LoKoKo Bisons – Helsingin NMKY 84-80 (41-39)

LoKoKo Bisons otti toisen kiinnityksen miesten I divisioona B:n mestaruuteen kaatamalla kolmannesssa finaaliottelussa Helsingin NMKY:n niukasti 84-80. Lähes koko ottelun johtoasemassa ollut Bisons sai taistella viime sekunnit tosissaan, kun Namika painoi päälle.

Ilman Ricky Waxlaxia Loimaalle matkannut NMKY nosti aloitusviisikkoon Aapo Pietiläisen. Bisons sai otteluun loistavan alun osittain pelaajavaihtojen vuoksi. Namikan yksi avainpelaajista Markus Vallila sai nopeasti pari virhettä ja joutui vaihtopenkille. Bisons myllytti ja sai onnistumisia laajalla rintamalla. Juho-Matti Henttosen donkatessa Bisonsin 22-8 edelle, näytti kotijoukkueen peli kulkevan vapautuneesti. Waxlaxin puuttuminen muutti Namikaa enemmän heittojoukkueeksi. Siitä todisteita saatiin neljänneksen loppuun, kun Namika kiri 23-17 tilanteeseen kolmella peräkkäisellä kolmosellaan. Ajot korille jäivät vähiin eikä Arsene Towakaan päässyt juhlimaan korilla viime ottelun tapaan.

Toinen neljännes muistutti osaltaan toista finaalia. Siinä Namika sai pelinsä kulkemaan, varsinkin kun Sakari Laakso otti isoa roolia molemmissa päissä kenttää. Joshua Caldwellilla oli edelleen ongelmia Laakson pihdeissä ja hyökkäyksessä Laakso ja Sami Tahvanainen tekivät kovia koreja. Namikan Tuure Takala pyöritti vieraiden peliä jälleen erinomaisesti, jakaen puoliaikaan mennessä jo kahdeksan syöttöä.

Kahden pisteen johtoasema kasvoi hetkellisesti tauon jälkeen, kun Juho-Matti Henttonen ja Rasmus Marttinen naulasivat kolmoset putkeen. Brandon Norfleet puolestaan kasvatti eron jo 11 pisteeseen. Jakson loppupuoliskolla Jani Kivinen heitti illan ainoan heittonsa sisään ja vei Bisonsin viimeiselle tauolle 65-56 johtoasemassa.

Viimeinen neljännes oli Bisons vs Tuure Takala-show. Ottelussa yhteensä 10 syöttöä jaellut Takala otti vastuuta myös kaukoheitoillaan, kun Namika muodosti ottelusta todellisen trillerin. Jakson aikana muutaman pisteen päähän taistellut Namika hivuttautui Bisonsin tuntumaan ja pääsi lopulta heittämään ottelun voitosta.

Pari minuuttia ennen loppua Takala kiri johdon kahteen pisteeseen. Juho-Matti Henttosen kolmonen vapautti tunnelmaa hetkiseksi, kunnes Takala kuittasi tilanteen jälleen toisessa päässä. Takala iski vielä yhden kolmosen ja Bisonsin sählätessä pallon Henttosen jalan kautta ulos kentältä, saivat vieraat yrittää ottelun ratkaisua. Sami Tahvanaisen antaman sivurajan 6.4 sekuntia ennen loppua Rasmus Marttinen luki kuitenkin erinomaisesti ja Rasse nappasi riiston kriittisellä hetkellä. Namikan rikkoessa Marttinen ja Booker viimeistelivät ottelun lopputuloksen vapaaheittoviivalta.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelinin mukaan Waxlaxin puuttuminen näkyi Namikan pelaamisessa:
– Oli vähän erilaista pelata kun Waxlax puuttui. Saimme Helsingin otteluun verrattuna vähän meidän omia virheitä ja hölmösti pelaamista pois. Kaikki kunnia toki Namikalle, he ovat laatujengi, jonka kaltaista emme ole kauden aikana kohdanneet. He tekevät meidän pelaamisen vaikeaksi illasta toiseen.

Ilahduttavaa toiseen finaaliin verrattuna oli nähdä Bisonsin pelaajien onnistuminen laajemmalla rintamalla. Viisi pelaajaa yli keräsi yli 10 pistettä ja tärkeimpänä nähtiin Rasmus Marttisen erinomainen ottelu. Amerikkalaisvahvistukset Norfleet & Caldwell paransivat selvästi myös otteitaan. Kunhan omat pallonmenetykset (20kpl) saadaan hieman paremmin kontrolliin ja Tuure Takalan pelinrakentelua vähän paremmin estettyä, voidaan myös torstaina odottaa tasokasta kamppailua.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Rasmus Marttinen (14p) ja Sami Tahvanainen (17/8).

Neljäs finaali pelataan torstaina Malmin Palloiluhallissa klo 18.30 alkaen.