017-18 päätösjuhlassa.

2. HALLINTO

2.1. Johto- ja toimihenkilöt

Loimaan Korikonkarit ry:n puheenjohtajana on toiminut Aapo Savo. Johtokuntaan ovat kuuluneet lisäksi varapuheenjohtaja Marko Toivola, sekä muina jäseninä Heikki Alhonen, Pekka Julkunen, Pekka Levomäki, Juha Littunen, Arttu Mannelin, Susanna Pohjanoksa ja Tanja Välitalo. Johtokunnan varajäsenet ovat olleet Harri Jussila, Kaija Kojo, Seppo Taatila ja Sanna Tuominen.
Seuran sihteerinä on toiminut Kaija Kojo. Rahastonhoitajana on toiminut Susanna Pohjanoksa. Toiminnantarkastajina ovat toimineet Jussi Nieminen ja Eero Ristimäki (varalla Marko Mäkilä ja Enni Selinheimo-Kulmala).

Palkattuna seuratyöntekijänä toimineen toiminnanjohtaja Harri Jussilan työsuhde päättyi marras-joulukuun vaihteessa 2017. Seuran toiminnanjohtajan paikka oli haussa kevätkaudella 2018. Uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin Pekka Julkunen (työsuhde alkoi 2.7.2018).

Kesätyöntekijöiksi seura sai kesällä 2018 neljä LoKoKo-nuorta, Eemeli Hollon, Inka Nummelan, Jesse Salosen ja Saku Revon.

2.2. Kokoukset

Seuran syyskokous kokoontui 20.11.2017 Toimistolla. Läsnä oli 12 seuran jäsentä. Seuran kevätkokous kokoontui 23.4.2018 Uudella Toimistolla. Läsnä oli 12 seuran jäsentä.

Johtokunta kokoontui syyskaudella 2017 viisi kertaa ja kevätkaudella 2018 yhdeksän kertaa.

2.3. Toimikunnat

Turnausten ja tapahtumien järjestämiseksi on perustettu omat toimikuntansa, jotka ovat kokoontuneet tarpeen mukaan. Tanja Välitalon johtama kahviotoimikunta on huolehtinut puffetin ylläpidosta turnausten ja otteluiden yhteydessä.

LoKoKo-joukkueet ovat hoitaneet Biisoni-peleissä kahvion, makkaranmyynnin ja loppusiivoukset. Pelitapahtumat ovat vaatineet runsaasti toimijoita aina lipunmyynnistä moppaajiin. Kullakin talkooryhmällä on ollut omat vastuuhenkilönsä.

Syksyn junnuturnauksella, Mieleinen Basketilla, oli oma järjestelytoimikunta, joka organisoi turnauksen.

Kausijulkaisutoimikunta Aapo Savon johdolla vastasi kausijulkaisun teosta ja jakelusta.

3. JÄSENISTÖ

Jäsenmaksusuorituksia kaudella 2017 – 2018 oli 468. Jäsenmaksun suuruus oli 30 euroa. Valtaosa seuran jäsenistöstä on aktiivipelaajia ja valmentajia. Jäsenmaksunsa suorittaneille tarjottiin etuisuuksia tietyissä loimaalaisissa liikelaitoksissa. Lisäksi juniori- ja valmentajakortilla pääsi ilmaiseksi LoKoKo Bisonsin kotiotteluihin.

4. VARSINAINEN TOIMINTA

4.1. Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminta menneellä kaudella on ollut jälleen erittäin vilkasta. LoKoKon joukkueet pelasivat kaudella 2017-2018 kaikkiaan 454 kpl ottelua. Taapero- ja Naperokorikset sekä supermikrot eivät osallistuneet varsinaiseen sarjatoimintaan. Sen sijaan naisten ja miesten kuntokorikset sekä Äijäkoris osallistuivat Läntisen alueen kuntosarjoihin. Rekisteröityjä lisenssipelaajia sekä valmentaja- ja erotuomarilisenssejä seuralla oli 275 kpl.

