Lokoko Bisons – Espoo Basket Team 97-72 (55-43)

Lokoko Bisons jatkoi sunnuntai-iltana voitokkaita otteita M1DB:n pelissä Espoon Basket Teamia vastaan. Sarjatason toinen espoolaisjoukkue sai taipua lopulta lukemin 97-72.
Otteluun Bisons lähti ilman Markus Lammelaa, jonka pelaamista ja harjoittelua vaivaama alaraajavamma oli korjattu leikkauksella. Lammela on loppuvuoden sivussa ja palannee harjoitusvahvuuteen jälleen keväällä.

Bisons aloitti pelin tehokkaasti karkaamalla jo 8-0 johtoon Josh Caldwellin, Sebastian Bookerin sekä Esko Salosen koreilla. Jo parin minuutin jälkeen EBT:n sentteri Jose Dominguez sai toisen virheensä ja mies oli pakotettu vaihtopenkille. Dominikaanisesta Tasavallasta kotoisin oleva Dominguez on monivuotinen divaripelaaja, jonka tilastonikkarit saattavat muistaa jo vuodelta 2008 kun LoKoKo kohtasi HNMKY:n Loimaan Liikuntahallissa. LoKoKon riveissä pelasivat tuolloin sellaiset herrat kuten Jani Kivinen sekä Jonathan Heard. Sentterin vaihto ei kuitenkaan vaikeuttanut EBT:n peliä, sillä Matias Leikkosen hyvillä otteilla espoolaiset saivat kirivaihteen silmään. Jani Kivisen ja Josh Caldwellin vastatessa Bisonsin tehoista, paineli kotijoukkue tauolle niukassa 28-26 johdossa.

Toisen jakson alku oli Bisonsille hankala. EBT:n Roy Hinkkanen ja Robert Kankfelt käyttivät peliminuuttinsa tehokkaasti ja veivät vieraat jo neljän pisteen johtoon. Bisons-kippari Kivinen ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt vaan painoi kolme kolmosta pariin minuuttiin, vieden kotijoukkueen jälleen johtoon. Sebastian Booker ja Rasmus Marttinen tehoilivat Bisonsin taukojohtoon 55-43.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin ei ollut tyytyväinen joukkueen otteisiiin ensimmäisellä puoliajalla.

• Jatkuvat nukahdukset ja laiskuus puolustuksessa näkyi valitettavan selvästi pistetaululla. Vastustaja teki valtavasti pisteitä omista virheistämme.

Kolmannen jakson alkuun Sebastian Booker teki kokeneen pelimiehen ratkaisun ja ”kalasti” kolme vapaaheittoa EBT:n Oscar Andersenin rikkoessa hyppyheittoa. Peli säilyi pitkään tasaisena, kunnes jakson puolivälissä Bisons löysi puolustukseen uutta virtaa ja sai stoppeja aikaan. EBT heitti omia vapaita heittojaan ohitse, joista Bisons kiitti toisessa päässä. Ennen viimeistä kymppiä tulostaululla oli ratkaisevan tuntuiset lukemat 78-54.

Viimeisellä jaksolla Juho-Matti Henttonen kaunisteli tilastojaan kirjauttamalla 3p heiton, donkin sekä torjunnan peräkkäisillä suorituksillaan. Loppu oli lähinnä pelailua, sillä EBT ei noussut enää kiusaamaan kotijoukkeutta. Mannelin pyöritti pelaajarosteriaan ja Bisonsin nuorisokvartetti Elmeri Aulasuo, Eemeli Hollo, Saku Repo sekä Johannes Tynkkynen tekivät kukin debyytin miesten divarissa. Varsin rikkonaisen ottelun tilastot kertovat merkittävän faktan otteluiden virheistä: Bisons 12, EBT 23. Vapaaheittoviivalle Bisons pääsi peräti 34, EBT 7 kertaa.

• Toisen puoliajan ryhtiliike johti siihen, että mielestämme näimme meidän parasta korista tällä kaudella, kiitteli Mannelin omiaan. Hyökkäyspelimme oli lähes koko ottelun ajan vauhdikasta ja mukavaa joukkuepeliä. Ja olihan tätä jopa valmentajan näkökulmasta mukava katsella, naurahti Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Joshua Caldwell (22 pistettä /9 levypalloa /5 syöttöä sekä EBT:n Roy Hinkkanen (16 pistettä / 5 levypalloa).