LoKoKo Bisons – Pyrintö Akatemia 99-64 (47-29)

Kauden kolmanteen otteluun lähdettäessä Bisons oli tehnyt kotiläksynsä hyvin. Pyrintö pysyi ottelun alun Bisonsin mukana, mutta vähitellen kotijoukkue kasvatti eroa ja voitti lopulta selkeästi lukemin 99-64.

Pelin alussa Alex Foster tuotti vieraille päänvaivaa, ollen vahva levypallopelissä ja vastasi pääasiallisesti kotijoukkueen pisteistä. Vähitellen myös muut pelaajat pääsivät sisään otteluun ja peluutus sujui aiempia otteluita tasaisemmin. Bisons onnistui juoksemaan nopeita hyökkäyksiä selvästi vastustajaansa paremmin.

Puoliajan jälkeen Bisons onnistui lopullisesti ratkaisemaan ottelun. Pyrinnön hyökkäyspelaaminen oli suurissa vaikeuksissa ja vieraat pysyivät heti kolmannen jakson alkuun kolme minuuttia ilman koria.

Kun kaksi jaksoa Bisons puolusti Pyrinnön 13 pisteeseen, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Neljäs neljännes oli lähinnä pelailua, pelitemmon pudotessa jo selvästi. Neljännellä jaksolla Pyrinnön isot pelaajat Joni Pohjosen johdolla joutuivat virhevaikeuksiin. Kun Pyrinnön kaukoheittopeli ei löytynyt missään vaiheessa ottelua (6/31), jäi vieraille hyvin vähän vaihtoehtoja isompaa ja fyysisempää Bisonsia vastaan. Alex Foster oli liukas Pyrinnön sisäpelaajille, aiempien otteluiden MVP Marcus White upotti sen sijaan viisi kolmosta.

Rinnakkaislisenssillä pelaava Riku Laine oli ensi kertaa Bisonsin kokoonpanossa, keräten heti ensi ottelussa tupla-tuplan 12/11.

• Ihan hyvä esitys meiltä. Tietysti kun ero kävi isoksi aikaisessa vaiheessa ottelua, niin loppu meni enemmän pallotteluksi. Kun kaveri haki peräti 22 hyökkäyslevypalloa, niin kovaa sinne korille hekin tulivat, analysoi Laine ottelua. Hauskaa oli ja hallissa hyvä tunnelma. Tilanteen mukaan katsotaan milloin pääsen Loimaalla jälleen pelaamaan.

Pyrinnön valmentaja Juri Heinämäki antoi täyden tunnustuksen vastustajalle:

• Erinomainen peli Biisoneilta, he olivat joka tilanteessa fyysisempiä ja pelasivat kovalla intensiteetillä. Aiemmin JBA pelasi meitä vastaan hieman eri tavalla, prässillä pakottaen meidät pallonmenetyksiin. Bisons sen sijaan pelasi muut pelitilanteet kovemmin ja tuohon emme kyenneet vastaamaan, kertoi Heinämäki.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen:

• Pelasimme kauden parhaan ottelun ja vaikka Pyrintö koki kausiavauksessa rökäletappion, niin toinen ottelu JBA:ta vastaan osoitti heidän tasostaan. Heillä on laaja materiaali jota voi pyörittää monella tapaa. Puolustuslevypallopelaaminen tuotti tänään ongelmia, muuten olen tyytyväinen, summasi Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Alex Foster (24/15) ja Pyrinnön Jasper Koskinen (12/4)