Kilpailutoiminnan ovat muodostaneet Suomen Koripalloliiton sarjat ja eri turnaukset niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

4.1.1. Joukkueet kaudella 2017-2018

LoKoKon edustusjoukkue LoKoKo Bisons pelasi menestyksekkäästi miesten I divisioona B:ssä nousten seuraavaksi kaudeksi I divisioona A:han.

Muut Loimaan Korikonkareiden joukkueet kaudella 2017 – 2018 olivat: miehet II (III div.), naiset (III div.), A-pojat (alueellinen I div.), B-pojat (II div.), C-pojat (SM-sarja, alueell. I div. ja II div.), C-tytöt (I div. ja II div.), minipojat (I div.), minitytöt (II div.), mikropojat White (II ja I div.), mikropojat Blue (II div.) ja mikrotytöt (II div.). LoKoKon Unified-joukkue osallistui ensimmäisen kerran sarjatoimintaan pelaten valtakunnallisessa IV divisioonassa. Miesten kuntosarjassa pelasivat LoKoKo Kolmonen ja LoKoKo Äijät sekä naisten kuntosarjassa LoKoKo Cows.

Osa A-pojista osallistui Karhu Basketin joukkueessa EYBL-01 2.div. -sarjaan.

4.1.2. Turnaukset

LoKoKon heinäkuinen katukoristurnaus laajeni kaksipäiväiseksi tapahtumaksi. Domlux Street Basket järjestettiin 21.-22.7. Perjantaina junnu- ja Unified-joukkueet pelasivat Loimaan torilla, ja lauantaina aikuisjoukkueet pelasivat perinteiseen tapaan Seurahuoneen parkkialueella.

Loimaan Korikonkarit järjesti jo 11. kerran syksyn junnuturnauksen, Mieleinen Basketin, 23.-24.9.2017 (mikrot, minit ja C-ikäiset). Turnauksessa pelattiin ennätystä hipoen peräti 90 ottelua. Hirvihovi toimi ensimmäistä kertaa neljäntenä peliareenana Yhteiskoulun salin ollessa poissa käytöstä sähköisten YO-kirjoitusten vuoksi.

Koripalloliiton läntisen alueen mini-ikäisten aluefinaalit järjestettiin Loimaalla 28.4.2018. Ottelut, kaikkiaan 28 kpl, pelattiin samanaikaisesti neljällä kentällä Liikuntahallissa ja Yhteiskoulun juhlasalissa.

LoKoKo järjesti yhdessä Koripalloliiton kanssa alakoulujen katukoristurnauksen Pirkka Street Basketin 23.5.2018. Turnaukseen osallistui yli 600 pelaajaa.

Seuran joukkueet ovat osallistuneet kauden aikana seuraaviin kotimaan turnauksiin: A-pojat ja C-pojat Tallink-turnaus 25.-27.8.2017 (Espoo), C-junnut sekä mini-ja mikroikäiset Mieleinen Basket 23.-24.9.2017, mikropojat, minipojat, minitytöt ja B-pojat And1-turnaus 5.-7.1.2018 (Salo), mikropojat Blue OP-Pikkujätti -turnaus 3.-4.3.2018 (Perniö), supermikropojat Pikkusudet-turnaus 28.4.2018 (Espoo) sekä minipojat JBT-turnaus 18.-20.5.2018 (Turku).

Lisäksi alueen mikro- ja minisarjat sekä suurin osa C-juniorien ja myös naisten kuntosarjan otteluista pelattiin yksipäiväisinä kolmen – neljän joukkueen turnauksina. A-poikien SM-karsinnat pelattiin kaksipäiväisenä turnauksena Loimaalla 16.-17.9.2017. Koripalloliiton läntisen alueen mini-ikäisten aluefinaalit järjestettiin Loimaalla 28.4.2018 (minitytöt osallistuivat). C-tyttöjen II div. aluefinaalit järjestettiin Loimaalla 29.4.2018.

