A-pojat osallistuivat seuran perinteiseen kauden päättävään ulkomaanturnaukseen Tallinan Nord Cuppiin 12.-14.5.

Matkaan lähdettiin 10 pelaajan voimin torstai-aamuna. Mukaan lähti myös Littusen Juha, joka lupasi hoitaa otteluissa tilastoinnin, perinteisellä kynä & paperi -tyylillä. Iso kiitos tästä Juhalle!

Pelit alkoivat perjantaina heti aamulla klo 9.00 vastassa Venäläinen Centralnaja, joka heti ensimmäisen jakson aikana siirtyi paikkapuolustukseen. Onneksi olimme jo aluefinaaleissa joutuneet hyökkäämään paikkaa vastaan yhden täyden 40 minuuttia. Peli oli kuitenkin tiukkaa vääntöä loppuun asti ja Venäläiset pääsivät aika lähelle. Meille kuitenkin voitto 45-39 ja hieno alku turnaukselle.

Perjantain toisessa pelissä vastaan tuli Eestiläinen Kadrina Karud. Taas tasainen peli, joka ratkesi vastustajalle vasta parin viime minuutin aikana. Kadrina vei pelin 40-33.

Sijoituimme alkulohkossamme toiseksi ja näin lauantain ensimmäinen peli oli puolivälierä ja vastustajana C-lohkon ykkönen KK Hito / BC Karjamaa. Puoliajalla tilanne oli Eestin pojille 26-23. Kolmaskin jakso pelattiin vielä lähes tasan, mutta neljännen jakson hävisimme pahasti 23-11 ja näin koko matsin lopulta 59-41.

Lauantain jälkimmäisessä pelissä ratkaistiin mistä sijoituksesta pääsisimme sunnuntaina turnauksen viimeisessä ottelussa pelaamaan. Tähän peliin saimme ”pariksemme” Lahti Basket 2:n. Aloitimme matsin jäätävän hyvin, eka jakso meille 18-3. Toinen pelattin tasan, mutta kolmas jakso olikin sitten Loimaan jätkien näytöstä, pojat vei jakson nimiinsä 23-0. Viimeinen jakso olikin sitten lähinnä pelailua. Lopputulos Lahti Basket 2 – LoKoKo 28-64 ja sunnuntaina peli sjoista 5-6.

Viimeiseen peliin vastaan asettui taas joukkue ”Lahesta”. Lahti Basket -99. Joukkue koostui astetta kovemmista pelimiehistä, aika monella isoja minuutteja A-poikien SM-sarjasta. Alusta lähtien kuitenkin näki, että joukkueemme oli paremmalla jalalla liikkeellä. Voitimme kolme jaksoa korisuhteella 47-31, häviten vain toisen jakson pisteellä. Näin pelin päättyessä saimme tyytyväisenä todeta lopputuloksen ja voiton 59-44 ja samalla myös turnauksen viidennen sijan.

Turnaus oli hyvin järjestetty. Aikataulut pitivät hyvin, ruoka oli erinomaista, taksit halpoja ja myös tuomareistakin jäi pelkkää positiivista kerrottavaa.

Pelejä tuli kauden aikana osalle pojista todella paljon ja silti jätkät jaksoivat vääntää vielä viisi kovaa peliä ja viidenteen sijaan ja kauden päätökseen voimme olla kohtalaisen tyytyväisiä.

Tilastot alla viidestä pelistä yhteensä, mukana vain pisteet / levarit / syötöt Juhan ansiokkaasti tekemistä tilastopapereista.