LoKoKo Bisons – Torpan Pojat 87-80 (42-43)

Bisons kohtasi sunnuntaina Miesten 1. Divisioona A:n runkosarjaottelussa Torpan Pojat Helsingistä. Ottelusta kehkeytyikin varsinainen herkku, kun molemmat joukkueet pelasivat aggressiivisesti heti ylösheitosta alkaen.

Ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäisen viiden minuutin jälkeen kotijoukkue johti lukemin 12-8. ToPo:n tämän kauden ykköstykki Juuso Kauppinen oli Bisonsin miehistöltä tarkoin merkitty, ja Kauppinen saikin päällystakikseen kotijoukkueelta Ville Karvosen. Hyökkäyspäässä kovalla tarkkuudella osuneet helsinkiläiset johtivat ensimmäisen jakson jälkeen 27-20.

Toisen jakson alkuun ero käväisi suurimmillaan jo kymmenessä pisteessä, kunnes kotijoukkue alkoi herätä otteluun toden teolla. Juho-Matti Henttosen (16p/16l) johdolla Bisons kipusi eron kiinni. Kauden parhaan pelinsä pelannut ”Pönde” Henttonen oli aktiivinen molemmissa päissä kenttää, ja palkintona Bisons juoksi muutaman helpon korin. Kapteeni Matthew Gibson teki nopeaan tahtiin viisi pistettä ja ero oli kurottu umpeen. Puoliajalle tilanteesta 42-43.

Toisen puoliajan alkuun kotijoukkueen uunituore hankinta De’Sean Parsons upotti kolmen pisteen heiton ja vei Bisonsin johtoon. Bisons aktivoi selvästi puolustustaan puoliaikatauolla, tuloksena muutama helppo kori ja kotijoukkueen johdoksi kuusi pistettä. Vierasjoukkueen illan paras Santeri Makkonen (19p/3s) piti joukkueensa kuitenkin vielä pelissä mukana parilla kovalla korilla. Makkosen buzzer beaterillä viimeiselle jaksolle lukemista 66-66.

Viimeisen jakson alkuun Henttonen kävi korkeimmalla levypallotilanteesta, tämän jälkeen vierasjoukkueen kokenut Ilkka Sirola kamppasi Henttosen, tuloksena Sirolan illan ensimmäinen epäurheilijamainen virhe. Ottelu eteni tasaisesti viimeisen jakson. Makkonen toi vierasjoukkueen vapaaheittoviivalta kahden pisteen päähän, kun peliaikaa oli minuutti jäljellä. Ottelun loppu meni vapaaheittojen heittelyksi molemmissa päissä, välillä tarkoituksellisesti ja toisella kertaa ei-niin-tarkoituksellisesti. Kotijoukkue johti kolmella pisteellä, ja ToPo:lla oli mahdollisuus tulla tasoihin. Vierasjoukkueen pelintekijän, Miki Kuusiston, kolmeen pisteen yritys kuitenkin kolisi rautoihin, kotijoukkueen Parsons (24p/12l) haki puolustuslevypallon, ja jälkitilanteesta ToPo:n Sirolalle illan toinen epäurheilijamainen virhe. Parsons ja Henttonen löivät viimeiset niitit vapaaheittoviivalta.

Bisons otti kotivoiton loppujen lopuksi lukemin 87-80. Voitto oli kauden viides, kun takana on kahdeksan ottelua. Bisons nousi voitolla sarjataulukon kolmanneksi. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 7.12. kello 15.00., kun Loimaan Liikuntahallille saapuu Oulun NMKY.