LoKoKo Bisons – HBA-Märsky 88-81 (48-44)

Kauden kotiavaus ja vastassa yksi maamme mielenkiintoisemmista korisjoukkueista, HBA-Märsky. Siinä oli herkulliset lähtökohdat upealle korispelille, kun Märsky juoksutti Liikuntahallin parketille Susijengi-tähdet Mikael Jantusen ja Ville Tahvanaisen.

Harjoitusotteluiden tapaan ja JBA:ta vastaan pelatussa otteluissa Bisons on ollut vaikeuksissa ottelun aluissa. Tällä kertaa avausviisikko oli hereillä aivan ottelun alussa. Bisons pelasi rohkeasti ja hyvällä asenteella, mutta jakson puolivälissä helpotkin layupit pomppivat rautoihin. Hyökkäyslevypalloilla HBA repi eroa ja Bisons jäi Marcus Whiten tehojen varaan. Elmeri Aulasuon buzzer kavensi tilanteeksi 16-24.

Toinen jakso käynnistyi HBA:n Ville Tahvanaisen ja Jaakko Juuselan kasvattaessa vieraiden johtoa. Marcus White toimi edelleen hieman yksinäisenä soturina hyökkäyspäässä ja piti Bisonsia pystyssä. Ero kävi suurimmillaan 16 pisteessä. Mikael Jantunen loukkasi itseään toisen jakson alkupuolella, eikä enää palannut peliin. Tärkeän laiturin loukkaantuminen ei voinut olla näkymättä niinkin kovan kuin HBA:n rosterissa. Bisons pääsi vähitellen peliin paremmin mukaan ja sai juostua HBA:n menetyksistä muutaman nopean korin. Ville Karvonen taisteli levypallot ja tarjoili pelikavereilleen useammankin koritilanteen. Bisons vei hyökkäysvoittoisen jakson lukemin 32-20 ja pääsi tauolle 4 pisteen johdossa.

Pelin toinen puolisko oli kovaa taistelua, jossa peli eteni muutaman pisteen ”runeilla” puoleen ja toiseen. White jatkoi Bisonsin tykitystä, Tahvanaisella oli HBA:n puolella vihreä valo heittämään. Märsky korjasi muutaman tärkeän levypallon ja viimeisteli lopun tehokkaasti. Neljäs jakso avattiin tasatilanteessa 66.

Neljännen jakson alkuun Esko Salonen ja Mustapha Amzil nokittivat toisiaan kolmosilla. Bisons sai pienen edun, kun HBA:n valmentaja sai teknisen virheen vajaat 4 min ennen loppua. Vapaaheitto kuin siitä seurannut pallonhallinta ei tuottanut tulosta ja peli pysyi parin pisteen sisällä. Reilut 3 minuuttia ennen loppua Markus Lammela loukkasi jalkaansa ja jätti pelin kesken. Toivottavasti jalassa ei mitään pahempaa, sillä Bisons kärsii jo nyt Petteri Ruutiaisen puuttumisesta kokoonpanosta.

Bisons taisteli lopun erinomaisesti ja aiemmin pelissä vain yhden levypallon kerännyt Alex Foster nosti osakkeitaan pelin lopussa. Alex napsii muutaman tärkeän levypallon ja runttasi väkisin Bisonsin edelle kun pelikellossa oli jäljellä noin minuutti. HBA sai vielä aikaan muutaman hyvän heittopaikan, mutta tällä kertaa koriraudat olivat suotuisia kotijoukkueelle. Marcus White päättää ottelun vapaaheitoillaan lukemiin 88-81.

HBA:n Antti Koskelainen harmitteli viime hetken tilanteita, joissa vierailijat eivät olleet parhaimmillaan:

• Tiukka peli, hieno peli torstai-iltana Loimaalla. Emme pystyneet olemaan ottelun ratkaisuhetkillä riittävän hyvin pelissä sisällä. Osin omista mokista, mutta tottakai vastustajan hyvistä ratkaisuista johtuen, jouduimme ottamaan paljon kolmen pisteen heittoja, se ei ollut ensisijainen tarkotuksemme, totesi Koskelainen.
  • Alku oli meiltä hyvä, viime pelin ongelmat eivät kertautuneet. Jantusen loukkaantuminen sotki vastustajan pelaamista, HBA ei ollut ihan sama joukkue kun ottelun alkupuolella. Meillä peli kulkee pelitaktiikan varassa, omat jutut puuttuvat vielä kokonaan. Upeasti jätkät hoitivat kuitenkin pelin kotiin, kiitteli Bisonsin päävalmentaja Mannelin.

Ottelun parhaina palkittiin Bisonsin Marcus White (33/6 ja HBA:n Ville Tahvanainen (31/3)

Bisons 3p heittoprosentti koheni edellisestä ottelusta kelpo lukemaan 8/20 = 40 % ja levypallot menivät lopussa tasan. Mustapha Amzilin 6 hyökkäyslevyä sen sijaan antoi turhan monta pallonhalintaa HBA:lle. Ville Karvonen kellotti jälleen isot minuutit ja oli tehokas varsinkin levypalloissa (9/13/7).

Seuraava ottelu pelataan Loimaan Liikuntahallissa lauantaina 20.10. Vastassa on tuolloin Pyrintö Akatemia.