LoKoKo Bisons – Oulun NMKY 108-74 (53-42)

Lauantain kotiottelussa Biisonit saivat vieraita kaukaa pohjoisesta, kun Oulun NMKY saapui Loimaalle. Tuttavallisemmin Oulun Ynni on ollut alkukaudella mielenkiintoinen joukkue, jonka peli on pyörinyt kolmen kovan amerikkalaisen tehojen varassa. Loimaalle joukkue oli matkustanut ilman teholaituri Chrishon Briggsiä ja vain kahdeksan pelaajan voimin.

Kuin ennakkoon käsikirjoitettu ottelu eteni kolme jaksoa tasaisesti. Ynni pysyi ottelussa mukana kovan jenkkikaksikkonsa Dedrick Basile & Brian Moultrie ansiosta. Biisoneiden kotimainen osasto vastasi ottelun alkupuolen tehoista. Oulun amerikkalaisten puolustuksessa jouduttiin auttamaan pallollisia pelaajia, jolloin heittäjät jäivät usein vapaiksi. Moultrie ja Basile omien pisteiden lisäksi, myös syöttivät hyvin palloa kaarelle.

Toisen jakson alkupuolella Biisoneiden Rasmus Marttinen loukkasi itseään ja joutui jättämään ottelun kesken. Jakso oli kokonaisuudessa kotijoukkueelta tiiviimpää pelaamista, muutama avoin kori pakotti Oulun hakemaan neuvoja aikalisältä. Biisoneiden puoliaikajohdossa 53-42 lähdettiin pitkälle tauolle.

Tauon jälkeen Oulu roikkui edelleen pelissä vahvasti mukana. Jaksolla syntyi paljon päästä päähän-pelaamista, joka osaltaan tappoi Oulun pelin. Biisoneiden tempopeli ja laajempi materiaali alkoi vähitellen tuntumaan vierasjoukkueen energiatasoissa.

Neljännen jakson pieni ”runi” tuotti lopullisen niitin ottelulle. Kun Biisonit olivat marssineet 18 pisteen johtoasemaan, Ynnin päävalmentaja Jussi Eskola otti amerikkalaisvahvistuksensa vaihtoon. Tuon vaihdon seurauksena Biisonit kurittivat Oulua 18-0 ja siksi ottelun loppulukemat lopulta hieman mairittelevat loimaalaisia.

Oulun valmentaja Jussi Eskola harmitteli avainpelaaja Briggsin puuttumista:

• Briggsin puuttuminen oli meille iso asia. Meillä oli hetkemme ottelussa, mutta kun emme päässeet ihan Bisonsin tuntumaan, niin loppu oli energian säästelyä. Huomenna pelaamme jälleen, kun edessä on back-to-back ottelu Turussa, kommentoi Eskola.

Tiivis ottelutahti ei vaikuttanut Biisonien valmistautumiseen:

• Briggsin puuttuminen ei muuttanut meidän pelaamista, mutta yritimme tietoisena pitää entistä kovempaa tempoa. Levypallopeli (59/32) ja tempon säilyttäminen olivat ottelun avainasioita. Oulu oli kyllä alkuottelun todella hyvä ja me vähän kehnoja. Laajempi materiaali oli tänään eduksi, kun sarjan paras pelaaja puuttui kokoonpanosta, tunnusti Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vahvaa heittopeliä esittänyt Juho-Matti Henttonen (20p) sekä Oulun nopea takamies Dedrick Basile (19p/9/7syöttöä)