LoKoKo Bisons – Aalto-Basket 107-83 (56-40)

Miesten M1DB jatkui tauon jälkeen sunnuntaina, kun sarjan hännille juuttunut Aalto-Basket Espoosta vieraili Loiman Liikuntahallilla. Pitkä joulutauko näytti haitanneen enemmän kotijoukkueen pelin alkua, mutta pelin edetessä Bisons paransi ja marssi lopulta selkeään voittoon.

Bisons ei ollut pelin alussa aivan parhaimmillaan. Heitto oli hieman hukassa, puolustettavat pelaajat kateissa eikä tuurikaan ollut valkopaitojen puolella. Aalto-Basket karkasi kuuden pisteen johtoon, kunnes Bisonsin Esko Salonen ja Joshua Caldwell aloittivat takaa-ajon.

Vähitellen Bisons pääsi paremmin ja paremmin otteluun sisään. Vieraat olivat ongelmissa varsinkin Bisonsin nopeiden hyökkäysten kanssa, joiden päättäjinä kunnostautuivat erityisesti Salonen sekä Rasmus Marttinen. Kummallakin herralla oli vaikea ilta kolmoskaaren takaa, mutta fast breakit onnistuivat nappiin. Nopeista hyökkäysistä tehdyt pisteet päättyivät lopulta 31-6 Bisonsille.

Kolmannella jaksolla eron säilyessä pitkään ennallaan, Bisons-luotsi Arttu Mannelin muutti puolustustapaa koko kenttää prässääväksi. Tämä tuotti Aalto-Basketin hyökkäykselle suuria vaikeuksia – Bisons kiitti ja kuittasi. Kolmas jakso Bisonsille hyvän puolustuspelaamisen kautta lopulta 27-12.

• Mietin prässiä jo pelin alussa, koska Aalto-Basket pelaa erilaista korista kun muut sarjan joukkueet. Odotin kuitenkin, että miespuolutuksemme olisi sopeutunut paremmin, totesi Mannelin pelin tauottua.

Reilun 30 pisteen johdossa viimeiselle jaksolle lähtenyt Bisons ei antanut vieraiden enää yllättää, vaikka lopussa Aalto-Basket kaunistelikin ottelun loppunumeroita. Pistepörssin kärkisijoille sijoittuva Oliver Kaisti sekä yhtä kauden tehokkainta otteluaan pelannut Atte Lohman vastasivat pääasiallisesti vieraiden pisteistä. Bisonsin ykkönen oli jälleen Caldwell, mutta erityismaininta pitää antaa yhdeksän syöttöä ottelussa tarjoilleelle Rasmus Marttiselle. Juho-Matti Henttosen 2p heitot 4/4 sekä Petteri Ruutiaisen 5/6 kertovat voimasuhteesta kolmen sekunnin alueella. Urhoollisesti taistellut Rasmus Roslund ansaitsee maininnan korinalusväännöstään päätä pidempää Petteri Ruutiaista vastaan.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Joshua Caldell (25pistettä, 12 levypalloa) sekä Aalto-Basketin Antti Laukkanen (9pistettä, 6 levypalloa)

Bisons jatkaa pelejään sunnuntaina Espoo Basket Teamin vieraana. Heidän riveissään on tätä nykyä viime vuonna Bisonsista pelipaikkaa etsinyt Devonte Jones.