Kristika Turku – LoKoKo Bisons 71-99 (37-49)

Varsinais-Suomen valtikka pysyi edelleen tiukasti Bisonsin hyppysissä, kun se kukisti Turun Kristikan selvin lukemin 71-99.

Ottelun alusta lähtien peli kulki Bisonsin hienoisessa komennossa. Molempien joukkueiden isot miehet Joshua Wilchcombe sekä Mikael Aalto saivat heti taistella tilasta kentällä. Bisons pelasi energisesti, tuoden penkiltä apuja Esko Salosen ja Rasmus Marttisen muodossa. Kristika oli muutamasta poissaolosta johtuen lähes täysin Mikael Aallon sisäpelin varassa. Kun Kristikan heittopeli ei lähtenyt kulkemaan, otti Bisons varhaisen johdon.

Toisella jaksolla Bisons pelasi varsin huolimattomasti korintekotilanteissa ja Kristika nousi ottelussa johtoon. Aalto, Manuel Barnes ja Joona Tuomala tukkivat Kristikan korin alustan, eikä Bisons saanut mitään ilmaiseksi. Bisonsin hyökkäyksen fyysisyys alkoi näkymään erän edetessä ja Kristika joutui jatkuvasti rikkomaan. Bisons takerteli kuitenkin jälleen vapaaheitoissaan eikä päässyt karkaamaan kunnon johtoasemaan.

Varsin kapealla kokoonpanolla pelannut Kristika keskittyi toimittamaan palloa Aallolle sisään tai vastaavasti ottamaan paljon kolmen pisteen heittoja. Puoliaikataukoon mennessä Kristika heitti peräti 25 kolmosta, onnistuen vain neljästi. Bisonsin takerteli lähellä koria, mutta sai riistoillaan aikaiseksi helppoja pisteitä.

Bisonsin Matt Gibson otti tärkeitä henkilökohtaisia ratkaisuja pitkän tauon aluksi, kun muilla viisikon pelureilla oli hyökkäyksessä vaikeaa. Kristikan virhevaikeudet alkoivat väkisin näkymään ja myös avainpelaajien kova rasitus ei voinut olla vaikuttamatta ottelun kulkuun. Välillä myös tunteet nousivat kentällä, kun De’Sean Parsons sai teknisen virheen protestoinnistaan.

Manuel Barnes toi Kristikan vielä 10 pisteen päähän, mutta tämä oli lopulta laiha lohtu. Kun ensin Ville Karvonen iski Bisonsin johdoksi 18 pistettä, kuittasi Karvonen vielä komean alley-oopin Matt Gibsonin namupassista. Mikael Aallon siirryttyä vaihtoon, oli loppu pelistä Bisonsin totaalista näytöstä.

Bisons oli lopulta erityisen vahva kolmen sekunnin alueella pistein 62-36. Lisäksi Bisons iski Kristikan menetyksistä peräti 29 pistettä. Kristikan vaikeasta illasta kertoi hurja kolmosten määrä 7/41. Yleensä vahvana heittäjänä tunnettu Joona Tuomala ei ollut vireessä, tuloksena epätyypillinen tilasto 1/11. Väkivahva Mikael Aalto oli odotetun vaikea vastustaja, tilastoiden 26 pistettä ja 14 levypalloa. Lisäksi Aaltoa rikottiin peräti 13 kertaa ottelussa. Bisonsin tehokkaimmat olivat 22 pistettä miehen tilastoineet Joshua Wilchcombe sekä De’Sean Parsons.