LoKoKo Bisons – Oulun NMKY 111-96 (51-40)

Kolmen ottelun voittoputkelle jatkoa hakenut Bisons kohtasi lauantain 1A-divisioonan ottelussa Oulun NMKY:n. Tuttavallisemmin Ynni on esiintynyt pirteästi myös etelän vierasotteluissa kovan jenkkikolmikkonsa ansiosta. Sarjan kovin hyökkäyspään joukkue tarjosi myös hyvän vastuksen nousukuntoiselle Bisonsille.

Pelin alku ei tarjonnut varsinaista vauhtikorista, vaan molemmat joukkueet hyökkäsivät toisiaan tunnustellen. Sarjan ykköstykki Dedrick Basile avasi ottelun pistehtailun, jota jatkoi nuori Eino Montin. Bisons sai heti kolmen pisteen heittonsa kulkemaan, kun sekä Matt Gibson, De’Sean Parsons että Juho-Matti Henttonen pudottivat heittonsa sisään. Bisons heitti kaaren takaa 6/7 sisään ja otti heti pienen edun itselleen. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä enemmän joukkueiden tempopeli lisääntyi.

Toiselle jaksolla Ynni reagoi tarkemmin Bisonsin hyvään heittopäivään ja pyrki estämään tarkemmin Bisonsin peliä kaaren takana. Dedrick Basile oli Ynnille kaikki kaikessa ja mies oli pitelemätön jälleen kerran. Ynni pyrki kapeasta rotaatiosta huolimatta toimittamaan palloa nopealle Basilelle, jonka taidot riittivät nostamaan Ynniä takaisin taisteluun ottelun voitosta. Puoliaikatilanne 51-40 kertoi Ynnin jenkkikolmikon merkityksestä, sillä kotimainen pelaajarinki sai yhteensä aikaan vain kolme pistettä.

Puoliaikatauon jälkeen Ynni sortui tehottomuuteen ja pallonmenetyksiin, jonka vuoksi Bisons lisäsi hetkessä johtoa 10-2 ranilla. Ynni toipui kuitenkin nopeasti aikalisällä ja kiri hetkessä johdon entiselleen. Viime ottelussa kolmen pisteen heittonsa löytänyt Juho-Matti Henttonen osui jälleen oikealla hetkellä ja lisäsi johtoa lukemiin 68-52. Jakson päättivät Matt Gibsonin ja Vili Hautalan tekniset virheet keskinäisestä nahistelusta.

Päätösjaksolla Rasmus Marttinen ja Esko Salonen vastasivat tärkeistä koreista, jonka vuoksi Ynnistä ei enää ollut yllättäjäksi. Basile ja Montin tulittavat kolmosensa vakuuttavasti koriin ja niinpä päätösjakso olikin hyökkäyksen riemujuhlaa jaksolukemin 38-36. Bisons keskittyi ottelussa sumputtamaan Ynnin jenkkikolmikkoa, jonka vuoksi vapaita heittopaikkoja vapautui kolmosen kaarella. Bisonsin onneksi vain 16-vuotias Eino Montin (3p 5/11) oli kovassa heittovireessä. Ainoastaan päätösjakson koritehtailu ei ollut päävalmentaja Arttu Mannelinin mieleen:

• Tarkoituksemme oli pitää Ynni noin 80 pisteessä, ja tässä olisi varmaan onnistuttukin ilman heikkoa päätösjaksoa. Teimme jälleen 111 pistettä, mistä kiitoksena oli meidän hyvä heittopäivämme (3p 12/24). Ideamme oli pelata palloa enemmän sisään, mutta alun hyvän heittopelin ansiosta taktiikkamme muuttui luonnostaan, kun heittopeli lähti heti rullaamaan, kommentoi Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin De’Sean Parsons (20/7) ja odotetusti Dedrick Basile (36/7/6 syöttöä). Vuoden viimeisessä runkosarjaottelussaan torstaina 12.12. Bisons kohtaa sarjaa tappioitta johtavan HBA-Märskyn.