LoKoKo Bisons – Pyrintö Akatemia 85-70 (50-41)

Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Bisons sai vastaansa Pyrintö Akatemian. Joukkueet kohtasivat jo lokakuussa Loimaalla, jolloin Bisons oli selvästi parempi lukemin 99-64. Nyt Pyrintö oli muuttanut pelaavaa kokoonpanoaan usealla pelaajalla ja tällä kertaa Pyrintö-luotsi Juri Heinämäki marssitti kentälle energisen ja taistelevan joukkueen. Ottelu tuli Biisoneille hieman hankalaan väliin, sillä usealla pelaajalla on ollut vaivoja viime viikkojen aikana.

Cupin ottelu oli kotijoukkueelle odotetun vaikea. Osa biisonipelaajista aloitti hieman varjojen mailla, sen sijaan Rasmus Marttinen (30min/27p/0 menetystä) ja Ville Karvonen (18p) olivat alusta saakka hyvin pelissä mukana. Bisons hankkii pienen johtoaseman, mutta Pyrintö kiri vahvasti rinnalle. Pyrintö heitti hyvin skriinien takaa ja Joni Pohjonen oli vahvana hyökkäyslevypalloissa. Viime Loimaan vierailulla Pyrintö haki peräti 22 hyökkäyslevypalloa, nyt tilastoitiin 10. Tuon tilaston perusteella Bisons siis pelasi selvästi paremmin. Bisons heitti kaksi jaksoa todella hyvin, 2p heitot 60 % ja 3p 57%. Sen sijaan Pyrintö haki seitsemän riistoa, jonka avulla he käyttivät Bisonsin omaa tuttua asetta; nopeita hyökkäyksiä.

Tauon jälkeen Pyrintö kävi Toni Savinon korilla jo neljän pisteen päässsä. Bisonsin Emil Hannula pelasi mainion pariminuuttisen,kun hän viidellä peräkkäisellä pisteellään antoi lisää etumatkaa loimaalaisille.

Tuon lähemmäksi Pyrintö ei enää ottelussa enää päässyt. Pyrinnön Joni Pohjosen virhetili täyttyi ja illan sankari Marttinen upotti jälleen kolmosen koriin. Pyrintö oli pelin lopussa vähän epäonnekas ja niinpä eroa tulostaululla oli lopulta 15 pistettä. Bisonsin amerikkalaiskaksikko keräsi jälleen tupla-tuplat: Alex Foster 14/14 ja Marcus White 10/10. Juho-Matti Henttonen pelasi joukkueelleen, kirjaten isolle pelaajalle harvinaiset yhdeksän korisyöttöä.

Bisons jatkaa Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle, jossa se kohtaa 1A:n sarjakärki Lahti Basketballin.