Espoo Basket Team – LoKoKo Bisons 61-105 (28-56)

Sunnuntain MD1B- ottelussa Bisons matkasi sarjakympin Espoo Basket Teamin vieraaksi. Bisons hieman tavoistaan poiketen aloitti ottelun tehokkaasti ja otti heti luulot pois kotijoukkueelta. Bisons juoksi hyvin kenttää ja löysi jatkuvasti vapaita pelaajia takaoveen. Pari askelta perässä olleet kotijoukkueen pelaajat joutuivat rikkomaan ja harvinaisesti vain kotijoukkueelle vihelletyt virheet päättyivät ekalla kympillä 8-0. Tommi Rasi palasi kokoonpanoon lähes kuukauden pelitauon jälkeen. Pelitauko näytti tehneen pelkästään hyvää, sen verran tarkkana oli Rasin heittokäsi ottelun alusta lähtien. Bisons ratkaisi ottelun käytännössä ensimmäisen kympin aikana, vieden jakson murskaavasti 9-36!

Hyvän olon tunne taisi vallata vieraiden mielen, sillä toinen jakso ei ollut enää vastaavaa hurlumheitä. EBT pääsi peliin mukaan Bisonsin pallonmenetysten sekä hyökkäysten huonojen valintojen vuoksi. EBT:n ajoittainen kokokentän prässi ei osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi, sen Bisons pystyi purkamaan nopeilla syötöillä kohtuu mukavasti. Petteri Ruutiainen pelasi vahvan jakson ja edesauttoi Bisonsin lopulta viemään jakson yhdellä pisteellä alkuvaikeuksien jälkeen.

Tauon 28 pisteen johto kutistui hetkellisesti kun EBT:n Mika Metsämaa heitti pari peräkkäistä kolmosta pussiin. Bisonsin fyysisyys ja EBT:n puolustajien haasteelliset match-upit tuottivat jatkuvasti ongelmia kolmen sekunnin alueella. Bisons scorasi korin läheltä yhteensä 68 pistettä, enemmän kun EBT ottelussa yhteensä. Bisonsin 27 koriin johtanutta syöttöä kertoi hyvästä pallon liikkeestä ja joukkuepelin oikeaoppisesta toteuttamisesta.

Osittain kotijoukkueen muutaman pelaajan virhevaikeuksista johtuen, Bisons lisäsi johtoaan neljännellä jaksolla. Joshua Caldwell ilahdutti paikalle saapuneita Bisons-faneja parilla näyttävällä donkillaan. Viime ottelut heittopelinsä kanssa tuskaillut Esko Salonen karisti sen kuuluisan apinan selästään, kun mies viimein onnistui kolmosessaan. Viime kauden pre-seasonilla Biisoneita edustanut Devonte Jones avasi pistetilinsä viimeisellä jaksolla, mutta muuten miehen peliaika ja onnistumiset jäivät vähiin.

Bisonsin todellinen onnistuja oli kokelas Rasi, joka keräsi yhteensä 29 pistettä hyvillä heittoprosenteilla. (2p 4/4, 3p 4/7 ja 1p 7/8). Joshua Caldwell keräsi jälleen tupla-tuplan 15/15 ja jakoi myös seitsemän syöttöä.

EBT:n parhaana palkittiin Mika Metsämaa 11 pisteellään.

Bisons jatkaa pelejään jälleen sunnuntaina, kun Loimaalle saapuu Bisonsille kauden ainoan tappion aiheuttanut PeU-Basket.