LoKoKo Bisons – Lahti Basketball 68-84 (36-54)

Heikosti Forssassa esiintyneen Bisonsin seuraava vastustaja oli sarjakärki Lahti Basketball. Huono avauspuolisko oli jälleen pääsyy tappioon. Lahti pelasi yhtä jaksoa lukuunottamatta sarjajohtajan tapaan ja nappasi ison otteen runkosarjan voitosta.

Bisons jäi takaa-ajajaksi, kun Lahden hyökkäys toimi ottelun alussa kuin ajatus. Lahti pelasi erittäin kovaa molemmissa päissä kenttää. Henry Pwono rullaili korille, jonne Lahden takamiehet palloa varmasti toimittivat. Kun Lahti upotti kakkoset 84 %:n tarkkuudella, ei Bisons tuntunut saavan mitään otetta Lahden hyökkäyspelaamiseen.

Toisella jaksolla Bisons sai Lahden menetysten kautta muutaman lisäpallonhallinnan. Hyökkäys ontui edelleen, eikä Lahden johtoasema kutistunut oletulla tavalla. Vesa Mäkäläinen heitti pari kolmosta sisään ja lisäsi Lahden johtoa. Roi Bymanin kolmonen summerin soidessa vei Lahden turvallisessa 36-54 johtoasemassa tauolle.

Kolmannen jakson alku oli heikkoa hyökkäämistä molemmilta joukkueilta. Lopulta Alex Foster sai aikaan onnistumisia läheltä koria ja kun Esko Salonen heitti pari kolmosta sisään, kutistui ero jo kymmeneen. Lahti ei kuitenkaan antanut periksi vaan iski jo heti seuraavissa tilanteissa. Aleksanteri Ahola ja Ilkka Vuori lisäsivät Lahden johtoa ennen viimeistä jaksoa lukemiin 56-70.

Viimeisen jakson alkua kuvasti pitkin ottelua vaivannut huolellisuus. Bisons sai Lahden avustuksella hyviä korintekotilanteita, mutta päätös jäi usein vajaaksi. Esko Salonen koki jälleen kovia, mutta palasi vielä otteluun. Lahti pelasi maltilla ja piti johtonsa loppuun saakka.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin antoi tunnustusta kovalle vastustajalle:

• Lahti oli ottelun alussa Korisliiga-tasoa, varsinkin puolustuspäässä. Me olimme omien virheidemme kautta lähinnä Divari B-tasoa. Paljon sovittuja asioita toteutettiin väärin, ne olisi saatu anteeksi vielä Divari B:ssä, mutta ei täällä Lahden tasoista joukkuetta vastaan.

Tappion myötä Bisons putosi sarjataulukossa neljänneksi. Kolme tappiota putkeen on nyt tosiasia, ja sen katkaisemiseen pyritään heti ensi pelissä, kun runkosarjaa on jäljellä vielä viisi kierrosta.

• Olen todella iloinen meidän toisesta puoliajasta, siinä saimme järkeä sekä puolustukseen, että hyökkäykseen. Tässä on menty treeneissä nyt aika kovaa ja valmistaudumme vähitellen kevään tosipeleihin. Esko Salonen ja Juho-Matti Henttonen saivat itseluottamusta hyökkäämiseen ottelun aikana. Täytyy vielä toivoa, että muut kotimaiset pelaajat tekevät jatkossa samoin. Tuolloin voimme olla ihan hyviäkin, totesi Mannelin.

Hyökkäyslevypallopelaaminen oli Bisonsin heiniä ja se satutti Lahtea 20 pisteen edestä. Sen sijaan muut tilastot kääntyivät Lahdelle ja varsinkin riistoissa Lahti osasi painostaa vajaalla pelannutta Bisonsia.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Marcus White (19/6) ja Henry Pwono (21/8)