FoKoPo – LoKoKo Bisons 63-111 (29-59)

Kauden mittaan vain yhteen voittoon kyennyt FoKoPo ei tarjonnut Bisons-ryhmälle tällä kertaa kunnon vastusta Forssassa. Edellisillä kausilla koettu ”Feeniksin kirous” oli ajatuksista pois pyyhitty ja kentällä esiintyi kauden pirteintä peliä pelannut Bisons.

Bisons oli alusta saakka ottelussa kuskin paikalla. Palloi liikkui mukavasti pelaajalta toiselta, eikä FoKoPo saanut puolustusta kontrolliin riittävän aikaisin. Bisons onnistui laajalla rintamalla, kun varsinkin loisto-ottelun pelannut Juho-Matti Henttonen oli vahva ase hyökkäyspäässä. Forssan ainoa onnistuja oli Arnold Fripp jr, jonka puolimatkan hypärit osuivat hyvällä prosentilla sisään. Bisons piti vauhtia, kierrätti palloa ja hyökkäsi tehokkaasti kasvattaen avausjakson johdoksi 18-33.

Viime kauden divarin korikuningas Isaac Williams ei päässyt ottelussa lainkaan vauhtiin kiitoksena Rasmus Marttisen ja Ville Karvosen erinomainen puolustuspeli. Kaksi ja puoli jaksoa Williams tuskaili heittojen kanssa, kunnes sai lopulta pistetilinsä auki. Bisons pelasi edelleen hyökkäyspäässä erinomaisesti, takoen 2p heitot sisään yli 80 % tarkkuudella.

Toisella puoliajalla Arnold Fripp jr sai ottelussa jo kolmannen virheensä, mikä pakotti FoKoPon reagoimaan. Rasmus Marttinen loukkasi hetkeä myöhemmin jalkaansa ja jätti ottelun kesken. Tilanteen jälkeen FoKoPo pelasi illan parhaan hetkensä, mikä pakotti Bisonsin myös aikalisälle. Forssan jenkkikaksikko jäi tilastoissa kovin yksin, eikä vierasvoittoa estänyt enää mikään. Bisons jyräsi kolmen sekunnin alueella, pakottaen FoKopon tyytymään hyppyheittoihin.

Neljännellä jaksolla FoKoPo näytti antautumisen merkkiä, kun se jätti molemmat amerikkalaisensa vaihtopenkille. Bisons kierrätti tällä kertaa 8 pelaajan rotaatiota, ja lasketteli helppoon 48 pisteen voittoon. Bisons oli edellä vastustajaansa jokaisella osa-alueella, joista osoituksena olivat levypallot 49-32, peräti 27 korisyöttöä ja vain 7 menetystä. Viime ottelun sivussa ollut Joshua Wilchcombe palasi kehiin tilastoilla 12/15. Uusin Biisoni De’Sean Parsons (24/8) viihdytti yleisöä urheilullisuudellaan ja hurjilla donkeilla. Parhaana pelaajana palkittu Juho-Matti Henttonen (29/7/+40!) oli hurjassa lennossa vanhassa kotisalissaan.

Bisonsin ottelut jatkuvat itsenäispäivän jälkeen lauantaina 7.12 klo 15, kun Loimaalle matkustaa Oulun NMKY.