HBA-Märsky – LoKoKo Bisons 87-67 (40-28)

Ottelun alku oli HBA:lta hurja. Sarjakärki ja sarjan ainoa tappioton joukkue karkasi heti alussa reiluun johtoon. Bisons oli täysin vastaantulija, kun HBA juoksi kenttää ja upotti kolmoset 3/3. Bisons turvautui aikalisään ja yritti pysäyttää kotijoukkueen vyöryn. HBA ei ole loistanut kaaren takana tällä kaudella, mutta ottelun alku lupasi toista. Bisonsin valmistautuminen otteluun epäonnistui täysin, josta kertoo avausjakson tulos 25-8. Menetyksiä kertyi peräti 6 kpl ja vapaaheittojen ja kolmosten prosentti näytti surullista nollaa.

Toisella jaksolla myös HBA:n heittopeli vaikeutui. Bisons myös osaltaan tiivisti puolustuspeliään ja aktivoitui passiivisen alun jälkeen. HBA otti paljon kolmen pisteen heittoja, tällä kertaa heikolla prosenteilla. Bisons nousi jo 6 pisteen päähän, kunnes kohtasi jälleen ongelmia hyökkäyspelissään. HBA ei kuitenkaan antanut periksi, vaan jatkoi hyvää pallonliikettä ja pakotti Bisonsin jälleen lukuisiin pallonmenetyksiin. Esko Salosen vaikeaa iltaa jatkoi tekninen virhe.

Kolmas jakso oli tasaista vääntöä, jossa Bisons pääsi jälleen lähellä, mutta ei kuitenkaan rinnalle. Peliä sekoittivat jatkuvat neuvonpidot tuomareiden kanssa. Esko Salonen sai illan toisen teknisen virheen ja joutui jättämään pelikentän.

Neljännellä jaksolla Bisons taisteli jälleen yhdeksän pisteen päähän, mutta lopullinen kiri jäi tällä kertaa haaveeksi. Bisonsin Matt Gibson on aiemmissa peleissä heittänyt 3 pisteen heittonsa sisään 58% tarkkuudella, mutta otti ensimmäisen yrityksensä vasta reilut neljä minuuttia ennen loppua. Bisons sortui jälleen kauden ongelmakohtiinsa eli pallonmenetyksiin, kolmen pisteen heittoihin ja vapaaheittoihin. Menetyksiä kertyi peräti 24, kolmosprosentti oli heikko 14 ja vapaaheittoja missattiin jälleen 17 kpl. Melkosia lukemia ottelusta, jossa tarkoitus oli haastaa 1A-divisioonan sarjakärki. Bisonsin illan tehomies oli Joshua Wilchcombe tilastoilla 21/16. HBA:n tehokkain oli Tomas Pihlajamäki 18/2.

Bisons vetäytyi nyt joulutauolle ja palaa parketilla vasta 5.1. Kristikan vieraana. Sarjataulukossa Bisons on tällä hetkellä kolmannella sijalla, sillä kasassa 7 voittoa ja 4 tappiota.