LoKoKo Bisons – Raholan Pyrkivä 108-74 (44-30)

Raholan Pyrkivän mahdollisuudet jatkaa kautta pudotuspeleissä koki kovan kolauksen, kun se hävisi Bisonsille lopulta selvin numeroin 108-74. Rasmus Marttinen ja Petteri Ruutiainen parantelivat pieniä vammojaan ja olivat varotoimenpiteenä sivussa ottelusta. Raholalta puuttui mm. heidän ykköstykkinsä ja rinnakkaislisenssillä BC Nokian riveissä pelaava Ville Haapoja. Haapojan puuttuminen ei luvannut hyvää vieraille: Joukkue ei ole onnistunut voittamaan vielä kertaakaan kauden mittaan, kun Haapoja on puuttunut kokoonpanosta.

Pelin alku käynnistyi Bisonsin tehokkaalla hyökkäämisellä. Hyvä taso kuitenkin katosi tehokkaiden ensiminuuttien jälkeen nopeasti. Markus Lammela sai kovan iskun kasvoihinsa ja hän joutui verta vuotavana paikattavaksi. Bisonsin peli oli huolimatonta ja Rahola pysyi pelissä mukana kotijoukkueen huolimattomuusvirheiden ansiosta.

Toisella kympillä Bisonsin uusi amerikkalaisvahvistus Brandon Norfleet osoitti henkilökohtaisia taitojaan, joihin RaPyllä ei löytynyt lääkettä. Norfleet hyökkäsi kohti koria koville prosenteilla ja vei Bisonsin karkumatkalle. Norfleetin amerikkalaiskollega Joshua Caldwell keräsi 1. puoliajalla hurjat 14 levypalloa.

Kolmannen jakson aikana kyseenalaiset tuomaripäätökset toivat tunnetta kentälle ja katsomoon. Sebastian Booker sai neljännen virheensä ja lähes perään Joshua Caldwellin hyväksytystä korista seurannut penkkiteku sekoittivat Bisonsin pasmoja. Tuomarilinja rakoili ja pelaajat eivät olleet enää varmoja mitä kentällä sai tehdä. Bisons tarjoili jakson aikana todella kovaa prässiä pallolliseen pelaajaan, mikä aiheutti RaPy:lle menetyksiä. Jakson aikana molemmat joukkueet heittivät pelitilanneheittonsa todella kovilla prosenteilla sisään. RaPy:n 3. jakson aikana tehdyt 30 pistettä eivät ole olleet arkipäivää Bisons-puolustukselle tämän kauden aikana.

Viimeinen jakso alkoikin sitten päinvastaisesti ja pelissä tahkottiin kaksi minuuttia ilman pisteitä. Bisonsin kova tempo tappoi RaPy:n pyristelyt lopullisesti. Pyrkivä väsähti ja Bisons karkasi selvään voittoon. Norfleet scorasi edelleen tehokkaasti ja sai osaavissa käsissään koripalloilun näyttämään lapsellisen helpolta.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Brandon Norfleet (33 pistettä, 4 levypalloa) sekä Pyrkivän Janne Sarja (20 pistettä). Sarja pelasi Arttu Kukkosen ohella kauden tehokkaimmat ottelunsa.

Bisons jatkaa pelejään sunnuntaina vierasottelulla Äänekosken Huimaa vastaan. Nykyisen sarjataulukon mukaan Huima olisi hyvinkin todennäköinen vastus pudotuspelien ensimmäiselle kierroksella.