LoKoKo Bisons – Forssan Koripojat 115-45 (49-21)

Vaikeista lähtökohdista otteluun lähtenyt Forssan Koripojat ei tarjonnut vastusta 8 ottelua putkeen voittaneelle Bisons-ryhmälle. FoKoPo:n tilanne ennen ottelua oli jo murheellinen, sillä kauden 19:sta ottelusta se oli kyennyt voittamaan vain kolme ja tuloksena olisi putoaminen sarjatasoa alemmas. Lisäksi kolmesta amerikkalaisvahvistuksesta oli jäljellä vain Jarett Croff, joka hänkin oli ottelusta sivussa sormivamman vuoksi. Bisons oli saanut jalkeille lähes parhaan kokoonpanonsa, vain De’Sean Parsons huilasi tämän kamppailun.

Ottelun alku oli Forssan heiniä, kun joukkueen aktiivisuus näkyi kentällä vahvana tekemisenä. Bisons lepsuili ja antoi siimaa vastustajalle. Päävalmentaja Arttu Mannelin joutui puuttumaan Bisonsin heikkoon pelaamiseen ja loppu ottelusta olikin Bisonsin vahvaa näytöstä. Vajaamiehisellä FoKoPo:lla pallo poltti käsissä ja Bisons juoksi riistoista nopeita koreja. Jaksolla kaikkiaan 9 menetystä antanut FoKoPo ei kyennyt ohittamaan Bisonsin tarjoamaa prässiä. Muutamalla kolmosella vieraat saivat kaunisteltua jaksolukemia.

Toisella jaksolla ottelu ratkaistiin lopullisesti. Forssan puutteet kriittisillä pelipaikoilla kuten korin alla alkoi näkymään ja Bisons jyräsi sisäpelissä palloa pussiin. Kun FoKoPo ei saanut heittopeliään kulkemaan, oli kookkaamman Bisonsin helppo työ poimia helpot levypallot itselleen. Summerin soidessa Esko Salonen heitti vielä kolmosen sisään ja tilanteeksi 49-21. Toinen jakso kirjattiin Bisonsille peräti 24-6.

Kolmannella jaksolla Bisonsin laaja rotaatio toimi ja onnistumisia jaettiin kaikille kentälle käyneille pelaajille. Eemeli Hollo kirjautti illan ensimmäisen kolmosensa, mutta se oli vain alkusoittoa tulevaan. Bisons jyräsi vahvasti hyökkäyspäässä ja kasvatti johtoaan hetki hetkeltä. Kolmas jakso Bisonsin kovan hyökkäyksen ansiosta lukemin 35-15.

Neljäs jakso jatkui Bisonsin hurjassa ilotulituksessa. Kentälle palannut Eemeli Hollo huudatti jälleen kotiyleisöä, kun mies taikoi neljä kolmosta sisään vajaassa kahdessa minuutissa. Vieraiden takamies Johan Kotavuo jaksoi uurastaa lähes 35 minuuttia Bisonsin puristuksessa, tilastoiden 13 pistettä, 7 levypalloa ja 5 korisyöttöä. Bisonsin tehomiehiä olivat Ville Karvonen 25/6 ja Joshua Wilchcombe 26/15. Parhaana palkittu Eemeli Hollo avasi kauden pisteensä ryminällä osuen kaaren takaa peräti 5/7.

Forssan vaikeista lähtökohdista huolimatta Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin antoi kiitosta illan vastustajalle:

• Vaikka pistero kasvoi suureksi, saimme ottelusta valtavasti hyötyä jatkoa ajatellen. Forssa laittoi meidät alusta saakka pelaamaan, antoi meille harjoitusta paikkaa vastaan pelaamiselle sekä paljon muita hyödyllisiä juttuja. Rumasta lopputuloksesta huolimatta ottelu tarjosi meille kuitenkin hyvää harjoitusta, jollaista ei edes viikon treenijakso normaalisti tarjoa, kiitteli Mannelin.

Ensi viikon lauantaina Bisons matkaa kauas pohjoiseen, kun sen vastaan asettuu sarjakolmonen Oulun Ynni.