LoKoKo Bisons – Lahti Basketball 68-92 (27-48)

Toinen finaali ei tarjonnut Biisoneiden peli-ilmeeseen kohennusta. Finaaliavauksessa suurissa vaikeuksissa ollut Bisons oli jälleen vastaantulija. Lahti oli alusta saakka iskussa ja karkasi jo avauskympillä 11-28 johtoon. Biisonien peli oli hidasta ja kun Lahti puolusti hyvin 5 vs 5, ajautui Bisons vaikeisiin heittopaikkoihin. Lahti vastasi hyvällä energialla ja juoksi nopeita tilanne toisensa perään.

Toisella jaksolla Bisons ei kyennyt kehittämään peliään haluttuun suuntaan. Lahden kokemus ja pelivarmuus säilyi hyvällä tasolla ja eroa syntyi entisestään lisää. Alex Foster ja Marcus White jäivät kovin yksin hyökkäyspäässä, Lahden onnistuessa koko viisikolla. Kolmoset Bisons heitti jälleen heikosti 0/12.

Tauon jälkeen Bisons pelasi illan parhaat minuuttinsa. Bisons vei 3 minuuttia 14-0 ja näytti hetken uudestisyntyneeltä. Ville Karvonen heitti kahdeksan pistettä putkeen, kun hän käytti match-upia Sami Ikävalkoa vastaan. Bisons käväisi 14 pisteen päässä, mutta Lahti ei tilannetta säikähtänyt. Loppujakson Lahti jyräsi jälleen rutiinilla ja repi eron jälleen entiselleen.

20 pisteen eroa Bisons ei kyennyt enää kirimään ja viimeinen neljännes oli nopeasti pelattu. Molempien pelaava rotaatio pyöri tasoissa, mutta Lahden avausviisikko on tällä hetkellä reilusti Biisoneita edellä (pisteet 56-81). Lahden pelaaminen hivelee silmää. Pallo kiertää pelaajalta toiselta ja suorittaminen on vahvalla tasolla.

Ottelusarja on nyt ensi kertaa katkolla sunnuntaina Lahdessa. Bisons tarvitsee nyt pikaisia muutoksia pelitapaansa, jotta Lahti on haastettavissa kolmannessa ottelussa. HBA-sarjassa nähty itseluottamus on kaivettava esiin, jotta pelaaminen saadaan finaalien arvoiselle tasolle.

Parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Marcus White (17/10) ja LaBan Ali Ahola (13/4/7). Tilastot olivat hyvin vierasvoittoiset, vain hyökkäyslevypalloissa Bisons suoriutui mallikkaasti.

Päävalmentaja Arttu Mannelin harmitteli erien alkujen huonoutta:

• Joka ikinen erän alku on ollut katastrofi. Me emme pysty luomaan hyökkäyksessä mitään ja Lahti on pystynyt juoksemaan sen jälkeen. Meidän hyökkäys on avain myös meidän puolustuspeliimme. Jotta Lahti voidaan vielä kaataa, meidän pitää löytää lisää keinoja hyökkäyspeliin. Koris on itseluottamuspeli, luotto osaamiseemme pitää kaivaa esiin, summasi Mannelin.