Torpan Pojat – LoKoKo Bisons 78-85 (32-37)

Neljänneksi viimeisessä runkosarjaottelussaan Bisons kohtasi Torpan Pojat Helsingistä. Viime kaudella Topo osoittautui vaikeaksi vastustajaksi runkosarjassa. Tälläkin kertaa Topo aloitti vahvasti, kun Miki Kuusisto heitti kahdeksan ensimmäistä pistettä joukkueelleen. Bisons pelasi palloa sisään Joshua Wilchcombelle, jonka päällystakkina toimi 205-senttinen Federiko Federiko pitkine käsineen. Federikon donkki 10-4 tilanteessa pakotti Bisonsin aikalisälle. Peli jatkui hieman Topon hallinnassa, Bisonsin hermokontrollia koetteli Matt Gibsonin hankkima helpohko hyökkääjänvirhe.

Toisella jaksolla Bisons ryhdistäytyi puolustuspäässä ja sai kaipaamiaan stoppeja. Esko Salosen viisi peräkkäistä pistettä tasoitti ottelun ja Topo reagoi aikalisällä. Hetkeä myöhemmin Federiko sai jo illan kolmannen virheensä ja löysi tiensä vaihtopenkille. Bisons luotti jälleen vahvaan keskikaistan peliinsä, jolla Topo joutui jatkuvasti rikkomaan. Ottelu myös lämpeni vähitellen, kun sekä De’Sean Parsonsille että Ilkka Sirolalle vihellettiin tekniset virheet.

Toisen puoliajan käynnistymistä vaikeutti hallin tekniset ongelmat. Kun ongelmat oli saatu korjatuksi tarjosi Ville Karvonen joukkueelleen pari tärkeää kolmosta. Etumatka ei päässyt kuitenkaan kasvamaan, sillä seuraavissa tilanteissa Bisons oli huolimaton. Topon takamiehet ruokkivat Federikoa, joka nosti Topon takaisin kahden pisteen päähän.

Viimeiselle jaksolle lähdettäessä joukkueiden välillä oli vaivainen kahden pisteen ero. Bisonsin hyökkäyspeli pysähtyi Topon asettamiin miesmuureihin, Topo sai menetyksillä muutaman helpon korin aikaan. Vaikka Topon virhetili täyttyi hurjaa vauhtia ja miehet penkillä vähenivät, ei se lannistanut joukkuetta. Topo sen sijaan otti ottelussa johdon ja Bisons sai tehdä täyden iltapuhteen pisteiden saamiseksi. Miki Kuusiston kolmonen vei Topon pisteen johtoon, reilu minuuttia ennen loppua. Juuso Kauppisen tekninen virhe tasoitti jälleen ottelun. Topon heittojen pudotessa raudoista ulos, rakensi Matt Gibson heittopaikan illan tähdelle Ville Karvoselle, joka ratkaisi ottelun. Karvonen heitti kaaren takaa 6/9 ja keräsi kaikkiaan 27 pistettä. Bisons oli ongelmissa menetysten sekä osiltaan myös levypallojen kanssa. Paintista Bisons keräsi tavallista vähemmän pisteitä sen sijaan ratkaisun avaimiksi nousivat Karvosen kova heittopäivä sekä suuri määrä vapaaheittoja 25/36.

Bisons varmisti runkosarjan kakkospaikan kun jäljellä on kolme ottelua. Seuraavaksi Bisons kohtaa Forssan Koripojat ensi viikon lauantain korismittelössä.