Raiders Basket – LoKoKo Bisons 81- 91 (30-41)

Otteluun valmistautumista vaikeutti Bisonsin kahden avainpelaajan puuttuminen. Kapteeni Matt Gibson oli edelleen sivussa ottelusta alaraajavamman vuoksi ja viime ottelussa loukkaantunut Juho-Matti Henttonen katseli myös ottelua penkiltä. Raidersin iso pelaaja Julius Brooks sai viime ottelun jälkitilanteen vuoksi yhden ottelun pelikiellon, joten korin alle vapautui tilaa.

Ottelun alussa joukkueet kunnioittivat viikko sitten edesmenneen Kobe Bryantin muistoa.

Avausjakson hahmo oli Bisonsin De’Sean Parsons, joka nopeudellaan piti Raiders-puolustusta varpaillaan. Parsons nakutti kaikkiaan 12 pistettä ja pakotti vastustajan rikkomaan peräti neljästi. Joshua Wilchcombe oli vahva hyökkäyslevypalloissa, keräten niitä käsiinsä peräti neljästi. Avauskymppi Biisoneille 17-23.

Toisella jaksolla Bisons menetti pallon muutamaan otteeseen, jonka seurauksena Justin Taylor iski kahdesti. Korisliigassakin pelannut Reggie Dillard unohtui täysin vapaaksi bonusviivan taakse ja kokenut peluri siirsi Raidersin johtoon. Markus Lammela toi penkiltä tärkeitä onnistumisia ensin kolmosellaan ja seuraavassa tilanteessa pakottaen vastustajan askelvirheeseen. Reggie Dillard sai kolmannen henkilökohtaisen virheensä toisen jakson loppupuoliskolla. Bisons jatkoi systemaattisesti aktiivista hyökkäypeliä korille, ja Raiders joutui jatkuvasti rikkomaan. Avauspuoliajan virheet menivät Raidersille peräti 11-2. 30-41 johdossa tauolle johdattanut De’Sean Parsons oli triplatupla vauhdissa, tilastoilla 14/8/5 syöttöä.

Puoliajan jälkeen molempien joukkueiden amerikkalaispelaajat ottivat roolia ja vastasivat joukkueen scoraamisesta entistä enemmän. Esko Salonen teki muutaman tärkeän korin, jolla Bisons sai pidettyä etumatkansa. Bisonsin 8 pisteen johdon jälkeen Raidersin Miio Mustonen hankki ensin teknisen virheen, jonka jälkeen Raidersin penkki protestoi itselleen toisen. Vauhdikas kolmas jakso kirjattiin tasan 31-31.

Neljännen jakson alku tarjosi Bisonsin hyvää puolustuspeliä ja Raiders pysyi ilman koria avausminuutit. Reilu 17 pisteen johtoasema kutistui kuitenkin vajaaseen 10 pisteeseen, kun Bisons otti hyökkäyspäässä turhankin vaikeita ratkaisuja. Bisonsin rutiini kuitenkin kesti ja pisteet matkasivat Loimaalle.

Brooksin puuttuminen näkyi Raidersin pelissä merkittävästi, sillä Bisons voitti levypallot ja varsinkin Joshua Wilchcombe oli vakuuttava hyökkäyslevypalloissa (7). De’ Sean Parsons oli hankala match-up Raiders-puolustukselle, sillä atleettinen amerikkalainen pakotti rikkomaan peräti 9 kertaa. Parsons tilastoi vakuuttavasti rivin: 29 pistettä, 15 levypalloa, 6 syöttöä ja 5 riistoa. Bisons luotti jälleen vahvaan sisäpeliinsä ja heitti kolmosia maltillisesti. Ottelun ratkaisu nähtiin vapaaheittoviivalla, jonne Bisons hakeutui peräti 26 kertaa, Raidersin kahta vapaaheittoa vastaan.

Helsingin NMKY:n tappion myötä Bisons vankisti sarjan kakkossijaa. Ensi viikon lauantaina Bisons kohtaa kotonaan nousukuntoisen JBA:n.