B-pojat kohtasivat kolmannessa SM-pelissään Tapiolan Hongan Espoosta. Ennakkokaavailuissa joukkueemme lähti otteluun vahvasti haastajan asemassa. Tuo haastajan asema oli edellisen viikonlopun pelien myötä muuttunut entistä vankemmaksi. Pienten, peleissä tulleiden loukkaantumisten myötä joukkuueen vahvuus ei ollut ihan sitä mitä haluttiin. Loppuviikosta muutama poika kaatui vielä petiin kuumeen kourissa, joten Espooseen saatiin jalkeille 8 pelaajaa. Poikien kesken tuntui olevan ilmassa lievää tappiomielialaa ja huolimatta valmennustiimiin rohkaisevasta pukukoppipuheesta ennen pelin alkua, otteet kentällä olivat sen mukaiset.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tämän kauden surkein. Joukkueemme oli jäljessä joka tilanteessa. Palloa menetettiin oikein urakalla ja Hongan pojat käyttivät surutta kaikki paikat hyväkseen. Puolustuksemme oli huonoa ja hyökkäyksemmekin oli aika aneemista. Pitkälle tauolle mentäessä tulostaulu näytti karmaisevasti 70-20. Peli oli tietysti ohi, mutta kolmannen jakson pojat pelasivat jo hieman paremmin, häviten sen vain neljällä pisteellä.

Viimeinen jakso oli sitten vain pelailua. Justus Mäenpään edellisessä pelissä loukkaama nivunen alkoi taas oireilla ja hän ei pystynyt enää puoliajan jälkeen pelaamaan. Aleksejs Trofimovs sai viidennen virheen heti neljännen alkuun, joten viimeinen jakso pelattiin kuudella. Poikien ollessa henkisesti ja fyysisesti aivan loppu. Lopputulos Tapiolan Honka 122 – LoKoKoArska 52 kertoo totuuden päivän kunnosta niin pelaajien päänupin kuin kehonkin osalta, mutta ei koko totuutta joukkueen iskukyvystä haastaa kovempiaan. Tätä valmennustiimi vakuutti pojille pelin jälkeen pukukopissa.

Ottelun tilastot: Joona Mäkilä 8/4/4s, Petteri Kurppa, Juho Heikkinen 2/1/1s, Justus Mäenpää 4/3, Elmeri Aulasuo 12/5/3s, Kasper Varheenmaa 4/5, Eemeli Hollo 14/1/2s, Aleksejs Trofimovs 8/6.

Vastus sarjassa ei seuraavasssa pelissä juurikaan heikkene, kun ensi sunnuntaina pojat kohtaavat Tampereen Pyrinnön. Ottelu pelataan Someron Monitoimitalolla klo 12:00. Näin Somerollakin nähdään ensimmäisessä kotipelissä poikien toivottavasti kovempia otteita SM-sarjassa.