Sunnuntaisesta miesten 1. divisioona A:n kamppailusta LoKoKo Bisons – Raiders Basket muodostui todellinen trilleri, jonka kotijoukkue kairasi lopulta lukemin 88-85.

Ottelun alku oli tuttuun tapaan Bisonsin heiniä. Kotijoukkue aloitti väkevästi pienen tunnustelun jälkeen, ja korkea intensiteetti etenkin puolustuspäässä pakotti Raiders-pelaajat huonoihin heittoihin sekä menetyksiin. Bisons pelasi iloista hyökkäyspeliä kapteeni Matt Gibsonin (24p/4s/3r) sekä Juho-Matti Henttosen (14p/10l) johdolla.

Toisella jaksolla näytti kuin joukkueet olisivat vaihtuneet tauon aikana. Raiders pelasi kovaa, sai Bisonsin vaikeuksiin hyökkäyksessä, ja pääsi juoksemaan helppoja koreja. Biisoneiden intensiteetti putosi molemmissa päissä kenttää ja kun kotijoukkueen kaukoheitot eivät hyvistäkään paikoista uponneet, oli Raiders toisella jaksolla erittäin vahva. Raiders johti parhaimmillaan jo 27-37, mutta Bisons onnistui kirimään taukolukemiksi 43-44.

Toinen puolikas oli kokonaisuudessaan tasaista vääntöä, eikä pienet ”runit” suuntaan tai toiseen kasvattaneet kummankaan johtoa yli 10 pisteen. Bisonsin iso mies Jalen Canty (24p/12l) sai muutaman onnistumisen korin alta ja piti omalta osaltaan kotijoukkueen pelissä mukana. Kotijoukkueen kreikkalais-takamies Aleksis Spyridonidis tarjoili ottelussa kaiken kaikkiaan yhdeksän koriin johtanutta syöttöä, joista Canty muun muassa sai nautiskella pisteiden muodossa.

Ottelun lopussa Bisonsin kokemuksesta oli hyötyä, ja kovassa paikassa joukkue laittoi tarvittavat korit sisään. Päävalmentaja Darko Mihajlovic oli mietteliään oloinen ottelun jälkeen. ”Tiukka voitto. Mielestäni Raiders on parempi joukkue kuin mitä joukkueen voittosarake näyttää. He pelasivat tänään kovaa ja taistelivat loppuun asti, mikä on aina kunnioitettava suoritus vierasjoukkueelta. Mielestäni pelasimme ensimmäisellä jaksolla hyvin, mutta toisen jakson epäonnistuneet kaukoheitot sekä muutamat huonot valinnat painoivat pelissämme. Saimme luotua hyviä heittopaikkoja, ja uskon että kauden mittaan laitamme pallon myös paremmalla prosentilla niistä sisään.”

Bisonsin seuraava ottelu on tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa Turkuun Kristikan vieraaksi. Ennakkoon Kristikaa on pidetty Bisonsin suurimpana haastajana kuluvalla kaudella, joten nähtäväksi jää miten se pystyy laittamaan kampoihin vielä voittamattomalle Biisoni-laumalle. Ottelu alkaa Kupittaan Palloiluhallilla kello 17.