LoKoKon minitytöt osallistuivat Basketshop Open -turnaukseen 10.-13.5.2018 (Tukholma) sekä A-pojat, B-pojat, C-pojat ja C-tytöt Tallinn Nord Cup -turnaukseen 11.-13.5.2018 (Tallinna).

4.2. Lasten ja varttuneiden harrastetoiminta

Korinkonkareiden Laatukäsikirjan toiminta-ajatuksena on tarjota mahdollisuus harrastaa koripallon pelaamista vauvasta vaariin. Nuorimmat harrastajat, Pikkusudet, eivät vielä osallistuneet sarjatoimintaan. Taaperokoriksessa liikunnan riemuun tutustuivat v. 2014 ja sen jälkeen syntyneet. Naperokoriksessa palloilivat v. 2012-13 syntyneet tytöt ja pojat. V. 2011 ja 2012 syntyneet pelailivat jo oikeaa koripalloa supermikrotytöissä ja –pojissa.

Aikuisille kuntourheilumahdollisuutta tarjotaan miesten ja naisten kuntokoris- sekä Äijäkoris-vuoroilla. Ne, jotka eivät halua osallistua sarjatoimintaan, voivat harrastaa lajia mukavassa porukassa kuntoilumielessä. Lisäksi Unified-toiminta tarjoaa kuntourheilumahdollisuuden sekä kehitysvammaisille harrastajille että toimintaan osallistuville partneripelaajille.

4.3. Koulutus- ja valmennustoiminta

4.3.1. Hallinnollinen koulutus

Valtakunnalliset seurapäivät 29.7.2017 Tampere. Aapo Savo, Kaija Kojo ja Pekka Levomäki osallistuivat. Lisäksi Harri Jussila osallistui aluehallituksen edustajana.

Läntisen alueen seurapäivät 25.-26.5.2018 Turku (Seaport Hotel ja Viking Grace), LoKoKon edustajina osallistuivat Heikki Alhonen ja Kaija Kojo, sekä aluehallituksen edustajana ja luennoitsijana Aapo Savo.

4.3.2. Valmentajakoulutus

Seppo Taatila ja Iida Taatila suorittivat ohjaajakoulutuksen osion 1.1. Turussa 30.8.-1.9.2017
Terve Urheilija -koulutus 3.11.2017 Yhteiskoululla (Veli-Matti Talonen). Koulutukseen osallistui valmentajia, joukkueenjohtajia sekä pelaajia (19 osallistujaa).

Petri Kajander osallistui Nuorisovalmennusseminaariin 12.-13.1.2018 Kisakalliossa.

Seppo Taatila aloitti koripallovalmennuksen kakkostason koulutuksen, josta kaksi ensimmäistä lähijaksoa olivat 15.-18.3. ja 25.-27.5.2018 Kisakalliossa.

4.3.3. Valmentajakerho

Seuran valmentajat, joukkueenjohtajat ja johtokunta kokoontuivat strategiailtaan Ypäjän tuottajaintuvalle 8.9.2017. Artun luotsaaman illan aiheena oli ”Hyvä joukkue”.

Valmentajatapaaminen: ”Hyvä joukkue” osa 2, 15.11.2017.

4.3.4. Tuomari- ja toimitsijakoulutus

Tilastointikoulutus 17.9.2017 (Turku), osallistuivat Kaija Kojo ja Harri Karppinen.

Erotuomareiden kausikoulutus 20.9.2017 (Loimaa), koulutukseen osallistui 18 loimaalaista erotuomaria, kouluttajana Jussi Räty.

Junioreiden vanhemmille järjestettiin toimitsijakoulutusta pelien yhteydessä. Tilastointikoulutukseen 9.6.2018 (Helsinki) osallistui Janne Rautiainen.

4.3.5. Pelaajakoulutus

SUSI All Stars -leiri 4/Cup 23.-26.11.2017: Jussa Savo.
SUSI All Stars -leiri 1A 8.-11.6.2018: Elias Kanerva, Artturi Koivikko ja Kaapo Nikander (Arska-Basket).
SUSI All Stars -leiri 1B 14.-17.6.2018: Oliver Kandén, Lauri Koivisto ja Jussa Savo.

