LoKoKo Bisons – Munkkiniemen Kisapojat 89-64 (40-35)

Kauden avaustappion Perniössä kokeneen Bisonsin pelit jatkuivat sunnuntaina kotiottelulla tappiotonta Munkkiniemen Kisapoikia vastaan. MuKi on perinteikäs helsinkiläinen kasvattajaseura, jonka peräsimessä toimii erityisesti Torpan Poikien valmentajana tunnetuksi tullut Tomi Kaminen. Kaminen oli aikanaan Topo:n penkin takana kun Bisons pelasi ensimmäisen ottelunsa Korisliigassa.

Miten Bisons oli saanut rivinsä kuntoon heikosti sujuneen vieraspelin jälkeen? Tuohon kaivattiin vastausta ja mikä oli sen parempi näytönpaikka kuin kotiottelu ja vastassa sarjakärki MuKi. Lisäarvoa otteluun toi veljesparin kohtaaminen kentällä kun Bisonsin Rasmus Marttinen sai vastaansa pikkuveljensä Pyryn. MuKi oli lisännyt kokoonpanoonsa myös amerikkalaisvahvistus Calwin Ward III:n, joka on harjoitellut joukkueen mukana preseasonilta lähtien. Kauden avaus mieheltä nähtiin kuitenkin vasta nyt Loimaalla. Bisons oli liikkeellä vain yhdeksän pelaajan voimin, sillä loukkaantuneiden (Lammela ja Aulasuo) lisäksi LoKoKon junioripelaajat olivat Kauhajoen joukkueen mukana EYBL-turnauksessa Virossa.

Ottelun alku oli vauhdikasta ja taistelevaa koripalloa. Jo alkuminuuteilta huomasi, että Biisoneilla oli vastassa hyvin yhteen pelaava, laadukkaasti valmennettu nuorisojoukkue. Rasmus Marttinen otti heti ottelun alussa niskalenkin veljestään, avaten Bisonsin pistetilin. Lähes kori korilta edennyt ensimmäinen puoliaika oli lopulta Bisonsin heiniä. Enimmillään kahdeksan pisteen johdossa käynyt kotijoukkue pelasi muutaman tilanteen heikosti ja MuKi kuittasi välittömästi. Markus Rautasalon nappipassista Markus Rajala viimeisteli jakson päätöslukemiksi 19-17.

Toisella jaksolla MuKi jatkoi 1. jakson lopun hyviä otteitaan. Bisonsin hyökkäys ei pyörinyt toivotulla tavalla ja MuKi karkasi jo neljän pisteen johtoon Tuomas Oksan ja Joonas Timosen onnistuneiden kolmosten ansiosta. Seuraavat minuutit palauttivat mieleen faktan koripallosta. ”Basketball is a game of runs”. Tämä asia päti jälleen ja Bisons vei seuraavat kolme minuuttia 10-0. Korintekovastuu jakautui mukavasti kaikkien kentällä käyneiden pelaajien kesken. Tommi Rasi oli parin vaikeamman ottelun jälkeen erityisen hyvässä iskussa. 20 min palloiltiin lukemissa 40-35

Kolmannen jakson alkuun Bisons kasvatti johtoaan Sebastian Bookerin ja Esko Salosen onnistumisilla. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista ja MuKi kiri tuntumaan kahdella peräkkäisellä kolmosella. Jani Kivisen kolmonen ja Petteri Ruutiaisen väkevä hyökkäyslevypallo ja siitä seurannut kori olivat liikaa Kamiselle, joka joutui turvautumaan aikalisään. Aikalisä auttoi muutaman pallonhallinnan verran, kunnes Bisonsin Marttinen ja Rasi heiluttivat sukkaa kaukoheitoillaan.Vierasjoukkueen onnistuja oli Enzo Kaminen joka tulitti 8 pistettä, pitäen vieraat iskuetäisyydellä. Ennen viimeistä kymppiä Bisonsin johto oli 64-55.

Viimeisen kympin otteista voisi laatia myös ottelun highlights-videon. Sen verran tehokasta ja iloista oli Bisonsin pelaaminen. Puolustus toimi mallikkaasti ja hyökkäyksessä onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Marttisen veljesten kohtaaminen päättyi tällä kertaa isoveljen hyväksi, sillä Rasmus hyvien tilastojen lisäksi tarjosi millimetrin tarkan syötön Joshua Caldwellin alley-oopiin. Viimeinen neljännes Bisonsille peräti 25-9 ja koko ottelu 89-64.

• MuKi on selvästi sarjan parhaiten yhteen pelaava joukkue. Tarkoituksemme oli rikkoa vastustajan joukkuepelaamista ja pakottaa heidät hyökkäämään 1 vs 1. Tiesimme, että siinä olisimme vahvoilla, totesi Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin. Nukahduksia tulee toisinaan, mutta kokonaisuutena puolustus onnistui. Hyökkäys on ajoittain haastavaa, mutta puolustuksessa tultiin taas askel eteenpäin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Tommi Rasi (18 pistettä, 7 levypalloa) sekä MuKi:n Markus Rautasalo (12 pistettä, 5 levypalloa)

Bisonsin ottelut jatkuvat jälleen sunnuntaina kotiottelulla Jyväskylän Weikkoja vastaan. Weikkojen riveissä pelaa myös 41-vuotias Glenn Stokes, joka viime kierroksella Raholaa vastaan iski huikeat 47 pistettä!