LoKoKo Bisons – Helsingin NMKY 82-66 (43-30)

Odotus on vihdoin ohitse! Lokoko Bisonsin kausi 2017-2018 käynnistyi kotiottelulla Helsingin NMKY:tä vastaan.

Helsingin NMKY eli tuttavallisemmin Helsingin Namika sijoittui viime kaudella Divisioona 1 B:ssä sijalle 8. Nyky-Bisons pelaajista Petteri Ruutiainen pelasi viime kaudella Namikan paidassa ja kohtasi nyt ensi kertaa ex-joukkueensa. Helsingin NMKY:n historiasta on syytä muistaa eräs merkittävä asia. Helsingin NMKY:n urheilusihteeri Vilho Nuoreva toi aikaan koripallon Suomeen vuonna 1927 järjestetyistä YMCA:n maailmankisoista. Suuri kumarrus siis Namikan suuntaan.

Bisons ei pelin alussa paljon historiaa kunnioittanut vaan Sebastian Bookerin johdolla se määräsi pelin alkutahdit. Liukasliikkeinen Booker tekikin Bisonsin ensimmäiset 7 pistettä. Namika sortui muutamiin helppoihin menetyksiin eikä viimeistelykään ollut parasta luokkaa ottelun alkuvaiheilla. Kun Jani Kivinen ja Juho-Matti Henttonen upotti kolmoset mieheen, karkasi Bisons jo 25-9 johtoon.

Toinen jakso käynnistyi myös hyvin Bisonsin komennossa. Rasmus Marttisen kolmen pisteen suorituksella Bisons karkasi illan korkeimpaan 20 pisteen johtoon. Hetkeä myöhemmin Bisons koki ison menetyksen, kun korinalustaistelussa aloitusviisikon pelaaja Marttinen sai osuman nenäänsä, kontaktissa Jyri Eboreimen kanssa. Vertavuotava Marttinen joutui jättämään kentän, eikä palannut enää peliin kuin lyhyeksi hetkeksi. Osuma oli sen verran kova, ettei mies tuntenut itseään enää pelikykyiseksi. Loukkaantuminen sotki hieman Bisonsin peluutusta ja Namika alkoi päästä mukaan otteluun. Namika alkoi vähitellen osua myös kaukoheitoillaan ja tauolle mentiinkin Aapo Pietiläisen kovan kolmosen saattelemana. Taukotilanne oli 43-30 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannella jaksolla pelin suunta muuttui. Bisons tuhri kerta toisensa jälkeen hyviä korintekotilanteita ja syötti palloa vastustajan käsiin. Levypallopelissä oli suuria ongelmia, ja ennakkoon pienempi joukkue Namika haki kovia hyökkäyslevyjä Bisons pelaajien keskeltä. Sulkupeli oman korin alla ei kotijoukkueelta onnistunut vaan taistelumielellä liikkeellä ollut Namika kuroi pelin väkisin tasoihin. Ennen viimeistä jaksoa taululla oli Bisonsin johto 59-55.

Viimeiselle jaksolle Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin oli saanut taiottua taisteluvaihteen silmään. Levypallopeli koheni huomattavasti sekä puolustuksen agressiivisuus näkyi Namikan vaikeina ratkaisuina korintekotilanteissa. Alussa Namikan apupuolustuksen kanssa vaikeuksissa ollut amerikkalaisvahvistus Josh Caldwell sai lopussa kaivattuja onnistumisia. Lopullisesti Namikan selkärangan katkaissut näyttävä donkki räjäytti kotiyleisön raikuviin suosionosoituksiin.

Vain kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ollut Namika joutui taipumaan lopulta lukemin 82-66. Myös Korisliigaa Helsinki Seagullsin riveissä pelaava Jyri Eboreime pysyi kohtuulisen hyvin Bisonsin pihdeissä. Mies jäi vain 7 pisteeseen. Toinen Seagulls-apu Sakari Laakso pelasi hienon ottelun. Tuloksena tuplatupla: 14 pistettä ja 10 levypalloa. Lopun hyvän levypallopelin ansiosta Bisons voitti levypallot hienoisesti 51-48. Namikan 18 hyökkäyslevypalloa on kuitenkin asia, johon Bisons-valmentajat varmasti keskittyvät tulevan viikon harjoituksissa.

Ottelun parhaina palkittiin Bisonsin Sebastian Booker (22/8/5) sekä Namikan Aapo Pietiläinen (19/3).