PeU-Basket – LoKoKo Bisons 93-79 (54-41)

Sunnuntain M1DB:n ottelussa LoKoKo Bisons matkusti Perniöön, Peu-Basketin vieraaksi. Perniö oli startannut kautensa voitolla ja kahdella tappiolla, Bisonsin johtaessa sarjaa puhtaalla pelillä.

Bisons aloitti ottelun koritehtailun räväkästi, kun PeUn:n konkaripelaaja Jussi Savolainen joutui heti alussa rikkomaan Bisonsin Juho-Matti Henttosta. Kahdesta ansaitusta vapaaheitosta Henttonen laittoi vain toisen vieraskoreasti sisään. Bisons sai stopin omassa päässä ja Henttosen syötöstä Joshua Caldwell siirsi Bisonsin 0-3 johtoon. Peli näytti käynnistyvän mukavasti vieraiden kannalta, vaan kuinkas kävikään.

Bisonsin ilo oli lyhytaikaista ja vaikka Rasmus Marttinen siirsikin Bisonsin pariin otteeseen johtoon, alkoi vaakakuppi kallistumaan kotijoukkueelle heti alkuminuuteilta lähtien. Bisonsin hyökkäys oli staattista, pallo ei kiertänyt pelaajilla ja vapaatkin heitot kolisivat raudoista ulos. PeU:n usean pelaajan Korisliigakokemus sekä voittamisen halu näkyi tänään otteissa kentällä. Vaikka aloitusviisikon Jussi Savolainen sai nopeasti kolme virhettä täyteen, se ei kenttätapahtumiin vaikuttanut. Ensimmäinen runsaskorinen jakso päättyi kotijoukkueen johdossa 28-17.

Toisella jaksolla PeU lisäsi heti johtoaan Jesse Virtasen kolmosella sekä kanadalaisvahvistus Kashrell Lawrencen lay-upilla. Bisons kolisteli jälleen rautoja, menetti palloa ja tuskaili kadoksissa olleen peli-ilmeen löytämiseksi. Bisons-luotsi Arttu Mannelin pyöritti vaihtorulettia, mutta ei oikein löytänyt sopivaa viisikkoa, jolla PeU:n hyökkäyspeli oltaisiin saatu tyrehdytettyä. PeU:n vaihtopenkiltä löytyi tänään tulivoimaa ja varsinkin Teemu Jarhio pelasi vahvan toisen jakson ja haastoi Bisons-puolustusta tilanne toisensa jälkeen. Sebastian Bookerin onnistuneen kolmosen ansiosta Bisons kavensi PeU:n taukojohdoksi 13 pistettä.

Tilanne ei ollut mahdoton, mutta kolmannen jakson aloitus ei mennyt vierailta nappiin. 8-0 runi kotijoukkueelle ja eroa taululla oli jo 21 pistettä. Kolmannella jaksolla nähtiin myös ikävä tilanne, jossa PeU:n Jesse Virtanen loukkaantui kontaktissa Sebastian Bookerin kanssa. Bookerille tuomittiin tilanteesta epäurheilijamainen virhe ja Virtanen poistui ottelusta polveaan pidelleen. 30 min pelin jälkeen tilanne taululla oli 78-58.

20 pisteen johto ennen viimeistä jaksoa on valitettavan paljon ja niin se oli tälläkin kertaa. Pitkään pimennossa pysytellyt PeU:n Samu Kaaresvirta väläytti osaamistaan kahdella onnistuneella suorituksella. Kotijoukkueen suurin johto oli enimmillään jopa 26 pistettä, mutta Bisons sai hieman kaunisteltua lukemia Jani Kivisen ja Josh Caldwellin koreilla.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin oli pelin päätyttyä mietteliäs mies

• Alku ei ollut pelissä hyvä ja huonot otteet kentällä alkoivat vyöryä lumipalloilmiön tavoin. Kun yhdellä oli huono päivä niin se tarttui koko joukkueeseen. Pelinopeus oli asia jonka halusin erityisesti pelin aikana kohentuvan, jalkoja ei tänään vain tuntunut löytyvän, kertoi Mannelin.
  • Harjoittelemme viikolla laadukkaasti, mutta jostain syystä harjoittelun tulos ei tällä hetkellä välity pelikentälle. Tässä on paljon mietittävää tulevalle viikolle, koska emme pelaa kuten pelaajamateriaalimme edellyttäisi. Asennepuolella riittää todella paljon korjattavaa, tuskaili Mannelin

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin PeU:N Miro Patrakka (15 pistettä) ja Bisonsin Joshua Caldwell (18 pistettä ja 14 levypalloa)

Bisonsin heittoprosentit olivat ottelussa kohtuulliset, lukuunottamatta kahden pisteen heittoprosenttia (45%), joka jäi matalaksi. Sen sijaan selvästi viedyt levypallot ja jopa 17 otettua hyökkäyslevypalloa voisi kertoa jostakin muusta kuin 14 pisteen tappio-ottelusta.

Bisonsin seuraava testi on kotipeli sarjajohtaja Munkkiniemen Kisapoikia vastaan tulevana sunnuntaina.