050 542 5430 lokoko@lokoko.fi
LoKoKo Bisons – Munkkiniemen Kisapojat 88-75 (45-44)

Syyskaudella jo lähellä yllätystä ollut MuKi oli jälleen vaikea vastustaja Bisonsille. Samaan tapaan kuten lokakuussa Helsingissä MuKi vei ottelun alkua mielin määrin ja aiheutti huokailua Bisons-leirissä. Viimeksi Bisonsin pelasti Joshua Wilchcomben hurja peli, nyt voittoon tarvittiin koko joukkueen ryhdistäytyminen.

Ottelun alku ei Bisonsille paljon tarjonnut. MuKi oli ennen ottelua taatusti merkitty isolla huutomerkillä sarjan parhaaksi kolmen pisteen heittojoukkueeksi, mutta siitä huolimatta vieraat saivat liian helposti palloa ilmaan. Bisons aloitti todella löysästi, hävisi levypallot pystyyn ja turvautui aikalisään tilanteessa 0-11. Juho-Matti Henttonen (14/8) avasi Bisonsin pistetilin aikalisän jälkeen ja heti perään De’Sean Parsons (22/10/6) karkasi läpiajoon. MuKi kierrätti palloa nopeasti pelaajalta toiselle ja laittoi palloa radalle. Henttosen tehokkaan jakson ansiosta Bisons nousi lopulta 10 pisteen päähän.

Toisella jaksolla Bisons piristyi ja myös MuKin heittoprosentit putosivat merkittävästi. Ohiheittojen jälkeen Bisons sai levypalloja ja pääsi juoksemaan kenttää. Joshua Wilchcombe ei päässyt viime kohtaamisen kaltaiseen vireeseen, mutta hänen taistelukorillaan Bisons nousi ottelussa johtoon 43-42.

Tauon jälkeen peli jatkui todella tasaisena. Jakson alussa MuKi oli jälleen hivenen edellä, mutta kotijoukkue ei antanut periksi. Bisons ei päässyt aiempien otteluiden tapaan juhlimaan kolmen sekunnin alueella, vaan MuKin sisäpelaajat onnistuivat estämään lähentelyt varsin kelvollisesti. Kokenut Matt Gibson otti suoraan kuljetuksesta kolmosen ja tasoitti ottelun lukemiin 60-60.

Tasatilanteessa käynnistynyt päätösjakso tarjosi jännitystä vielä koko rahalla. Kokeneempi Bisons oli tällä kertaa kuitenkin etevämpi ja korjasi lopulta 88-75 voiton. MuKi rakensi päätösjaksollakin hyviä korintekotilanteita, mutta heittopeli ei kulkenut alun tapaan. Bisons löysäili hieman levypallopelissä ja niinpä MuKi haki tukun hyökkäyslevyjä(14) läpi ottelun.

Päävalmentaja Arttu Mannelin antoi tunnustuksen nuorelle vastustajajoukkueelle:

• MuKi oli todella hyvä ja aloitti kovaa. Olimme valmiita otteluun, mutta vain ajatuksen tasolla. Ei riitä että menemme kentälle kävelemään. Olen kuitenkin ylpeä miten saimme rivimme kasattua ja kaivoimme osaamisemme esiin, kiitteli Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Matt Gibson (17/6/4) ja MuKin Markus Rautasalo (15/5). Ensi sunnuntaina Bisons matkaa Korikouvojen vieraaksi. Tuossa ottelussa panoksena on sarjan kakkospaikka.