4.3.6. Leiritoiminta

Juniorileiri Pro Metal Basket 9.6.2018 Loimaan Liikuntahallilla ja Yhteiskoululla. Lokoko Bisonsin ja LoKoKon yhteistyönä toteuttama sekä paikallisten yritysten tukema junnuleiri, johon osallistui 100 mini- ja C-ikäistä koripallon pelaajaa. Seuran junioreiden kesäharjoittelu toteutettiin joukkueiden yhteisharjoituksina.

4.3.7. Edustustehtävät

Tällä kaudella ei ollut edustustehtäviä.

4.4. Valmentajat, joukkueenjohtajat, yhteyshenkilöt ja huoltajat kaudella 2013-2014

Miesten edustusjoukkue Lokoko Bisons: Arttu Mannelin, Hannu Lammela, Heikki Perho
Miesten II joukkue: Marko Mäkilä
Naiset: Pekka Julkunen, Tanja Välitalo
A-pojat: Marko Mäkilä, Jaana Repo
B-pojat: Petri Kajander, Martti Koskinen
C-pojat: Seppo Taatila, Jani Mäempää, Aapo Savo
C-tytöt: Teppo Kivinen, Anu Vuorinen, Johanna Saarikko, Jan-Erik Widberg
Minipojat: Jukka-Pekka Kivinen, Mika Harjupatana, Pia Sahla
Minitytöt: Harri Jussila, Josefina Koenkytö, Jaakko Rinne
Mikropojat 08 White: Camilla Grönholm, Jenny Kähäri, Heikki Alhonen
Mikropojat 09 Blue: Enni Selinheimo-Kulmala, Mervi Rantanen, Johanna Savo
Mikrotytöt: Janette Koenkytö, Iida Taatila, Sanna Tuominen
Pikkusudet Supermikropojat: Petri Kajander
Pikkusudet Supermikrotytöt: Janette Koenkytö, Iida Taatila
Pikkusudet Naperokoris: Harri Jussila, Iida Taatila
Pikkusudet Taaperokoris: Tanja Lintula-Kivinen
Miesten kuntokoris: Pekka Levomäki
Miehet III: Pekka Levomäki
Äijät: Aapo Savo
Cows: Camilla Grönholm
Unified-koripallo: Seppo Taatila
Miesten kuntokoris: Pekka Levomäki
Naisten kuntokoris: Camilla Grönholm
Äijäkoris: Aapo Savo

Joukkueilla oli lisäksi myös muita toimihenkilöitä, esim. huoltaja, kahvio- tai kuljetusvastaava, mediavastaava.

4.5. Tiedotustoiminta

Loimaan Korikonkareiden toimintaa markkinoitiin Sinua varten -messuilla 25.8.-26.8. Liikuntahallilla.
Seura toimitti oman kausijulkaisun, joka jaettiin paitsi koko Loimaan alueelle, myös Oripäähän, Ypäjälle ja Kyröön pääsiäisen alla 28.3.2018. Painosmäärä kasvoi runsaasti, ollen 12 700 kpl (aiemmin 5 400 kpl).

Pääasiallisena tiedottamiskanavana ovat toimineet LoKoKon omat kotisivut, jotka julkaistiin uudistettuina tammikuussa 2018. Myös sosiaalisen median sovelluksilla on tärkeä rooli seuran tiedottamisessa. Sisäisessä tiedottamisessa käytetään toiminnanohjausjärjestelmä myClubia. Tiedottamisessa on myös käytetty lehti-ilmoituksia sekä sähköposti- ja teksti- ym. viestejä. Joukkueet ovat käyttäneet sisäiseen viestintäänsä myös erilaisia internetin tarjoamia viestintäkanavia.

