Lauantai-iltapäivän Miesten 1. divisioona A:n kamppailusta LoKoKo Bisons – Helsingin NMKY kehittyi todellinen trilleri. Bisons onnistui viimeisen puolen minuutin aikana nousemaan voittoon Vesa Heinosen johdolla ja loppulukemat kirjattiin 78-75.

Alusta saakka oli selvää, että helsinkiläisvieraat eivät päästäisi Biisonilaumaa helpolla. Ottelun alun isoihin onnistujiin kuului vierailijoilta mm. Aapo Pietiläinen, joka rokotti Bisonsin puolustusta kolmen pisteen kaaren takaa. Bisonsilta puolestaan alussa oli esillä tuttu mies, kun Jalen Canty (22p/19l) piti omilla väkevillä suorituksillaan kotijoukkuetta pelissä mukana. Myös penkiltä otteluun sisälle tullut Aku Haikonen (8p/5l) piti omalla tekemisellään huolen siitä, ettei HNMKY päässyt kymmentä pistettä enempää karkumatkalle.

Ottelu eteni tasatahtia, eikä kumpikaan joukkue pystynyt missään vaiheessa kasvattamaan eroa omaksi edukseen. Bisonsin hyökkäys takkusi, ja tuttu pallonliike oli kateissa. Pienimuotoiset virhevaikeudet rasittivat varsinkin Bisonsin isojen miesten pelaamista, mutta HNMKY:n ollessa kooltaan aavistuksen pienempi joukkue, ei tämä Bisonsia niin paljoa haitannut ottelun edetessä.

Kolmas jakso oli tähän mennessä kauden huonointa Bisonsia hyökkäyspäässä. Joukkue ei saanut aikaan laadukkaita heittopaikkoja, ja kolmen sekunnin alueelta helponkin oloiset viimeistelyt pomppivat rautojen väärälle puolelle. Muutama Jalen Cantyn onnistuminen, sekä Freddie McSwain:n komea donkki toivat kuitenkin eloa Bisonsin hyökkäyspäähän jakson edetessä.

Viimeinen jakso meni pitkään vierailijoiden hallussa. Kun Bisons sai onnistumisen hyökkäyspäässä, kuittasi Namika sen välittömästi toiseen päähän. Sakari Laakson onnistumiset kaaren takaa olivat katkaista kotijoukkueen selkärangan, mutta Bisons ei antanut periksi. Vielä 36 sekuntia ennen loppua vierailijat johtivat ottelua 69-74, ja sarjapisteet olivat jo bussinovella lähdössä Helsinkiin. Vesa Heinonen (17p/6s) oli kuitenkin päättänyt toisin. Ensin Heinonen naulasi kolmen pisteen heiton, ja vierailijoiden rikkoessa Heinonen pääsi vielä vapaaheittoviivalle. Hetkessä ero olikin enää pisteen verran. Kun toisessa päässä vapaaheittoviivalle laitettu Sakari Laakso sai laitettua sisään vain toisen heiton, oli Bisonsilla mahdollisuus nousta johtoon. Pallo Vesa Heinosen käsiin ja kolme pistettä oli tosiasia. Bisons johtoon, ja kun Heinonen pääsi vielä vapaaheittoviivalta kuittaamaan ottelun lopputulokseksi 78-75, ei ottelun sankarista ollut epäselvyyttä.

”Emme olleet valmiita pelaamaan. En tiedä aliarvioimmeko Namikaa, mutta heidän kanssaan sitä ei ikinä saisi tehdä. He olisivat ansainneet voiton tänään. He tulivat alusta saakka aggressiivisesti, toisin kuin me, ja olivat valmiita pelaamaan. Puolustuksemme ei ollut valmiina ja he hyödynsivät sitä hienosti. Lopussa he jättivät pisteitä vapaaheittoviivalta ottamatta ja pääsimme voittamaan pelin Vesan (Heinonen) isojen heittojen myötä. Vesalle kyllä soi nuo onnistumiset, hän antaa aina kaikkensa sekä peleissä että harjoituksissa joukkueen eteen. Toivon, että tämä ottelu herättää meidät pelaamaan paremmin seuraavissa otteluissa”, kommentoi Darko Mihajlovic ottelun jälkeen.