Loimaan liikuntahallilla oli saatu lauantaiaamulla Mieleinen-turnaus hyvään vauhtiin, kun Loimaan B-tytöt suuntasivat kohti Hyvinkäätä toiselle SM-karsintakierrokselle. Tyttöjen pakatessa kassejaan autoon oli jännitystä ilmassa aivan riittävästi, kun pitkästä aikaa Loimaan Korikonkarien B-tytöt pääsevät taistelemaan valtakunnallisesta sarjapaikasta. Matka kohti uusia kokemuksia alkoi.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Leppävaaran Pyrintö. LePy oli ennakkoon karsintalohkon toiseksi kovin joukkue, joka Tallink-turnauksessa näytti tasonsa tullen kilpasarjan toiseksi LoKoKon ollessa 12:s. Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen jakso pelattiin kori korista tahdilla ja LePy johti vaivaisella pisteellä summerin soidessa (13–14). Toisella jaksolla LoKoKon peli hieman hyytyi, kun vaihtorumba aloitettiin pelaajien säästämiseksi seuraaviin peleihin. Jakson lopussa tytöt saivat uudelleen juonesta kiinni ja ero saatiin tauolle kavennettua kymmeneen pisteeseen 22–32. Kolmannella jaksolla tytöt saivat vielä kavennettua eron kuuteen pisteeseen, mutta sitten paukut loppuivat ja LePy alkoi odotetustikin hallita ottelua. Jakso 14-11 LePylle. Neljäs jakso oli tasaista aina jakson loppuhetkille, mutta rutiinilla LePy vei viimeiset minuutit 10-2 ja koko ottelun 64-47.

Lauantain toisessa pelissä vastaan tuli viime kauden valtakunnallisen I-divarin voittanut Orimattilan Jymy.  Ottelun alku vastasi ensimmäistä peliä.  Eka jakso oli erittäin tasainen aina viimeisille minuuteille. Kolme minuuttia ennen loppua LoKoKo johti vielä 10-9, mutta sitten perättäiset pallonmenetykset käänsivät jakson Jymylle (12-10).  Toinen jakso alkoi taas LoKoKon hallitessa. Reilun kolmen minuutin jälkeen LoKoKo johti 17-14, mutta jakson loppu meni Jymylle 14-2. Tauolla tilanne 19-30 Jymylle. Kolmas jakso oli lähes kopio toisesta jaksosta. LoKoKo hallitsi alkua ja piti eron kohtuullisena, mutta ohi ei päästy. Jakson edetessä Jymy taas otti pelin haltuunsa ja kasvatti lopussa eroa lisää. Neljäs jakso pelattiin tyttöjä säästellen sunnuntain tärkeään peliin. Tosissaan ei päästy haastamaan Jymyä ja he korjasivat voiton numeroin 67–35.

Sunnuntaiaamu Hyvinkäällä alkoi ravitsevalla aamupalalla hyvissä ajoin ennen tärkeää peliä. Jännitys ei ollut helpottanut yhtään, vaikka kaksi peliä oli jo takana. Jännitys pelaajien keskuudessa oli lähes käsin kosketeltavissa ennen ottelun alkua.

Ratkaiseva peli Pontevaa vastaan ratkesi aivan liian aikaisin meidän kannalta.  Hyvinkään Pontevan valmennus oli scoutannut LoKoKo:n heikkoudet ja vahvuudet erinomaisesti ja käytti meidän heikkouksia hyväkseen erinomaisesti. Heillä oli pitkä ja vahva sentteri, jota emme saaneet missään vaiheessa ottelua kiinni. Ottelussa ratkaistiin I-divariin pääsy ja HyPo aloitti ottelun erittäin vahvasti. Pallo pelattiin sentterille ja pallo pussiin. Parissa minuutissa 11-0 johto HyPo:lle. Tyttöjemme jalat eivät totelleet ja sitä kautta HyPo pääsi helpolla tekemään tuhojaan hyökkäyksissä läpi ottelun. He määräsivät pelin tahdin, joka heille sopi. Oltiin helisemässä läpi ottelun.  Missään vaiheessa tytöt eivät pystyneet pelaamaan omaa peliään ja hyödyntämään vahvuuksiaan. Peli oli vaikea meille ja Pontevalle ansaittu voitto 86-31. Tämä tiesi, että LokoKo pelaa tällä kaudellakin alueen sarjaa.

Viimeinen peli oli turnauksen parasta joukkuetta vastaan. PeKa Kotkasta oli voittanut reilusti kaikki aikaisemmat pelinsä ja pelasi hyvää koripalloa laajalla rintamalla. PeKa:n riveistä löytyi sentteri, joka pystyy donkkaamaan pallon. Tämä on erittäin harvinaista naisissa ja vielä harvinaisempaa B-tytöissä. Peli oli kahden väsyneen joukkueen ottelu, jossa ei voittajasta ollut epäselvää kuin ehkä hetken. LoKoKo johti ottelua ekalla jaksolla 14-13, mutta sitten PeKa vei jakson lopun 14-0. Peli oli kuitenkin tytöiltä iloista ja rentoa pelaamista, mistä jäi varmasti hyvä maku raskaan turnauksen jälkeen. PeKa voitti ilman suurempia rutistuksia 100–44.

Turnauksessa saatiin hyviä ja opettavaisia pelejä. Tästä on hyvä jatkaa matkaa Läntisen alueen sarjaan, joka varmasti on oikea taso tällä kertaa joukkueelle.

Sunnuntaiaamuna tytöt Rautatienrakentajien patsaalla: vasemmalta Janette, Milla, Viivi, Pinja, Henna, Tiia, Olivia, Inka, Salla-Mari, Josefina ja Elviira.