Näkyvyyttä seura sai myös LoKoKo Bisonsin tienvarsimainoksista ja -lipuista, sekä totuttuun tapaan edustusjoukkuetta ja junioreita käsittelevistä lehtijutuista.

4.6. Suhdetoiminta

4.6.1. Virkistystoiminta

Kauden alkajaisiksi vietettiin saunailtaa Ypäjän tuottajaintuvalla strategiapäivän yhteydessä 8.9.2017.

Junnupikkujoulut järjestettiin 3.12.2017 LoKoKo Bisons – PuHu –ottelun yhteydessä. Aikuisjäsenten pikkujouluja vietettiin poikkeuksellisesti vasta joulun jälkeen 29.12.2017 Lankossa.

LoKoKo Bisonsin talkooväen ilta järjestettiin 21.4.2018 Työväentalolla.
Koko seuran kauden päättäjäiset järjestettiin Loimaan Seurahuoneella 29.5.2018.

Valmentajien ja joukkueenjohtajien kauden päättäjäisiä vietettiin palaverin ja ruokailun merkeissä 4.6.2018 Seurahuoneella.

Suomi-Islanti -otteluun 2.7.2018 järjestettiin yhteiskuljetus.
Lisäksi joukkueet ovat järjestäneet omia tapahtumia ja virkistäytymistilaisuuksia.

4.6.2. Huomionosoitukset

Seura on muistanut seuraavia:

 • ylioppilaat: Veera Jaanu, Juho Kauti, Markus Lammela ja Anu Vuorinen.
 • merkkipäivät: Hannu Lammela 50 v., Ari Hannula 50 v., Tiit Taevere 60 v. ja Juha Niittumäki 50 v.
 • vauvan saaneet: Sebastian Booker

4.6.3. Palkitsemiset

Kiertopalkinnot:

 • Veikon malja (nuori seura-aktiivi): Ilari Uusitalo
 • Ansioitunut juniorivalmentaja: Seppo Taatila
 • Annan ja Eevan pytty (tyttövalmentaja): Josefina Koenkytö
 • Konkareitten malja (kauden junnupelaaja): Eemeli Hollo
 • Tompan malja (juniorituomari): Miro Brander
 • Kauden juniorijoukkue: LoKoKoArska White C-pojat
 • Kauden miespelaaja: Esko Salonen
 • Kauden naispelaaja: Nelli Salonen

Joukkueiden palkitut:

 • A-pojat: Saku Repo ja Johannes Tynkkynen
 • B-pojat: Jesse Lehtonen ja Karri Yli-Lassila
 • C-pojat: Artturi Koivikko ja Aaro Taatila
 • C-tytöt: Jannika Saarikko ja Sara Salminen
 • Minipojat: Samu Kivinen ja Lauri Korkeakangas
 • Minitytöt: Anceliga Hagert ja Minja Suomela
 • Mikropojat White: Eeli Alhonen ja Jonni Salonen
 • Mikropojat Blue: Lassi Salo ja Niila Savo
 • Mikrotytöt: Jessi Niemi ja Ida Tuominen
 • Supermikropojat: Aaro Mäkelä ja Kaapo Yrjölä
 • Supermikrotytöt: Pinja Mäkinen ja Katri Puisto

Lisäksi kaikki Taaperot, Naperot ja Unified-pelaajat saivat LoKoKo-mitalit.

Erityismaininta: LoKoKo Äijät

4.6.4. Edustukset

Aapo Savo ja Harri Jussila edustivat seuraa Koripalloliiton läntisen alueen aluekokouksessa 19.9.2017 Salossa. Aapo Savo on ollut läsnä Koripalloliiton läntisen alueen aluehallituksen kokouksissa varsinaisena jäsenenä. Hänen varajäsenenään on Juha Littunen. Aapo Savo on Koripalloliiton liittovaltuuston varsinainen jäsen. Aapo Savo on toiminut läntisellä alueella C-poikien sarjavastaavana. Aapo Savo osallistui miesten I-divisioonan seurakokoukseen 26.3.2018 Tampereella.

