050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Viime kauden karsintapettymyksen jälkeen tulevan kauden karsintoihin joukkue lähti rennon luottavaisena. Joukkueemme sai etukäteen tehdyssä rankingissa sijan 21. Tämä tarkoitti sitä, että karsintalohkomme muut joukkueet olivat Lappeenrannan Namika (20.) ja Kauhajoen Karhu (11.).

Karsintalohkomme järjestänä oli Lappeenranta. Kaikki pelit pelattiin sunnuntaina 2.9. Ensimmäinen peli oli Namikan ja Karhun välinen. Karhu voitti tiukan ottelun kahdella pisteellä. Tämä tarkoitti sitä, että Namika oli selkä seinää vasten seuraavassa pelissä meitä vastaan. Toisaalta tämä tiesi meille sitä, että voitolla Namikasta varmistaisimme paikan valtakunnan sarjoihin.

Ottelu lähti meidän osalta liikkeelle kovin hermostuneesti, pientä jännitystä otteissa oli selvästi havaittavissa. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne Namikalle 18-10. Toisella jaksolla saimme onnistumisia molemmissa päissä kenttää ja puoliajalla tilanne oli tasan 33-33. Pitkällä tauolla valmennustiimi kävi läpi teemoja joilla peli kääntyisi meille. Kolmannen jakson aikana kääntymistä tapahtui pisteen verran. Johdimme neljännen alkaessa 52-51. Tuomarilinja oli läpi ottelun erittäin tarkka ja viimeiselle jaksolle mentäessä kolmella meidän porukasta oli neljä virhettä. Pari herraa joutuikin ennenaikaisesti jättämään kentän saatuaan viidennen virheensä. Tämä taisi antaa extralatauksen joukkueelle ja käänsimme pelin viimeisten minuuttien aikana meille ja neljäs jakso siis LoKoKolle 22-11 ja lopulta koko peli 74-62!

Vähintään valtakunnallinen 1-divisioonapaikka varmistui tällä hienolla voitolla. Toinen ja tämän karsintalohkon viimeinen peli oli Karhua vastaan. Tässä ratkaistiin enää joukkue joka jatkaa karsintojen toiselle kierrokselle ranking -statuksella 11. Huilia pelien välissä ei ollut kuin reilu tunti ja Sakun jäädessä vielä penkille nilkan mentyä ”ympäri” Namika -pelissä, lähdimme seitsemällä pelaajalla jokseenkin takki tyhjänä haastamaan Karhua.

Vastassa oli tuttuja kavereita viime kaudelta, jolloin joukkueemme -01 syntyneet pelasivat Karhun poikien kanssa EYBL -liigaa 15 pelin verran. Molemmat joukkueet olivat väsyneitä ja puolustaminen ei oikein jaksanut kiinnostaa. ”Läppä” kuitenkin lensi puolin ja toisin ja herrat tekivät pisteitä hymyssä suin. Peli eteni loppuun asti erittäin tasaisena ja loppusummerin soidessa olimme kuitenkin kolmen pisteen verran Karhua parempia 94-91!

Pojat voittivat siis oman lohkonsa ja samalla nappasivat Karhun ranking -sijoituksen 11. Tämä tarkoittaa, että karsintojen toisella kierroksella parin viikon päästä ensimmäisessä pelissä vastaan tulee Honsu. Toisella kierroksella ratkaistaan mitkä joukkueet pelaavat SM -sarjassa ja mitkä 1-divisioonassa. Lohkomme muut joukkueet ovat Honsu Jyväskylästä, Muki Helsingistä ja Kauhajoen Karhu. Pelin henki on hyvin yksinkertainen: kahdella voitolla SM-sarjaan ja kahdella tappiolla 1-divariin.

Valmennustiimi on jo käynyt ennakkokaavailut läpi ja SM-sarjapaikka on aivan mahdollinen, mutta joka tapauksessa karsintojen minimitavoite on saavutettu: valtakunnallinen sarjapaikka! Hienoa jätkät!

-Marko Mäkilä

Videopätkä ottelusta Namika Lappeenranta – Loimaan Korikonkarit

https://drive.google.com/file/d/1-18gD45UfAXx5mOvojTXTAJjkblGHFRM/view