050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Välieräsarjan Bisons – HBA-Märsky ensimmäinen ottelu pelattiin Loimaalla perjantaina pääsiäispyhien alkaessa. Bisons oli parantanut otteitaan HNMKY-sarjassa peli peliltä, joten oli lupa odottaa hyvää peliä myös Mäkelänrinteen ”junnumaajoukkuetta” vastaan.

HBA tuli peliin kovalla asenteella ja hurjalla intensiteetillä vieden ottelun ensimmäisen jakson alun vahvasti 5-10. Päävalmentaja Darko Mihajlovic otti aikalisän ja puhuttelun jälkeen Biisonit olivat valmiina peliin. Tilanne tulostaululla alkoi kääntyä ja ensimmäisen jakson Biisonit veivät lopulta vahvasti nimiinsä 21-13.

Pitkälla tauolla kahden jakson jälkeen tilanne oli kuitenkin tiukka 36-31. Biisoneiden kova heittovire jatkui hyvänä. Kahden jakson jälkeen kolmen pisteeen heittojen onnistumisprosentti oli 42 %.

Kolmannen jakson alkuun Biisonit tulivat jälleen hienosti vieden ensimmäiset viisi minuuttia 12-7, mutta HBA pystyi nostamaan intensiteettiään vielä yhden pykälän lisää. Vierasjoukkueen Thomas Exaucia ja Viljami Vartiainen pitivät HBA:ta vahvasti voittokamppailussa mukana tehden molemmat 16 pistettä mieheen kolmeen ensimmäiseen jaksoon. Kotijoukkueen pisteet jakautuivat tasaisemmin lähes kaikkien onnistuessa pisteille.

Viimeisellä jaksolla Exaucian ja Vartiaisen pistetehtailu hiipui, kun taas kotijoukkueen pallonliike parani entisestään ja vapaat heittopaikat käytettiin tehokkaasti, varsinkin sarjan parhaaksi isoksi pelaajaksi tituleerattu Jalen Canty hurjasteli komeat 14 pistettä viimeiseen jaksoon keräten koko peliin 25 pistettä. Kotijoukkueesta vahvasti esiintyivät myös Henttonen (10p), Spyridonidis (13p) ja McSwain (14p), mutta ennenkaikkea jälleen kerran onnistumisten takeena oli pelaajien vahva luottamus toisiinsa, tästä kertoo myös tilastoista poimitut 27 syöttöä. Neljännen jakson Biisonit veivät hienosti 26-17 ja näin koko ottelun 82-67.

Voitetun pelin jälkeen päävalmentaja Darco Mihajlovic halusi kiittää joukkuettaan vahvasta joukkuepelistä molemmissa päissä kenttää. ”Hieman heikon alun jälkeen joukkue kokosi itsensä ja pystyimme pelaamaan tasollamme. Tiedämme, että tämä oli vasta sarjan ensimmäinen peli ja meidän pitää olla valmiita HBA:n kovuuteen ja hurjaan vauhtiin jokaisessa ottelussa.”

Seuraavan kerran Biisonit kohtaavat HBA:n isolla kirkolla maanantaina 5.4. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ palvelusta klo 17.00 alkaen.