LoKoKo Bisons – Jyväskylän Weikot 90-80 (33-44)

Bisons jatkoi ottelujaan M1DB:ssä sunnuntaina kotiottelulla Jyväskylän Weikkoja vastaan. Sarjan keskivaiheilla majaileva Weikot on esiintynyt viime kierroksilla varsin pirteästi, kaataen Raholan Tampereella ja Perniön kotonaan. Kokoonpanossaan heillä on mm. 41-vuotias amerikkalaistakamies Glenn Stokes, joka on aiemmin Suomessa pelannut Korisliigaa jo kaudella 2003-2004 BC Jyväskylän paidassa. Toinen ulkomaalaisvahvistus on peräti 208-senttinen bahamalaisjärkälä Winslo Barry jr, joka viime kaudella pelasi Divari A:ssa JBA:n riveissä.

Bisons lähti otteluun hieman vajaalla kokoonpanolla kun avausviisikon Juho-Matti Henttonen oli sivussa harjoituksissa saadun alaraajavamman vuoksi. Pitkäaikaispotilaat Markus Lammela ja Elmeri Aulasuo eivät myöskään olleet pelikuntoisia. Petteri Ruutiainen nousi aloitusviisikkoon, saaden itselleen painikaveriksi Weikkojen Winslo Barryn.

Ottelu käynnistyi Bisonsilta kokoonpanomuutoksista huolimatta kelvollisesti. Ruutiainen avasi pelin pistesarakkeen ja Esko Salonen täydensi Bisonsin tehokasta alkua. Vieraat saivat kuitenkin juonesta kiinni nopeasti ja siirtyivät energisen pelaamisen ansiosta kuskin paikalle. Tiitus Kuukkasen kolmonen päätti ensimmäisen jakson lukemiin 20-25. Weikkojen Barry vastasi pääasiassa vieraiden tilastoista keräten ekalla kympillä tehot 8/5.

Toinen jakso oli kotijoukkueen kannalta vaikein. Heittopaikkoja Bisons loi kelvollisesti, mutta helpotkin heitot kolisivat raudoista ulos. Focus oli kotijoukkueelta pahasti hukassa, JyWe raastoi ja haki innokkaasti irtopalloja itselleen. Lauri Salovaara upotti jaksolla kolme kolmosta sisään vieden vieraat jo 18 pisteen johtoon. Jakson lopussa Josh Caldwell ja Tommi Rasi kirivät taukojohdoksi 33-44.

Tauolta tuli latautunut Bisons-ryhmä. Josh Caldwell jatkoi kiriä ja koko illan puolustuspäässä loistanut Rasmus Marttinen sai onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Pelin suunta oli nyt kääntynyt päälaelleen. Onnistumiset puolustuksessa ruokkivat onnistumisia myös hyökkäyksessä. Kotiyleisöstä tukea saanut Bisons vei kolmannen jakson lukemin 23-13 ja pääsi aloittamaan viimeisen neljänneksen vain pisteen takamatkalta.

Pitkään pimennossa ollut Bisonsin Sebastian Booker otti ratkaisijan viittaa harteilleen. Viisi peräkkäistä pistettä vei Bisonsin johtoon. Kolmen jakson aikana vain kaksi pistettä tehnyt Stokes pääsi vähitellen vauhtiin ja teki viimeisellä jaksolla yhdeksän pistettä. Peli oli kuitenkin jo ratkennut sillä hurjaan vireeseen äitynyt Caldwell piti huolen pisteiden jäämisestä Loimaalle. Caldwellin komea tilastorivi ottelussa näytti lopulta 40 pistettä, 8 levypalloa, 4 syöttöä ja 3 torjuntaa! Winslo Barryn peli päättyi reilut kolme minuuttia ennen loppua, kun Barry tuskastui ja työnsi Petteri Ruutiaisen selästä lattiaan. Tuloksena epäurheilijamainen virhe ja Barryn peli päättyi virhetilin täyttymiseen.

• Rasselle (Marttinen) täysi tunnustus Stokesin puolustamisesta. Stokesin peli-ilo oli koetuksella ja viime ottelussaan 47 pistettä takonut takamies pysyi kolme jaksoa kahdessa pisteessä. Tarkoituksena oli ottaa Stokesin vasen käsi pois ja homma toimi loistavasti, Mannelin iloitsi.

Stokesin puolustaminen avasi tilaa Weikkojen kotimaisille pelaajille, siinä emme onnistuneet kovinkaan hyvin.

• Ekalla puoliajalla saimme ihan ok heittoja, mutta emme käyttäneet tilaisuuksia hyväksemme. Hyvistä paikoista huolimatta pelasimme tyhmästi ja huonosti joukkueena.
  • Toisella puoliajalla pelasimme fiksummin ja yleensä heitotkin alkavat putoamaan tuolloin paremmin, analysoi Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Sebastian Booker (12 pistettä, 5 levypalloa, 4 syöttöä ja 3 riistoa) sekä Weikkojen Aleksi Kantonen (20 pistettä, 5 levypalloa, 6 syöttöä)

Bisons jatkaa M1DB:n kärjessä yhdessä Karkkilan, MuKi:n sekä HNMKY:n kanssa. Seuraavaksi Bisons kohtaaa Tommi Rasin viime kauden joukkueen Raholan Pyrkivän.