Lahti Basketball – LoKoKo Bisons 107 –88 (61-44)

Bisons aloitti kolmannen finaalin hyvin, kun Ville Karvonen sai heti heittopelinsä kulkemaan. Aiempiin finaaliotteluihin verrattuna Bisons oli paremmalla jalalla hyökkäyspäässä. Marcus White vei vieraat 3-9 johtoon. Bisonsin muutaman epäonnistumisen jälkeen Lahti nousi ottelussa tasoihin. Karvosen ”and one” pakotti Lahden aikalisälle lukemissa 13-20. Aikalisän jälkeen Lahti tiivisti pelaamistaan ja nousi Sami Ikävalkon kolmosella johtoon. Edelleen Bisonsin puolustus ei ollut riittävän tiivistä ja Lahti nosteli palloa koriin 70 % tarkkuudella. Avausjakso isännille 28-26.

Toisella jaksolla johto vaihtuu tiheään. Ville Karvonen jatkoi kovaa heittopeliään ja nosti Biisonit jälleen johtoon. Petteri Ruutiaisen illan kolmas virhe sekoitti osaltaan Bisonsin peluuttaamista. Lahti nousi jälleen ottelussa johtoon kun Ikävalko ja Vesa Mäkäläinen osuivat vuorotellen kaaren takaa. Mitä pidemmälle jakso eteni, sen vahvemmaksi Lahden pelaaminen jälleen muodostui. Lahti oli tappava kaaren takaa ja kuroi hetkessä lisää eroa. Biisoni-puolustus alkoi epäröimään ja kaarelle vapautui lisätilaa. Taukojohto Lahdelle lukemissa 61-44.

Tauon jälkeen Bisons koki kovia, kun Ville Karvonen loukkasi itseään pahan näköisesti läpiajotilanteessa. Karvonen donkkasi palloa sisään, kun takaa hurjalla vauhdilla tilanteeseen tullut Jarred Jones osui Karvoseen. Karvonen putosi kovalla vauhdilla parkettiin ja loukkasi itseään. Jones sai tilanteesta vain eu-virheen, Karvosen maatessa kentän pinnassa useita minuutteja. Lopulta Karvonen talutettiin pukukoppiin toipumaan. Tilanteen jälkeen pienempi viisikko Mikko Jämsän ja Esko Salosen johdolla toimi mukavasti ja Bisons kiri Lahden johtoa. Bisons pelasi kokonaisuudessaan vahvan jakson ja oli tällä kertaa 18-27 parempi.

Neljännen jakson hyökkäyspelaaminen oli jälleen vaikeaa. Bisons puski tilanne toisensa perään Lahden puolustukseen ja kun Lahti sai kotiyleisön tuella hyökkäyksen toimimaan, oli ottelu ratkennut. Bisons jäi pahasti alakynteen levypallopelissä ja kun rosteri myös kapeni ottelun aikana, kertaantuivat ongelmat kentän molemmissa päissä.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kesken ottelun loukkaantunut Ville Karvonen (21p) ja Lahden Jarred Jones (34p/12).

Lahti Basketball voitti finaalit suoraan voitoin 3-0 ja voi hakea paikkaa ensi kauden Korisliigasta. Bisonsin kausi jatkuu vielä karsintaotteluilla Kaarinan Ura Basketia vastaan.