LoKoKo Bisons – HBA-Märsky 88-85 (43-43)

Tasaisen puolivälierän sarjan jälkeen Bisons sai vastaansa Torpan Pojat pudottaneen HBA-Märskyn. Bisonsin lähtokohdat otteluun olivat sikäli hankalat, että useampi pelaaja oli ennen ottelua sairastunut. Pelaajat kuitenkin halusivat pelata ja taistelivat avausvoiton lukemin 88-85.

Ottelu lähti kotijoukkueelta nihkeästi käyntiin. Kuten Juho-Matti Henttonen pressissä totesi, saattoi tiukka puolivälieräsarja näkyä ottelun alla:

• Olimme ehkä hieman väsyneitä ottelun alussa. Tiukka viiden ottelun sarja vei meiltä energiaa, mutta saimme pelimme onneksi kulkemaan, totesi Henttonen.

HBA aloitti kovaa ja määräsi tempoa kentällä. Bisonsin hyökkäyspeli oli ongelmissa yli 3 minuuttia kun HBA onnistui mm. tuplaamaan Alex Fosterin korin alla. Bisons sai kelvollisia heittopaikkoja, mutta tuuri ei ollut tällä kertaa puolella. HBA kierrätti kokoonpanoaan, Bisonsin pelatessa selvästi kapeammalla rosterilla.

Toisen jakson HBA aloitti ”kakkosviisikollaan”, jolloin Bisons nousi ottelussa johtoon, Esko Salosen kovan ajon ansiosta. 214-senttinen Aapeli Syrjämäki tuotti Bisonsille ongelmia, kun mies heitti käden yli palloa pussiin. Musta hetki sattui kun Bisons antoi muutaman turhan pallonmenetyksen: HBA kiitti ja heitti kolme täysin vapaata kolmosta pussiin. 0-9 runi ja Bisonsin aikalisä. Ville Tahvanaista pimentänyt Ville Karvonen otti isoa roolia ja nosti Biisonit tasoihin.

Kolmannen jakson käynnisti Henttosen vahva sisäpeli. Marcus Whiten upeasta tarjoilusta Karvonen latasi kolmosen koriin. HBA onnistui hyökkäyksessä paremmin ja nousi ottelussa jälleen johtoon. Muuten jakso oli kovaa vääntöä, jossa Mikael Jantunen vastasi pääasiassa HBA:n pisteistä. Mustapha Amzilin buzzer beater päätti jakso lukemissa 59-64.

Neljännen jakson alussa Ville Karvonen sai iskun suuhunsa ja joutui vaihtopenkille. Hetken huilin jälkeen Karvonen teki huiman paluun kentälle ja jatkoi viime aikojen hyvää heittopeliään. Viime minuutit tarjosivat jännitystä katsomoihin. Esko Salonen heitti kulmasta kolmosen sisään, kun peliä oli jäljellä 26 sekuntia. Jantunen ja Erik Sajantila onnistuivat vielä kertaalleen, mutta Marcus Whiten läpiajo ratkaisi ottelun. Amzil sai vielä tasoitusmahdollisuuden, mutta heitto jäi tällä kertaa rautoihin.

Ottelun parhaina palkitut Karvonen (24p) ja Jantunen (25p) vastasivat joukkueen kovimmista tehoista. Karvonen heitti kaaren takaa 5/7 ja teki erinomaista työtä Ville Tahvanaista vastaan. Tahvanainen jäi hänelle alhaisiin tilastoihin (3/6 syöttöä). Myös Esko Salonen teki tuttuun tapaansa hurjasti töitä HBA-n laajaa takakenttää vastaan. Salosta rikottiin peräti 12 kertaa ja ansaitsi työllään tukun tärkeitä vapaaheittoja.

• Hyvä peli, hyvä voitto! Olen yllättynyt, kun meidän sairastelleet miehet halusivat pelata ja taistelivat voiton. Meillä on todella hyvä joukkue vastassa, joten avausvoittoon pitää olla todella tyytyväinen, iloisi päävalmentaja Arttu Mannelin. Aikataulu on tiukka, joten toivottavasti lisää pelaajia ei sairastu ennen seuraavaa ottelua.