050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

LoKoKo Bisons – Raholan Pyrkivä 102-72 (45-34)

40 pisteen tappion kotonaan kokenut Raholan Pyrkivä saapui Loimaalle tavoitteenaan jatkaa sarjaa vielä lauantaina. Pyrkivä sai kokoonpanoon Jussi Hämäläisen, joka puuttui avausottelusta pienen sairastelun vuoksi. Bisonsin kokoonpanoon nousivat Elmeri Aulasuo ja Saku Repo.

Pari minuuttia ottelun alusta kului tunnustellessa, sillä molemmilla joukkueilla oli ongelmia viimeistelyssä. Bisons otti useita vapaitakin kolmeen pisteen heittoja, mutta heitoista puuttui rentous ja lopputulos meni sanalla sanoen kivittämiseksi. Vieraat pysyivät hyvin mukana ottelun alussa, sillä vaikka Bisons vei ottelua, ei se kyennyt rankaisemaan Pyrkivän virheistä. Brandon Norfleetin muutamat korit osoittivat miehen kovasta taitotasosta tälle sarjatasolle. Bisonsin hyökätessä lähemmäksi koria alkoi tulosta syntyä.

Toisella neljänneksellä Pyrkivä antoi hetkellistä iloa paikalle saapuneille faneilleen, kun Ville Haapoja tasoitti ottelun tilanteeksi 18-18. Pyrkivän tarkoituksena tuskin oli lähteä juoksukisaan Bisonsin kanssa, mutta hieman vahingossa ajautui tilanteeseen, jossa menetysten päätteeksi Norfleet ja Tommi Rasi iskivät eroa pistesarakkeeseen. Muutaman avainpelaajan ollessa vaihdossa Pyrkivän hyökkääminen meni entistä vaikemmaksi ja samalla Bisons iski. Toisen neljännnekseen loppuun Sauli Sukanen upotti kuitenkin kolmosen ja kiri eron jälleen 11 pisteeseen.

Kolmannella neljänneksellä Lauri Tiainen toi vieraat jo kahdeksan pisteen päähän, mutta sen jälkeen sisuuntui kotijoukkue. Jakson tähdet olivat Joshua Caldwell ja Sebastian Booker, jotka jaksoivat haastaa Pyrkivän puolustusta tilanne toisensa jälkeen. Booker pelasi vahvasti ja pisti jokaisen heittonsa sisään. Pyrkivän taistelutahto hiipui vähitellen ja tilanne näytti toivottomalta ennen viimestä jaksoa lukemissa 77-49.

Kuten Bisonsille on kauden aikana on ollut ominaista, on se kyennyt vahvan materiaalin vuoksi ratkaisemaan ottelut hyvissä ajoin ennen viimeistä neljännestä. Niin tälläkin kertaa, kun hieman alistuneelta vaikuttanut Pyrkivä vaihtoi viimeisetkin vaihtopelaajat sisään. Muutaman minuutin peliajan hyödyntänyt Santeri Mäntynen oli ottelun lopun valopilkkuja keräten reilussa viidessä minuutissa 8 pistettä.

Bisonsin takamiehet vartioivat jälleen mainiosti Pyrkivän Hämäläinen & Artem Shchepkin kaksikkoa: tuloksena vain 7 tehtyä pistettä ja 10 menetystä. Profiilipelaajaksi ennakoitu Lauri Tiainen onnistuttiin pimentämään jo toisen kerran peräkkäin. Booker 6/6 ja Petteri Ruutiainen 5/5 heitetyt kahden pisteet heitot ovat harvinaista luettavaa pudotuspeleissä.

40 ja 30 pisteen voitot puolivälierissä kertovat suuresta tasorerosta, joka joukkueiden välillä vallitsi. Bisons jyräsi lähes kaikilla osa-alueilla kuten levypallopelissä, pelinopeudessa sekä fyysisyydessä. Vastustaja ei yllättänyt Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelinia:

• Raholan Pyrkivä oli aika lailla odotettu vastus. Uutta ei tullut esimerkiksi edelliseen peliin verrattuna. Eivät he kuitenkaan pelanneet paikkapuolustusta aivan niin paljon kuin odotimme.

Kuka sitten välierissä vastaan asettuukin on Bisons varmasti valmiina.

• Meille jäi käteen se, että saimme siirrettyä tämän hetkisen laajemman rotaation tuoman energian paremmin puolustukseen. Isompi haaste on kuitenkin saada hyökkäykseen tasapaino, kun vastuuta jakaa niin montaa hyvää pelaajaa, arvioi Mannelin.

Bisonsin tuleva välierävastustaja ratkeaa sunnuntai-iltana, kun muut puolivälieräparit pelaavat kolmannen ottelun.