050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Lauantaina Loimaan liikuntahallilla pelatussa miesten 1. divisioona A:n kamppailussa LoKoKo Bisons nappasi kauden viidennen voittonsa yhtä monesta ottelusta, kun se kaatoi Oulu Basketballin nihkeän ottelun päätteeksi lukemin 79-70.

Ottelun lähtökohdat eivät olleet kummallakaan joukkueella ihanteelliset. Kotijoukkue Bisonsilta pelin joutui jättämään väliin loistavan alkukauden pelannut Juho-Matti Henttonen. Henttosen edellisessä ottelussa pyörähtänyt nilkka ei ollut vielä pelikuntoinen, mutta toive on, että Henttonen olisi rivissä jälleen viikon päästä Bisonsin seuraavassa ottelussa.

Vierasjoukkue Oulu puolestaan oli pari viikkoa aiemmin menettänyt amerikkalaissentterinsä Jakara Crossin, ja oululaisten riveissä lauantaina pelasi ensimmäistä kertaa Uudenkaupungin Korihaista kaapattu Kai Mitchell. Tiettävästi Mitchell oli tavannut uudet joukkuelaisensa vasta ottelupäivänä ensimmäistä kertaa, mutta se ei miehen otteissa liiemmin näkynyt, miehen latoessa taululle komeat tilastot 20p/14l.

Ottelu itsessään oli kaikin puolin tasainen. Bisonsin kapteeni Matt Gibson oli totutun kovalla pelipäällä takoen 21 pistettä, napsien siihen kylkeen 8 levypalloa ja antaen 8 koriin johtanutta syöttöä. Gibson kommentoi ottelua seuraavasti: ”Oulu pelasi kovaa ja he taistelivat hienosti loppuun asti. Mielestäni pelasimme hyvin vaikka Juho (Henttonen) meiltä puuttuikin. Nuoret pelaajamme toivat tärkeitä minuutteja ja pelasivat hienosti kovassa paikassa. Meillä on vielä paljon varaa parantaa, mutta kaiken kaikkiaan pelasimme mielestäni hyvällä energialla ja keskityimme hyvin itse asiaan, mikä loppujen lopuksi toi voiton.”

Bisonsilta Gibsonin ohella tehoissa kunnostautui tuttu mies, Jalen Canty. Biisonilauman korinalusjyrä laittoi taululle komeat tilastot 17p/17l/5s. Canty on peli peliltä parantanut otteitaan, mikä antaa Bisonsin heittäjille enemmän tilaa kaarella, kun vastustajat joutuvat keskittymään Cantyyn sisäpelissä.

Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic oli ottelun jälkeen tyytyväinen voitosta, mutta mies näki myös kehittymisen kohteita. ”Toisella puolikkaalla saimme hyökkäyksestä paremmin kiinni. Olen erittäin tyytyväinen nuoriin pelaajiimme Saku Repoon, Eemeli Holloon, sekä Elmeri Aulasuohon, jotka pelasivat upeasti, kun meille tuli virhevaikeuksia. Pojat täyttivät roolinsa loistavasti juuri tärkeillä hetkillä ja olen siitä erittäin iloinen. Meillä oli tänään huonompi heittopäivä, ja sen lisäksi Henttonen oli vielä sivussa, joten nämä seikat huomioon ottaen hyvä voitto. Ensi viikolla tutkimme mitä teimme hyvin ja missä asioissa voisimme parantaa, jotta pelimme menee jälleen eteenpäin.”

Bisonsin ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna vierasottelulla Helsingissä, kun joukkue matkustaa Töölön Kisahallille Munkkiniemen Kisapoikien vieraaksi. Ottelu alkaa Helsingissä sunnuntaina kello 16.30. Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan sunnuntaina 29.11. kello 17, kun Loimaalle saapuu Raiders Basket.

Kuvat Eveliina Toivola