LoKoKo Bisons – Lahti Basketball 76-80 (44-36)

Bisons jatkoi pelejään Suomen Cupissa keskiviikkona Loimaalla. Vastaan asettui M1DA:n sarjakärki Lahti Basketball. Lahdelta puuttui ottelusta Vesa Mäkäläinen, Sami Ikävalko ja Ilkka Vuori. Siitä huolimatta Lahti marssitti kentälle vahvan nipun haastamaan kotijoukkuetta.

Bisons oli ottelun alussa parhaimmillaan. Alex Foster ja Marcus White nostivat koreja Lahden puolustuksen keskeltä. Bisons vei avauksjakson 26-14 ja peli näytti rullaavan suunnitelmien mukaan.

Pelin edetessä jakso myös Lahden peli käynnistyi. Vahva sisäpelaaja Henry Pwono nokitteli Fosterin kanssa toisiaan korinteossa. Roi Byman ja Otto Aalto tasoittivat ottelun kolmosillaan.

Kolmannella jaksolla johtoasema vaihteli muutamaan otteseen ja lähes pallonhallinta kerrallaan. Bisonsin Rasmus Marttisen pelaaminen ennen ottelua oli epävarmaa. Rasse kuitenkin oli kolmannen jakson hahmoja hyökkäyspäässä. Muutama riisto ja kahdeksan pistettä veivät Bisonsin 66-61 johdossa viimeiselle jaksolle.

Kun neljännen jakson alussa Juho-Matti Henttonen haki hyökkäyslevyn ja nosti kaksi pistettä karkasi Bisons 74-63 johtoon. Aleksanteri Ahola kirii ensin kolmosellaan, jonka perään Alex Foster rikkoi hölmösti ja sai viidennen virheensä. Virhe koitui tällä kertaa Bisonsin kohtaloksi ja hyökkäys takkuili pahasti ratkaisuhetkillä. Useita otteluita Bisonsille kääntänyt Marcus White teki kaikki pisteensä avauskympillä ja katosi vähitellen kuvasta. Bisonsilla oli edelleen suuria ongelmia vapaaheittojen (6/15) kanssa eikä kolmosprosentti noussut toivotulle tasolle. Esko Salonen oli myös epäonnekas lopun vapaaheitoissa ja Salonen ja Petteri Ruutiainen loppusekunnin tasoitusyrityksissä. Lahti vei viimeiset kuusi minuuttia 2-17 ja jatkaa Cupin neljännelle kierrokselle.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin myönsi Lahden paremmuuden:

• Ei ottelua pidäkään voittaa näin. Ollaan voitettu tiukkoja pelejä, kun White (yleensä) on hoitanut homman. Tänään ei ollut Marcuksen päivä, ja kun meidän seuraavat opiot eivät olleet parhaimmillaan ottelussa kävi näin. Jälleen vapaaheitot ja muu viimeistely tuottivat ongelmia.

Ottelun tehopelaajat olivat Petteri Ruutiainen (18/7) ja Lahden Henry Pwono (26/11). Bisons saa nyt palautella ja harjoitella tovin, kunnes se kohtaa torstaina 17.1 Pyrintö Aketemian Tampereella.