LoKoKo Bisons jatkoi tappiotonta kalenterivuottansa, kun se haki Miesten 1. divisioona A:ssa vierasvoiton HBA-Märskystä myöhään torstai-iltana lukemin 78-79. Bisons ei ehdi kauaa levätä, sillä seuraava ottelu pelataan jo lauantaina, kun vastaan asettuu Tampereen Pyrintö Akatemia.

Vierailijat tulivat bussista hyvällä jalalla otteluun, ja väkevä alku antoi osviittaa pelinkulusta. Bisons kontrolloi ottelun tempoa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, eikä antanut HBA:n aggressiivisuuden häiritä omaa tekemistä. Vierailijoista ehdotonta parhaimmistoa koko ottelun ollut Juho-Matti Henttonen (21p/6l/3s) sai alkuun onnistumisia kaaren takaa, ja vierailijoiden peli kokonaisuudessaan otti tuulta alleen toinen toistaan tyylikkäämmistä suorituksista.

Toisella jaksolla pelin yleiskuva ei muuttunut. Bisons kontrolloi ottelua ja kasvatti johtoaan. Erinomaisen joukkuepelin ansiosta loimaalaiset saivat puolustettua isännät vain 24 pisteeseen ensimmäisellä puolikkaalla, mikä on HBA:n kaltaista nopea-tempoista koripalloa pelaavalle joukkueelle todella vähän.

Bisons onnistui kontrolloimaan ottelua aina kolmannen jakson loppuun saakka, kunnes hyvää ottelua pelannut Aleksis Spyridonidis loukkasi nilkkaansa, ja kotijoukkueen Eino Pällijeff heitti todellisen ”momentum-kolmosen” kolmannen jakson päätössummerin soidessa. Tässä kohtaa Bisons johti ottelua vielä 17 pisteen turvin, mutta seitsemään pelaajaan kaventunut rotaatio aiheutti huolta.

Neljännen jakson alkuun Bisonsin ote herpaantui, ja HBA sai kirivaihteen silmään. Vierailijoiden hätäiset hyökkäyspään valinnat sekä puolustuksessa tapahtuneet kommunikaatiovirheet antoivat HBA:lle mahdollisuuden tulla otteluun mukaan. Ottelusta kehkeytyikin loppujen lopuksi todellinen jännitysnäytelmä, jossa HBA oli kirijänä, ja Bisons yritti kynsin ja hampain pitää kiinni voitosta. Vaiherikkaan ottelun loppusekunneilla Freddie McSwain (11p/7l) vei Bisonsin tarvittavaan johtoon, ja Bisons sai tärkeän vierasvoiton tilille.

”Olimme 30 minuuttia hyviä, ja teimme niitä asioita, mitä olimme sopineet ennen ottelua. Viimeisen jakson alkuun otteemme herpaantui, ja HBA sai ”momentumin” itselleen. Olen kuitenkin ylpeä pelaajistani, he taistelivat hienosti seitsemän miehen voimin Aleksisin loukkaannuttua. Tärkeimpänä asiana nyt on kuitenkin palautuminen lauantain otteluun Pyrintöä, sekä valmistautuminen heidän paikkapuolustustaan vastaan, mietti Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic ottelun jälkeen.