050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Läntisen alueen A-poikien aluefinaalit pelattin Pälkäneen Luja-Lukon järjestämänä Kangasalla Pitkäjärven liikuntahallissa. Runkosarjan jälkeen järjestys neljän parhaan joukkueen osalta oli Pälkäneen ollessa ykkönen, Feeniks Basketin toinen, Lapuan ja Kauhajoen yhteisjoukkueen Karhukobrien kolmas ja LoKoKon neljäs. Näin ollen ensimmäinen välierä oli Luja-Lukko vs LoKoKo, ensimmäinen vastaan neljäs. Runkosarjassa Pälkäneen pojat voittivat keskinäisen pelimme pisteellä. Tuolloin pelasimme, loukkaantumisten ja muiden syiden takia kovin vaajamiehisenä ja silti taistelimme voitosta viimeiselle minuutille asti.

Nyt saimme melkein lähes täyden rosterin mukaan ja lupa oli odottaa tiukkaa taistelua finaalipaikasta. Pälkäneen joukkue koostui pääasiassa -99 ja -00 syntyneistä urheilullisista jätkistä. Pelistä muodostuikin varsin fyysinen vääntö, Luja-Lukon pelatessa omassa päässään tiivistä paikkaa koko pelin. Kolmen sekunnin ollessa täynnä ukkoja, kyynärpäitä ja hienhajua, oli pisteet korin alta kovan työn takana ja kun heitto kauempaa ei oikein tahtonut upota, johti Pälkäne peliä neljännen jakson puolivälin yli. Vaihdoimme oman puolustuksemme pelin viimeisen viiden minuutin ajaksi myös paikkaan. Tämä hyydytti Pälkäneen pelaajien ajot sisään ja kun korin alla pelaaminen myös meidän päässä muuttui muutenkin ahtaaksi, eikä heittäminen edelleenkään kauempaa heillä parantunut, joukkueemme sai hengen päälle. Saimme pari kolmosta sisään minuutin sisään ja Pälkäneen poikien hermo petti heidän ottaessaan virheitä viimeisten minuuttien aikana lähes jokaisesta pallonhallinnastamme, pääsimme heittämään vapareita ja ne kun meni varmasti sisään, tulimme tasoihin ja viimeisen minuutin aikana ohi ja lopulta veimme finaalipaikan runkosarjan voittajalta. Tällä(kin) kertaa joukkueena pelaaminen vei voiton 1vs1 pelaamisesta.

Finaalissa vastaan asettui vanha tuttu Forssasta, FoKoP… ei kun siis Feeniks Basket. Tällä kertaa Feeniks jäi jalkoihin heti pelin ensimmäisen jakson aikana. Tiukka vääntö KarhuKobria vastaan toisessa välierässä, joukkueen koostuessa vain kahdeksasta pelaajasta, tuntui varmasti jaloissa.

Toisen jakson joukkueemme vei vielä selvemmin 26-9. Eron ollessa pitkällä tauolla noin 30 pistettä, kaksi viimeistä jaksoa oli enemmän tai vähemmän pelailua. Peliajan loputtua tulos 89–52 ja LoKoKon A-pojille Läntisen alueen kultamitalit!