Välierien toinen ottelu pelattiin HBA:n kotisalissa maanantaina klo 17.00. Etukäteen HBA:lta oli odotettavissa jälleen kerran kovaa prässiä, kontaktia ja aktiivista käsillä puolustamista. Mäkelänrinteen nuoret miehet eivät pettäneet kenenkään odotuksia.

Ensimmäisen jakson puoliväliin ottelu eteni tasaisesti. Jakson edetessä HBA:n hurja paine pallolliseen pelaajaan aiheutti lopulta Biisoneille 10 menetystä 10 minuuttiin. HBA sai hyvän alun otteluun ja vei ensimmäisen jakson nimiinsä 21-12.

Toisen jakson alussa Biisonit pääsivät peliin mukaan erityisesti kapteeni Henttosen onnistumisilla. HBA onnistui pitämään yllä hurjaa intensiteettiä käytännössä koko 12 pelaajan rosterilla ja huolimatta Biisoneiden parantuneesta peli-ilmeestä pitkälle tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 35-28.

Kolmas jakso eteni HBA:n laatiman käsikirjoituksen mukaisesti. Biisonit eivät saaneet hyökkäystään toimimaan kuin satunnaisesti, palloa ei saatu sisälle korin alle Cantylle hyviin tekopaikkoihin. Palloskriinien pelaaminen ei tuottanut tarvittavaa etua HBA:n pelaajien onnistuessa roikkumaan pallollisessa kuin myös pallottomissa pelaajissa virheen rajamailla. Thomas Exaucia lisäsi kaasua omassa pelissään keräten kolmen jakson aikana 20 pistettä, Biisoneiden kaukoheittojen osuessa kuitenkin kohtuullisesti kolmas jakso meni kotijoukkueelle 30-28.

Neljännen alkaessa Biisonit olivat iskuetäisyydellä, vain 9 pistettä perässä. Heinosen ja McSwainin molempien neljä henkilökohtaista virhettä lisäsivät tuskaa Biisonien penkin päässä. Neljännen alku eteni HBA:n hurjasta prässistä huolimatta tasaisesti. Biisoneiden sisäpelin tökkiessä pahasti, oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, HBA onnistui säilyttämään ensimmäisellä jaksolla hankkimansa johdon loppuun asti. Loppusummerin soidessa tulostaulu (87-72) kertoi kotijoukkueen tasoittaneen sarjan.

Päävalmentaja halusi pelin jälkeen onnitella kotijoukkuetta kovasta voitosta. ”HBA ansaitsi tänään voittonsa. Me emme perjantain hyvästä pelistä huolimatta olleet valmiita vastustajan hurjaan intensiteettiin. Annoimme vastustajalle liikaa helppoja pisteitä ja toisaalta emme saaneet hyökkäyksessä luotua riittävää etua. Annoimme vastustajalle liikaa toisia mahdollisuuksia, joista he saivat tehtyä 17 pistettä ja tähän kun lisää meille poikkeuksellisen huonon sisäpelin lopputulos ei voi olla muuta kuin tämä”

Sarja jatkuu torstaina Loimaalla klo 18.30. Tuttuun tapaan ottelua voi seurata Ruutu+-palvelusta.