4.7. Muu toiminta

Sinua varten -messut Liikuntahallilla 25.8.-26.8.2017 LoKoKon pisteellä lajia esittelivät Harri Jussila ja Biisoni-pelaajat.

Sudenpesä 2.9.2017 Seurahuoneella. Suomi – Slovenia -ottelua varten pystytettiin yökerhon tiloihin virallinen FIBA:n Eurobasket Fan Zone.

Syyskokous päätti 20.11.2017, että Loimaan Korikonkarit ry liittyy loimaalaisista urheiluseuroista koostuvaan Loimaan Liikunta ry:een.

Juniorijoukkueet ovat laatineet ns. pelisäännöt sekä pitänyt vanhempainpalavereja. Joukkueet osallistuivat erilaisiin talkoisiin turnausmatkojen varainhankintatarkoituksessa.

Yhteistyö Loimaan lukion kanssa jatkui, ja seura järjesti aamuharjoitukset omina kursseinaan. Toiminnanjohtaja teki syksyllä 2017 kouluvierailuja 1-3-luokkalaisille yhdessä Biisoni-pelaajien kanssa.
Seuran auditointi tapahtui 3.5.2018. Loimaan Korikonkarit ry on nyt Sinettiseuran sijaan Tähtiseura. Tunnus luovutettiin seuralle kauden päättäjäisissä.

Seura osallistui 3.5.2018 LC Loimaan järjestämiin siivoustalkoisiin vastapalveluksena saamastaan toiminta-avustuksesta.

LoKoKo järjesti yhdessä Koripalloliiton kanssa Pirkka Street Basket –katukoristapahtuman alakoululaisille 23.5.2018 Keskuskoulun piha-alueella.

Loimaan Korikonkarit osallistui syksyllä 2018 valmistuvien kuntoportaiden rahoitukseen.

5. TALOUDELLINEN TOIMINTA

Maltillisen ja huolellisen taloudenpidon ansiosta seuran talous on vakaalla pohjalla ja vahva tase mahdollistaa seuratoiminnan pyörittämisen sujuvasti.

Loimaan Korikonkarit on onnistunut pitämään koripallon harrastamisen hintalaatusuhteen kustannustehokkaalla tasolla, sillä seuran perimät kausimaksut ovat olleet valtakunnallista keskiarvoa merkittävästi alemmat. Seuran yksi tärkeimmistä päämääristä on ollut pitää taloudellinen toiminta riittävän hyvällä tasolla, jotta seuran päivittäinen johtaminen ja käytännön asioiden hoitaminen palkallisen toiminnanjohtajan avulla olisi mahdollista.

Tärkein tekijä koripalloharrastuksen edullisena pitämiseen seurassa on ollut onnistunut varainhankinta, jossa keskeisimpinä aktiviteetteina ovat olleet Mieleinen Basket -junioriturnaus ja vuosittainen kausijulkaisu.

6. YHTEENVETO

Loimaan Korikonkarit on menestyksekäs ja perinteikäs koripalloseura. Seura on panostanut laatuun ja saanut siitä tunnustusta. LoKoKo on saanut useita kertoja Kultainen Kori -laatupalkinnon, Kultainen Kori -laatusertifikaatti luovutettiin seuralle tammikuussa 2005, Sinettiseura-tunnus joulukuussa 2010 ja viimeisimpänä Tähtiseura-tunnus kesäkuussa 2018. Laadukas juniorityö vaatii paljon seuran toimijoilta. Konkareitten haasteena on löytää lisää seuratoiminnasta kiinnostuneita henkilöitä, jotta vapaaehtoisten toimijoiden työstä ei tule liian raskasta.

Konkarihengen ylläpitäminen edellyttää seuratoiminnan jatkuvaa kehittämistä. Edellisten vuosien aikaansaama noste koripallon ympärillä pitää saada pidettyä hengissä myös Loimaan seudulla. LoKoKo Bisonsin hieno menestys on omiaan tukemaan tätä tavoitetta.