LoKoKo Bisons – PuHu Juniorit 139-43 (49-5)

Bisonsin viikonlopun toisessa ottelussa vastaan asettui PuHu Juniorit Vantaalta. Bisons voitti perjantaina Hyvinkäällä paikallisen Pontevan 71-103. PuHu Juniorien edellinen ottelu oli viikko sitten sunnuntaina, kun he kohtasivat kotonaan Weikot Jyväskylästä. Ottelu päättyi vieraiden hyväksi 86-102.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat varsin erilaiset. Bisons löytyi sarjan kärjestä tasapistein Munkkiniemen Kisapoikien kanssa, saldolla 9 ottelua, 8 voittoa ja 1 tappio. PuHu löytyi sijalta 12. Alla heillä on vain 1 voitto ja 8 tappiota.

Viime kaudella Divisioona 1 B:n suvereenisti voittaneen PuHu:n kokoonpano on mennyt yhtä pelaajaa lukuunottamatta täysin uusiksi. Päävalmentaja Kristian Palotie siirtyi Kaarinan Uran penkin taakse ja vei mukanaan tukun luottopelaajiaan. Tämän kauden valmennusvastuun PuHu:ssa otti vastaan Mikko Asikainen ja joukkue koostuu pääasiassa nuorista pääkaupunkiseudun korisjoukkueiden kasvateista. PuHu:n ykköstykki oli alkukaudesta Suomessa pitkään korista pelannut Justice Graham, joka siirtyi sarjatasoa alemmas, vahvistamaan Helsingin NMKY:n Yökoripallo joukkuetta eteläiseen II-divariin.

Nykyinen PuHu:n piste- ja levypalloykkönen on peräti 208-senttinen afganistanilaissentteri Eshaq Safi, joka pelasi viime kaudella Espoo Basket Teamissa pienillä minuuteilla. Syystä tai toisesta, Safia ei sunnuntaina PuHu:n kokoonpanossa näkynyt.

Bisons aloitti korinteon jo viiden sekunnin pelin jälkeen kun Rasmus Marttinen kirmasi karkuteille. Bisonsin pitämä tempo, pelaajien fyysisyys- sekä kokoero tuottivat PuHu:lle valtavia ongelmia alusta saakka. Bisons juoksi kenttää hurjalla tempolla, heitti varmasti ja puolusti vastustajan täysin aseettomaksi. PuHu:n laadukkaat heittopaikat olivat todella harvassa. Juho-Matti Henttonen oli oivassa vireessä joista osoituksena hurjat 15 pistettä 9 minuutin aikana. Bisons dominoi totaalisesti molemmissa päissä ja vei ensimmäisen jakson historiallisesti lukemin 49-5!

Nuoret vantaalaiset keräsivät joukkojaan kasaan toisella jaksolla, pelaten ehdottomasti parhaat minuuttinsa. Bisonsin hurja vire hyytyi hetkellisesti, mutta varsinaista hätää ei heillä missään vaiheessa näkynyt. Henttosen vahva hyökkäyslevypallopelaaminen sekä tarkat syötöt paintista kaaren takamiehille tuottivat ongelmia PuHu:n puolustukselle. PuHu:n Benjamin Kähkönen oli jakson harvoja vierasonnistujia 6 pisteellään.

Toinen puoliaika oli lähinnä kosmetiikkaa, sillä tauolla eroa oli 52 pistettä Bisonsin hyväksi. Ottelun kannalta merkittävää oli miten ylivoimainen Bisons oli levypalloissa, pelinopeudessa sekä tilannekovuudessa. PuHu:lta ei myöskään löytynyt tarpeeksi juoksuvoimaa palata puolustukseen riittävän ajoissa. Esko Salosen, Sebastian Bookerin sekä Rasmus Marttisen juoksuvoima oli myrkkyä PuHu:n takamiehille. Juho-Matti Henttonen ja Joshua Caldwell ”pitivät jöötä” korin alla. Kolmannen jakson ja ehkäpä koko ottelun maukkain tilanne syntyi kun Saku Repo karkasi läpiajoon Rasmus Marttisen nappipassista. Repo löi voimalla palloa alaspäin ja kotiyleisö sai lisää aihetta riemuun. PuHu:n synkän jakson ainoat pisteet (4) teki Rony Pais.

Pelin viime minuutit olivat palloiloittelua kotijoukkueelta. Bisonsin nuorisokaartin Eemeli Hollo pelasi tehokkaan kympin ja kokosi uusiksi M1DB ennätystilastoiksi lukemat 9/3. Toisen huippumatsin putkeen pelannut Juho-Matti Henttonen pääsi lähelle himoittua tripla-tuplaa. Saldona Juholle pelissä kirjattiin 31 pistettä, 14 levypalloa (8 hyökkäyspäässä), 7 syöttöä, tehokkuus 47 sekä +/- +87!

Ottelun tilastoissa Bisons oli täysin ylivoimainen lähes jokaisella osa-alueella. Levypallot jäivät Bisonsille 72-35, 3p heitot löysivät perille 53 % tarkkuudella ja syöttöjä Bisons-pelaajat jakoivat peräti 35 kpl. PuHu:n 2p heittopronsentti jäi niinkin vaisuksi kuin 26 % ja 3p heitot vain 12 %.

Otteluisäntä Raleka Oy valitsi ottelun parhaiksi pelaajiksi Bisonsin Juho-Matti Henttosen sekä vierailta ainoana yli 10p tehneen Alvar Pembertonin.

Bisonsin uudet ennätyspisteet (139p) sekä suurin voitto (96p) pääsivät historian kirjoihin.