LoKoKo Bisons – Raiders Basket 98-75 ( 47-34)

Sunnuntain korismittelössä Bisonsia vastassa oli Järvenpään Raiders Basket, joka nousi täksi kaudeksi 1A-Divisioonaan. Kahden vaisusti sujuneen ottelun jälkeen Bisonsin tavoite oli löytää kadoksissa ollut peli-ilo.

Alku ottelussa olikin lupaava kun Bisons piti vauhtia yllä ja karkasi heti 7-0 johtoon.Vieraiden aikalisän jälkeen Raiders nousikin johtoon 2-10 ranilla, Semi Saaren heiluttaessa tahtipuikkoa kaaren takaa. Bisons hukkasi tukun hyviä korintekotilanteita, mutta kokonaispelaaminen oli palannut alkukauden malliin. Puolustuksessa ei nähty yhtä karmaisevia virheitä, kuten vaikkapa viime ottelussa Tampereella.

Bisonsin ratkaisun avaimet olivat pallon liikkeessä sekä fyysisyydessä kolmen sekunnin aluelle. Bisonsin nopeat lähdöt sujuivat tällä tehokkaasti (pisteet 18-4 ) sekä kolme jaksoa kulkivat vähäisillä menetyksillä. Toisella jaksolla Bisons sai myös tärkeitä onnistumisia penkiltä, jonka ansiosta etumatka kasvoi vähitellen.

Kolmannen jakson Bisons vei suvereenisti 32-14. Yleensä tehokkaasti esiintyvä Raidersin Otso Laakkonen ei ollut tällä kertaa parhaalla jalalla liikkellä, tuloksena monta ohiheittoa sekä tuskailua Bisonsin puolustusta vastaan. Raidersin ainoaksi hyökkäyspään avuksi tuntuivat jäävän Justin Taylorin hakemat virheet sekä Saaren kaukoheittopeli. Bisonsilla sen sijaan tuntui onnistuvan kaikki ja vastuunjakajia löytyi myös mukavasti.

Eron kasvaessa jo 34 pisteeseen, oli suurin innostus poissa kotijoukkueelta. Illan ainoat helpot kotijoukkueen menetykset tulivat päätösjaksolla, jonka seurauksena Raiders pääsi kaunistelemaan loppulukemia. Bisons oli parempi lähes jokaisella osa-alueella vieden nimiinsä niin levypallot, syötöt kuin riistotkin. Vain todella heikko vapaaheittotilasto 16/33 aiheutti kummastusta myös päävalmentaja Arttu Mannelinin mielestä:

• Juuri kun saimme jotain juttuja kulkemaan, niin se ei tarkoita että emme osaa heittää vapaaheittoja enää lainkaan. Hyvin erikoista, mutta siinä riittää työsarkaa seuraaviin otteluihin, hämmästeli Mannelin.

Kaiken kaikkiaan päävalmentaja voi olla tyytyväinen joukkueensa esiintymiseen kahden todella tahmean pelin jälkeen. Seuraava ottelu pelataan Jyväskylässä 9.11, kun vastaan asettuu JBA.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin mainion ottelun pelannut Bisons-kapteeni Esko Salonen 17/3/4 sekä Raidersin Justin Taylor 23/10.