Perjantaina pelattu Miesten 1. divisioona A:n kolmas finaaliottelu päättyi loimaalaisittain nousujuhliin, kun Bisons nappasi finaalisarjan viimeiseksi jääneessä pelissä maukkaan kotivoiton lukemin 80 – 64.

Bisons otti pelin komentoonsa heti alusta. Kotijoukkueen erinomainen puolustuspeli toi mahdollisuuksia myös hyökkäyspäähän, jossa mm. Vesa Heinonen (11p/2s) sai onnistumisia heti ottelun alussa. Kapteeni Juho-Matti Henttonen (12p/4s) esiintyi niin ikään väkevästi ja loi henkeä onnistumistensa jälkeen. Ensimmäinen jakso päättyi lopulta Bisonsin johtolukemiin 21-16, kun ToPo sai oman hyökkäyspelinsä rullaamaan erinomaisen pelin pelanneen Juuso Kauppisen (23p/6l) johdolla.

Toinen jakso noudatteli pitkälti samaa kaavaa. Bisons oli koko ajan hieman edellä, mutta ToPo roikkui iskuetäisyydellä, eikä missään vaiheessa päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Ensimmäisen puolikkaan hahmoksi nousi Jalen Canty, joka toisella jaksolla sai omasta pelistään kiinni paremmin. Canty laittoikin taululle hurjat tehot 25 pistettä, 22 levypalloa, teholukeman ollessa peräti 50. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johtolukemissa 45-36.

Kolmannella jaksolla Bisons ratkaisi pelin erinomaisella puolustuksellaan. Kotijoukkue onnistui pitämään ToPon vain yhdeksässä pisteessä koko jaksolla, mikä oli kauden alhaisin pistemäärä yhdellä jaksolla ToPolle.

Neljäs jakso alkoi ToPolta vahvasti, mutta vierailijat eivät enää päässeet haastamaan Bisonsia tosissaan. Vierailijoiden päävalmentaja Risto-Matti Rousku kertoikin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että jäi hieman harmittamaan, etteivät he päässeet oikeasti viimeisillä minuuteilla kertaakaan pelaamaan Bisonsia vastaan voitosta tällä kaudella.

Vierailijoiden kapteeni Juuso Kauppinen oli luonnollisesti pettynyt, mutta näki myös valoisan puolen ottelun jälkeen. ”Onnittelut Bisonsille mestaruudesta. He olivat koko kauden sarjan paras joukkue ja olivat sitä myös finaaleissa. He olivat myös todennäköisesti ainoa joukkue, jolla oli oikeasti realiteetit nousta Korisliigaan. Tottakai, nyt harmittaa, mutta pelasimme mielestäni hyvän kauden.”

Biisoni-päävalmentaja Darko Mihajlovic oli iloinen ja helpottunut ottelun jälkeen. ”Onnittelut pelaajille, he tekivät hienoa työtä läpi kauden ja nyt saimme palkintomme. Puolustuksemme oli avain voittoon läpi koko kauden, ja niin myös finaaleissa. Luotimme omaan tekemiseemme, josta olen erittäin iloinen. Erityisen ylpeä olen siitä, millaisia ihmisiä joukkueessamme on. Jokainen on epäitsekäs, ja he tekevät työtä kaverin hyväksi. Nyt he saivat palkintonsa yhteisestä työstään koko kauden ajalta.”