LoKoKo Bisons – Porvoon Tarmo 107-58 (51-30)

Bisons on kulkenut alkuvuoden voitokkaasti, mutta otteet ovat olleet kaukana odotetusta. Nyt Bisons lähti hakemaan otteisiin kohennusta, kun vastaan asettui sarjassa vain yhden voiton kerännyt Porvoon Tarmo. Lokakuussa Porvoossa pelatussa ottelussa Bisons murkasi Tarmon lukemin 69-131. Tehopelaaja Otso Laakkosen siirryttyä pelaamaan Raiders Basketiin, kävi vieraiden ratkaisupelaajien määrä entistä kapeammaksi.

Bisons karkasi jo alussa 11-2 johtoon, kunnes pelaaminen lamaantui muutamiksi minuuteiksi lähes täysin. Avausjakso oli paikka paikoin ehkäpä kauden heikointa pelaamista: lukuisia pallonmenetyksiä ja heikkoa viimeistelyä. Pallo poltti käsissä ja Tarmo pääsi iskemään. Tarkka tuomarilinja aiheutti heti alussa ongelmia pelaajien puolustamisessa. Porvoo nousi 19-15 tilanteeseen, vaikka hävisi levypallot heti alussa 18-7.

Toisella neljänneksellä Bisons lisäsi kaasua ja pudotti Tarmon heti jakson alussa kyydistä. Muutama onnistunut kolmen pisteen kori kasvatti eroa, ja kun Tarmo hyytyi hyökkäyspäässä, oli kyyti kylmää. Arttu-Kalle Örmälän buzzer beater oli Tarmon jakson ainoa pelitilannekori. Muut jakson 12 pistettä syntyivät vapaaheittoviivalta.

Puoliaikatauko ei hyydyttänyt Biisoneita tällä kertaa, vaan peli jatkui selvässä kotijoukkueen komennossa. Selvästi kookkaampi Bisons nosteli Alex Fosterin (20/19) ja Petteri Ruutiaisen (17/7) avulla helppoja kuppeja. Tarmon ainoa ase oli kaukoheittopelissä, sillä väylä korille oli usein täysin tukossa. Bisons vei jakson 33-14, eron ollessa jo 40 pistettä.

Viimeinen jakso tarjosi kotiyleisölle viihdettä. Jakson iloinen hyökkäyspeli palautti hieman kadoksissa olleen hymyn pelaajien kasvoille. Siinä vaiheessa kun kapteeni Esko Salonen läpiajon päätteeksi löi donkin pohjaan, nähtiin kentällä ja vaihtopenkillä kauan kaivattuja iloisia kasvoja. Bisons oli alun haparoinnin jälkeen suvereeni ja vei ottelun lopulta selvästi 107-58.

• Tämä oli meille tärkeä peli, sillä emme ole olleet kovin hyviä viime aikoina. Nyt oli hyvä hetki saada otteisiimme hieman iloisuutta. Elmeri Aulasuo on tekemässä paluuta, ja hän tuo kaivattua laajuutta takamiesosastolle. Asepalvelusta suorittava Markus Lammela on myös päässyt osallistumaan harjoituksiin mahdollisuuksien mukaan. Parempien harjoitusten myötä tavoite on nousta sille tasolle, jota meiltä odotetaan, kommentoi päävalmentaja Arttu Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Tarmon Elias Lahdensuu (12/7) ja Biisonien Marcus White (25/7/6riistoa). Bisons vei levypallot murhaavasti 63/28 ja jakoi yhteensä 32 korisyöttöä.

Bisons jatkaa pelejään torstaina 31.1 HBA Märskyn vieraana Helsingissä.