050 542 5430 lokoko@lokoko.fi
Loimaan koripallon lippulaiva LoKoKo Bisons pysyy edelleen voittamattomana tämän vuoden Miesten 1. divisioona A:ssa, kun se kaatoi torstaina Liikuntahallilla pelatussa ottelussa helsinkiläisen HBA-Märskyn lukemin 81-69.

Ottelun isona teemana oli se, miten Bisons pystyy hallitsemaan HBA:n erittäin aggressiivisen joukkuepuolustuksen, sekä rajoittamaan vierailijoiden nopeita hyökkäyksiä. Kuten tuloksesta huomaa, onnistui Bisons tehtävässä hienosti. Nopeista hyökkäyksistä vierailijat tekivät vain 18 pistettä, kotijoukkueen vastaavan lukeman ollessa 15.

Ottelun alku oli lievää Bisonsin hallintaa. Kotijoukkueen parhaana itseoikeutetusti palkittu Jalen Canty (29p/11l/2t) rouhi ottelun ensimmäiseen jaksoon huimat 13 pistettä, ja omilla edesottamuksillaan auttoi Bisonsia ottamaan niskalenkin HBA:sta. Kapteeni Matt Gibson (15p/3l/9s) ruokki Cantya sisällä hyökkäys toisena perään, eikä tutkaparille löytynyt pysäyttäjää.

Toinen jakso oli erittäin tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää koripalloa, ja paikalle saapuneet 237 katsojaa saivat nauttia hienoista suorituksista sekä puolustus- että hyökkäyspäissä. Vierailijoilta parhaana palkittu Eric Chime (14p) väläytteli omaa osaamistaan parilla kovalla kolmosella, sekä tyylikkäillä ajoilla. Puoliaikatauolle siirryttiin lukemista 41-30.

Kolmas jakso jatkoi tuttua kaavaa. Kun jakson alussa HBA sai pienen ”runin”, niin seuraavan pariminuuttisen kuittasi kotijoukkue. Taululla pysytteli tiukasti n. 10 pisteen marginaali kotijoukkueen hyväksi, vaikka HBA virittelikin pienimuotoista kiriä. Gibson – Canty-parivaljakko piti kotijoukkueen korinteosta huolta, ja kun Aleksis Spyridonidiskin sai pari onnistunutta kolmen pisteen heittoa vaisun alkukauden jälkeen, oli kotijoukkueen peli vapautunutta ja iloista katseltavaa.

Viimeisellä jaksolla ottelusta ei enää kehittynyt varsinaista trilleriä, vaan Bisons hallitsi johtoa hienosti, pitäen HBA:n loitolla. Ainoa huolenaihe kotijoukkueelle tuli, kun erinomaisen alkukauden pelannut Juho-Matti Henttonen joutui jättämään kentän nilkkavamman vuoksi. Aika näyttää, kauanko ”Pönde” joutuu pelikentiltä sivussa olemaan, mutta toivottavasti sairaslomaa ei tule pitkää tovia.

Kotijoukkueen päävalmentaja Darko Mihajlovic oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Pelasimme hyvin molemmissa päissä kenttää, mutta etenkin puolustus oli tänään meillä erinomaisella tasolla, se antoi meille avaimet voittoon. Hyökkäyspäissä teimme niitä asioita, mitä ennen peliä kävimme läpi, ja olenkin tästä voitosta erittäin tyytyväinen juuri siksi, että teimme joukkuekonseptimme mukaisia asioita koko ottelun ajan. Vaikka HBA sai ottelussa pari hyvää pisteputkea, kokosimme itsemme niistä hienosti ja otimme pelin takaisin hallintaamme. Hyvä voitto kaikin puolin!”

Bisonsin seuraava ottelu on lauantaina 14.11. kun Loimaalle saapuu vieraaksi Oulu Basketball. Hyydyttääkö pitkä bussimatka oululaisten jalat, vai pystyvätkö he haastamaan voittamattoman Bisonsin? Se selviää viikon kuluttua Loimaan Liikuntahallilla!