LoKoKo Bisons – HBA-Märsky 83-65 (36-38)

Runkosarjan voittaja Lahti Basketball ja sarjakakkonen LoKoKo Bisons pitivät kotietunsa ja raivasivat tiensä Divisioona A:n finaaleihin. Bisons sai viime kauden finalisti HBA:sta kovan vastuksen, mutta oli lopulta 3-0 voitoin parempi. Vielä edellispäivän treeneissä vallinnut pelaajavaje antoi päävalmentaja Arttu Mannelinille huolta ennen ottelua:

• Meillä oli treeneissä vain J-M Henttonen ja pari junioria täysin terveenä. Muut olivat sairaana ja Esko Salonen loukkasi itseään viime ottelun aikana. Melkoisia sotureita, peukutti Mannelin!

Ottelun alku oli Bisonsille hankala. Kaksi ja puoli minuuttia piti odottaa Bisonsin avauskoria, kunnes Alex Foster nosti pallon sisään. HBA:n isosta päästä Aapeli Syrjämäki ja Mikael Jantunen saivat kumpikin pari virhettä jakson aikana. HBA vaihtoi pienempään viisikkoon, mutta ei onnistunut paremmin hyökkäyspäässä.

HBA pelasi hyvän heittopaikan Erik Sajantilalle, joka naulasi kolmosen toisen jakson alkuun. Aiemmat ottelut Ville Karvosen pihteihin joutunut Ville Tahvanainen oli jälleen vaikeuksissa. Karvonen puolusti maajoukkuemiehen kolmannen kerran pimentoon ja lopputuloksena Tahvanainen joutui ottamaan todella vaikeita heittoja. Peliä sotki virheiden suuri määrä ja avainpelaajat joutuivat vähitellen virhevaikeuksiin molemmilla joukkueilla. Bisons hävisi alussa levypallot 21-27 ja heitti kolmoset 1/9. Mustapha Amzil oli jakson lopussa tarkkana ja nosti HBA:n taukojohtoon 36-38.

Toisen puoliajan alkuun Bisons tuskaili jälleen hyökkäyspäässä. HBA:n tärkein hetki tuli jakson alkuun kun se stoppasi Bisonsin viidesti ja oli erityisen vahva hyökkäyslevypalloissa. Silti HBA ei onnistunut kasvattamaan johtoa ja Bisons iski Karvosen ansiosti tasoihin. Juho-Matti Henttonen sai neljännen virheensä, mutta nosti Bisonsin väkisin johtoon.

HBA kävi vielä kolmen pisteen päässä, kunnes HBA:n pakka levisi Jantusen askelrikkeeseen. Vihellyksen jälkeen Bisons meni menojaan. Alex Foster (21/11/5 torjuntaa) pelasi hurjan jakson virhevaikeuksista huolimatta. Esko Salonen jatkoi hyviä otteitaan ja taisteli loppuun saakka alaraajavammasta välittämättä. Parhaana palkittu Karvonen (22/8/3) puolusti Tahvanaista jälleen mainiosti. Voiton kannalta merkittävintä oli silti joukkuepuolustus, jonka ansiosta Jantunen (6/9) joutui entistä tiukemmille.

Tottakai olen todella tyytyväinen finaalipaikasta. Vaikka sarja meni 3-0, oli HBA:lla joka pelissä tilaisuutensa voittoon. HBA ei päässyt pelaamaan haluamaansa tempokorista, se oli meille tärkeää. Ville Karvosen puolustuspeli ja joukkueen taistelutahto sairastelusta huolimatta. Siinä syyt pääsystä finaaleihin, summasi Mannelin.

Finaalit käynnistyvät Lahdessa maanantaina 15.4. Loimaalla pelataan torstaina 18.4.