050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Kristika Turku – LoKoKo Bisons 80-83 (43-40)

Runkosarjan päätöskierros tarjosi Varsinais-Suomen joukkueiden kohtaamisen, jonka panoksena ei ollut vähempää kuin runkosarjan kakkospaikka ja kotietu.

Bisonsin ottelu lähti hieman tahmeasti käyntiin, vaikka Kristikan sentteri Mikael Aalto sai nopeat kaksi virhettä. Ex-Biisoni Santeri Latvala heilutti tahtipuikkoa, kun Kristika otti etumatkaa. Bisons hukkasi vapaaheittonsa ja kolmosissa oli tuttua ongelmaa. Avausjakso ritareille 22-13.

Toisella jaksolla Bisons oli paremmin hereillä alusta saakka. Ville Karvonen kavensi ensin tilanteen ja Alex Foster jatkoi takaa-ajoa. Bisons jaksoi juosta hyökkäyskuvioita sinnikkäästi lävitse ja hyökkäsi hanakasti korille. Esko Salonen tasoitti ottelun kahdella kovalla kolmosellaan. Mikael Aalto pysyi pallottomana eikä päässyt kuin 4 pisteen verran irti. Sen sijaan Eero Lehtonen oli tappavan tarkka kaaren takaa.

Kolmannella jaksolla Aalto otti yhä enemmän roolia pisteiden ja levyjen muodossa. Alex Foster joutui väkivahvan Aallon vuoksi virhevaikeuksiin, mutta penkiltä tullut Petteri Ruutiainen toi erinomaisia minuutteja viisikkoon.

Neljäs jakso pelattiin kori korista, mikä tarjosi yleisölle jännitystä alusta loppuun. Fosterin virhetilin täytyttyä, Bisonsin rotaatio kapeni entisestään. Kristika sai muutaman vapaan kolmosen, mutta heilläkään ei ollut paras päivänsä kaaren takaa.

Jatkoajalla Bisons suti jälleen ansaitut vaparit ohi (koko pelissä 3/16). Marcus White ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan muutaman epäonnistumisen jälkeen jaksoi painaa Kristikan korille. Aallon viides virhe oli ottelun lopun kannalta ratkaiseva. White haastoi ensin kahden pisteen arvoisesti ja upotti samalla tärkeän vapaaheiton sisään. Kahden huipputasaisen joukkueen erona oli jälleen kolme pistettä ja ottelu tarjosi herkkua molempien joukkueiden faneille.

Bisonsin parhaana pelaajana palkittiin Petteri Ruutiainen (8/10), joka esiintyi erityisen vahvasti ottelun ratkaisuhetkillä.

Pudotuspelit alkavat keskiviikkona 20.3 Loimaalla ja vastaan asettuu Helsingin NMKY.